[]

kablosuz ağ hızı - kapasitesi - dağıtımı

Yüksek öğrenim öğrenci yurdumuz var. 4 katlı. ilk katta 1 diğer üç katta her katta ikişer tane olacak şekilde toplam 7 tane dağıtıcısı var kablosuz ağın. 192.168.2.1 den ayrıntılı bilgi fotoğrafta. bu tarz teknik işlerden pek anlamıyorum. ttnet'e ayda 120 lira ödeniyor bu bağlantı için. yurtta 60 öğrenci kalıyor. bu 60 öğrencinin ihtiyacını karşılayabilecek , yeterli hızda bir net paketi arıyoruz. çünkü şu anki yeterli gelmiyor. kampanyalar ve bu konuda bilgisi olanlar varsa yardımcı olabilirse çok memnun olacağım. konudan tekniki olarak uzak olduğum için kopuk anlattım biraz sanırım özür dilerim.




 
Dağıtıcıların yerleri iyi seçildiyse ve wireless sinyal çekiminde sorun yoksa, 60 kişilik yurtta anladığım kadarıyla 8mbit bağlantı kullanıyorsunuz. Fiyata bakarsakda adil kullanım kotası olmayandan büyük ihtimal, öğrenci kafası ile dizi film torrent oyun derken 8 mbit internet aynı anda 10 kişi açsa yetmez. Yapabileceğiniz altyapı destekliyor ise 16mbps veya 24mbps'e kadar olan paketler var. Onlara geçerek hız konusunda bir nebzede olsa işinizi çözersiniz.

Teknik anlamda birşey yapmak istersenizde uygulama bazlı filtre özelliği olan modemlerden alıp yurtta öğrencilere ızdırap olarak torrent vb. hız düşmanı uygulamaları engellemek olur.
  • Humanimal  (06.09.14 23:35:57) 
yurttaki öğrenci profili pek torrent kullanan bir profil değil. varsa yoksa telefondan whatsapp ve bilgisayardan facebook ve online film izleme. şikayet de etmediler şu güne kadar ama biz yine de iyileştirmek istiyoruz. hız konusunda iyileştirmeye gideceğiz bu gidişle. teşekkürler


  • Nefe  (07.09.14 00:05:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.