[]

almanya'ya gitmek

merhaba,
buradaki işimin aynısını yapacağım büyük ihtimal.
alım gücü: türkiye'deki ile aynı, belki daha az (burada x, kazanıyorsam orada 1.2x filan verecekler)
iş tatmini: aynı gibi

orada biraz daha fazla çalışmam gerekiyor sadece, daha sıkı bir iş.

işim münih tarafında olacak. gitmeye değer mi? almanya o kadar da güzel bir ülke mi?

 
ben berline ve hamburga gittim çok beğenmiştim. en güzel yanı türkiyeye özgü şeyleri orada da bulabilmen. münihe gitmedim ama bavyera bölgesi için tutucu diyorlardı. ama bence git


  • konskenkova  (06.09.14 21:05:37) 
Mutlaka git.


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (06.09.14 21:06:15) 
munih cok pahali bir de ama gidin denemekten zarar gelmez. almancayla araniz nasil? orada konusulan almancaya almanca demeye bin sahit ister tabi bir de o var :)


  • babamasoliimbananickaldirsin  (06.09.14 21:09:33) 
almanya'dan yeni geldim. 1.2x maaşla aynı alım gücünü yakalamanız zor. özellikle münih gibi zengin şehirlerde. düzenli bir hayatınız olsun, işleriniz her zaman planladığınız gibi gitsin diyorsanız almanya ideal bir memleket. otobüs saatleri bile 2 dakika şaşmaz. hem sosyal devlet anlamında çok gelişmişler hem de insana değer veriyorlar. kısacası insan gibi yaşarsınız. fakat dediğim gibi 1.2x değil belki 1.5x hatta 2x'e ihtiyacınız olacaktır. saçma sapan şeyler için saçma sapan paralar ödemeniz gerekebiliyor. (ör. şehir içi toplu taşıma 2.60 euro, musluk tamircisinin saat ücreti 40 euro)


  • spanglish  (07.09.14 00:16:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.