[]

topçu ateşi

arkadaşlar merhabalar batı cephesinde yeni bir şey yok kitabında top mermisinin aynı yere iki defa düşmeyeceği yazıyordu bunun nedeni merak ettim istenildiği halde vurulamaması mı söz konusudur yorumu olan beri gelsin.




 
1 cm de olsa bir sapma illa ki olacaktır, buradan da aynı yere düşmeyeceği anlamını çıkarabiliriz.


  • angelus  (06.09.14 20:59:13) 
Eskiden belki de, şimdi doğru değil.


  • [silinmiş]  (06.09.14 21:02:10) 
Evet, ayni nokta tutturulamiyor. Bu yuzden topcu atesi altinda kalindiginda bir merminin dustugu noktaya siper alinmasi tavsiye edilir:) Ciddiyim. Aslina bakarsan, cok buyuk bir deprem oldugunda hemen ertesi gun bir daha cok buyuk bir deprem olmaz olayi gibi.


  • delifaruk  (06.09.14 21:03:13) 
teknik kısmını bilmiyorum ama o kitapta geçen şekliyle ben, aynı yere arka arkaya 2 kere top atışı yapmayacakları için öyle yazıldığınu düşünmüştüm. bir bölgeyi bombalayacaksan belli aralıklarla araziyi tararsın ve arka arkaya 2 kere aynı noktaya atış yapmazsın mantıken.


  • s e ff a f  (06.09.14 21:03:30) 
Ayni noktaya atis yapilmayacagindan ziyade, istesen de tam olarak ayni noktaya dusuremiyorsun mermiyi. Toplarda o derece bir hassasiyet yok. Ayrica sapmalari cm ile degil, metre ile olcersin baya baya sapiyor yani. 30km menzilli top var, ne kadar hassasiyet bekleyebilirsin ki?


  • delifaruk  (06.09.14 21:53:15 ~ 21:53:27) 
o top mermisinin aynı noktaya düşmesi çok ama çok düşük ihtimal.
tam kuvvetini bilmiyorum ama top atışında hayvan gibi bir basınça sarsılır top. ve o gibi uzun mesafelere atış yapan aletler 1cm bile kaysa, atış yaptığı nokta onlarca metre farkettirir.

  • kamera motor  (06.09.14 21:56:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.