[]

3d film

saçma bir soru olacak belki ama 3 boyutlu filmleri gözü bozuk olan adam nasıl izliyor? karakterler hemen önümüzde oluyorsa sorun yok gerçi nasıl oluyor ki?
bir de geçen biri sormuştu 3d versiyonu indirip gözlük alıp izlesem olur mu diye, olur mu öyle?



 
olur. ben coraline in 3d versiyonunu denedim, gayet güzel oldu. Ama farkli 3d gözlükler var uygun olani kullanmak lazim. Bendeki kirmizi cyan gözlük ise yaramadi Caroline de. Magenta,yesil gözlük kullanmak gerekiyormus, edindim bir tane ise yaradi.


  • neronas  (10.07.09 13:26:54) 
izler muhtemelen ama tam net olmaz..nedenini açıklayamıyorum ama olmayacağına emin gibiyim :)..zaten 3d olayı öyle ahım şahım değil.


  • passion rules the game  (10.07.09 13:38:19) 
bloody valentine filmini sinemada 3d olarak izlemiştim. yanımdaki arkadaşım da 3 veya 4 numara gözlük takıyordu. normal gözlüğünün üzerinde 3d gözlüğünü takıp izlemişti :)


  • erzi  (10.07.09 13:46:35) 
6 buçuk miyop artı astigmatla lens kullanıyorum. gayet güzel 3d izliyorum. adamlar yanımdaymış gibi oluyor.


  • bitter cikolata  (10.07.09 13:56:32) 
lens için problem yok zaten de normalde gözlük takan insanlar için demiştim. gözlüğü çıkarıp mı izliyorlar yoksa onun üzerine diğer gözlüğü mü takıyorlar? çıkarıp izliyorlarsa net oluyor mu anlamında.


  • sanal uyku  (10.07.09 14:10:39) 
evet erzi'nin dediği gibi normal gözlüğün üzerine takılıyor 3D gözlük.
şimdi bu yeni nesil 3D filmlerin çekim ya da yapım tekniği real d olarak adlandırılıyor ve öyle gözlüğün bir camı başka diğeri başka renk değil, güneş gözlüğüne benzer bir gözlükle izleniyor. sinemada dünyanın merkezine yolculuk filmini 3D izlemiştim ve mükemmeldi, görüntü çok canlıydı, en ince detayları görmek mümkündü ve insan gerçekten kendisini filmin içinde hissediyordu. bloody valentine'i de izledim ama bence o dünyanın merkezine yolculuk kadar başarılı değildi. 3d versiyonu evde izleyebilme konusunda hiçbir fikrim yok açıkçası, renkli gözlüklerle izlenebildiğini biliyorum ama real d tekniğiyle çekilen bir film izlenebilir mi bilemiyorum. sanırım bu real d filmlerin projeksiyon makinası farklıymış. real d diye aratınca bazı bilgilere ulaşabilirsiniz.

  • libera  (10.07.09 14:18:12) 
normal gozlugun üzerine takması gerekir cunku mesela gozu bozuk biri dürbünle çıplak gozle bakarsa da net goremiyor, durbunle de gozlugun üzerinden bakması gerekiyor. aynı mantık olabilir. ya da ben sıcaktan iice sualnmış beynimle saçmalıyor olabilirim. ama benim gözüm bozuk. en azından kendim için doğru olduğunu iddia ediyorum.


  • bordeaux  (10.07.09 14:23:57) 
şaşı olanlar da tam 3 boyutlu göremiyormuş.


  • cilgin fantezilerin adami  (10.07.09 14:49:23) 
benim gözler de bozuk, gözlüğü kafama esince takıyorum sadece.. üç boyutlu filmlere gittiğimde üst üste gözlük takmayı da hiç denemedim olmaz zaten diye.. normalde bile 3 boyutta bir sorun yaşıyorum zaten astigmat yüzünden sanırım.. o yüzden dünyanın merkezine yolculuk filmi hariç, diğerlerinin çok da bir esprisi olmadı benim için.. bir dahakine ben de gözlük üstüne gözlük deneyeyim ya da lens alayım yedekte dursun bari..


  • vercingetorix  (10.07.09 19:54:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.