[]

uzun saçlı erkeklere soru

saçınıza nasıl bir bakım yapıyorsunuz ? diyollar ki erkek saçına bakım şart uzatılırsa yoksa dökülür falan. ki dökülüyor da baya ama tek sebep de o değil böyle bir garip oldu sanki eskisi gibi değil neyse işte uzun saçlı erkekler olarak ne tür bakımlar yapıyorsunuz ya da ne yapılabilir ?

not: ben hiçbir şey yapmıyorum elime ne geçerse sıkıp yıkıyorum kafamı o kadar.


 
yurttayken uzun saçlı bir arkadaş saçını şebeke suyuyla değil içme suyuyla yıkıyordu, ciddiyim.


  • buzdagi  (06.09.14 16:15:58) 
valla ben sana söyleyeyim bakımımı. sık sık yıkıcaksın kardeşim. öyle 3-4 günde bir duş almak yok. hergün yıkıcaksın. ulan sadece saçlar için değil vücut içinde iyi oluyor. ben 2-3 günde bir duş alıyordum değiştirdim bunu. saçlarımda aslan yelesi gibi oldu. kükrüyorum caddelerde.

hea ben ayıptır söylemesi yengenin şampuanını kullandım bir kere (benimkisi bitmişti) böyle unutkanlıktan falan şampuanda almadım bir hafta. ulan benim saça bir iyi geldi. o günden sonra hep onu kullanıyorum. loreal'ın birşeyi ama tam ismini bilemedim şimdi.

bu kadar :)
  • trt2deki ressam  (06.09.14 16:18:11) 
üniversitede saçlarım hep uzundu. sadece her gün duş aldıkça şampuanla 1 veya 2 kez yıkıyordum. onun dışında hiç krem vs kullanmadım. ciddi ölçüde bir dökülme de olmadı.
bu saç dökülmesi şu bu biraz genetik aslında.
ama bir de şu var. bildiğim kadarıyla her saç dökülüyor günde 100-200 tel kadar. ama uzun saçta dökülme kendini biraz daha belli ediyor o kadar.
bir de ne geçerse sıkıp yıkamaktan ziyade aynı şampuanda devam etmekte sanırım fayda var. sık şampuan değişimi kepeklenme yapabiliyor sanırım.
  • gogu delen adam  (06.09.14 16:42:45) 
Dökülecek saç yerinde durmuyor zaten. Ondan uzunlukta aramamak lazım bahaneyi. Tarama ve kurutma yöntemleriniz yıprandırabilir sadece, onlara dikkat etmek lazım. Saçınıza iyi bakım yaparsanız sağlıklı gözükür, dolayısı ile siz de dışarıya sağlıklı bir imaj çizersiniz. Bakımın olayı bu.


  • bazilika  (06.09.14 16:43:38) 
Şampuan olarak Clear kullanıyorum, saç kremi değişiyor. Özel bir şey yapmıyorum, iki üç günde bir yıkıyorum, her gün yıkamak zararlı. Dökülmüyor, dökülmenin şampuanla ilgisi yok döküleceği varsa dökülür yoksa dökülmez.


  • i was made for you  (06.09.14 16:48:51) 
sakın amına kodumun trollerine inanıp da sık sık yıkama. kafanın yağlanması iyi bir şey, saçlarını besler. saçlarını en kötü ihtimalle 2 gün yıkama sonraki gün yıka. her gün yıkarsan üstüne bir de makineyle çatır çatır kurutursan amına koyarsın saçların afedersin. hatta evde olduğun zamanlar falan duşa gireceksen sadece vücudunu yıkamanı tavsiye ederim.

yine trollün dediği "yengenin şampuanı" falan diye bir şey yok. kozmetik şampuanlardan uzak duracaksın. ben saçlarımı dalin ve tresan ısırgan otluyla yıkarım mesela. bebek şampuanları tamamen saf olduğundan zarar vermez.

saçlarını 3-4 kere yıkama banyo yaptığında. ilk şampuanladığında köpürmeyeceği için 2.yi de yapıyoruz mecbur daha fazla yıkama. biraz yağ da kalması lazım.

dediğim gibi asla çatır çatır kurutma sıcak havayla saçlarını. mümkünse kendisi kurusun, kurutman gerekiyorsa da ılık havayla düşük hızda kurut.

edit: açılma, dökülme falan varsa da hemen minoxil kullanmaya başla. faydasını çok gördüm.
  • neil manke  (06.09.14 17:36:56 ~ 17:38:56) 
En önemli şey kırıkları aldırmak ve bunu saçların süpürge olmasını beklemeden 5-6 ayda bir yapmak.


  • johan sebastian  (06.09.14 18:09:55) 
şampuan kullanma zeytinyağlı sabun kullan, ilk yıkamada farkedersin zaten olayı.


  • kullanici_adimiz  (06.09.14 18:11:29) 
tuhaf gelebilir ama, yeşil sabunla yıka. bu tavsiyeye ben de uzun zaman direndim, sonra bir gün mecburiyetten yıkamak durumunda kaldım ve çok şaşırdım. şampuanlardaki bir sürü abuk subuk kimyasallar da saçları yıpratıyor muhtemelen, çünkü bariz azaldı diyebilirim. ha bir de stres faktörü var tabi, ciddi oranda etkiliyor saç dökülmesini. son yıllarda stres oranımın dereceli olarak düşmesinin de payı olabilir bunda.

ama yine de tavsiye ederim yeşil sabun. ve ayrıca sık yıkamak iyidir diye birşey de yok. sık yıkarsan, hatta aşırı köpürterek ve uzun zaman bekleterek şampuanlarsan saçtaki ve saç derisindeki doğal yağı aşındırmış olursun, aynı şekilde aşırı sıcak su da zararlı. olabildiğince ılık suyla, öyle aşırı pimpiriklenmeden yıkayacaksın işte, stres filan da yapmayacan..
  • gloomystorm  (06.09.14 18:16:04) 
@gloomystorm yeşil şampuan dediğin şey nedir ?


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (06.09.14 19:50:28) 
her gün yıka.
iki günde bir şampuanla.
gliss şampuan süperdir.
loreal elseve saç kremi al eğer kıvırcıksa.
  • baldur2  (06.09.14 20:04:48) 
Eskiden uzundu benimki. Fon cekiyordum sadece. Yaptigim pek bir bakim yoktu. Arada bir uclarindan aldirirdim birde.


  • delifaruk  (06.09.14 20:06:16) 
  • gloomystorm  (07.09.14 02:08:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.