[]

Netbook format harddisk yakma

Suan amerikada bi okuldayim. Okulun geek servisine verdim netbook u format atsinlar diye cokmustu . Bugun mail attilar benim harddisk kotuymus de windowsu yukleyemiyolarmismis. Kullanmak istiyosam 200 liraya hard disk almaliymisim. Ulan zten 2.5 yil once 500 liraya almisim aleti. Sorum su , bu mallar format atarken benim hard diski yakmis falan olmasin ha da hard disk yanmasi diye bisey var mi?




 
soruna cevap olmayacak ancak not olsun diye belirteyim.

notebook, masaüstü bilg. için kullanılan format cd'leri netbook'ta çalışmayabilir. netbook'larda çalışması için programla birleştirip kullanılabilir hale getiriliyor. ancak aleti verdiğin servis bunu düşünmüştür/düşünememiş midir bilemiyorum.

yani harddisk kötü değil de aleti verdiğin kişiler bu işten anlamıyor olabilirler. bence ellerinden alıp başkasına vermelisin.
  • tanzamanitanyeri  (06.09.14 02:17:14) 
Windows olmuyosa linux yukleyin ywter ki o netbook u bana calisir halde geri verin dedim. Windows 7 starteri bile yuklemeyecek kadar kotuymusmus. Ya zaten windows 7 vardi starter. Baskasina veremiyorum beles yapan tek onlar. Oteki turlu 160 dolar istiyo firmalar


  • fbeyza  (06.09.14 02:36:51) 
attıkları maili kopyala yapıştır hele.

format atarken harddisk yakma diye bir şey yok bu arada kıçından bir şey uydurmuşsun bir de bu uydurduğun şeye inanmışsın adamları suçluyorsun. adamlar harddisk arızalanmış diyor sen windows olmazsa linux yükleyin diyon :)
  • localhost  (06.09.14 02:39:21) 
Arizalanma demediler kanka, hard diskin cok zayif dediler.mail ingilizce ozelden atiyom du hele


  • fbeyza  (06.09.14 10:10:02) 
bad hard drive demiş zayıf değil bozuk diyor. senin windows çöktü dediğin şey de harddisk arızası yüzünden olmuş demek. harddiskte muhtemelen bad sectorler filan oluşmuş ki taşınabilir cihazlarda çok sık rastlanan bir şey bu. "We can't install" diyorlar "senin harddiski beğenmedik böyle bir harddiske windows kurmak ayıp olur o yüzden kurmak istemiyoruz" demiyorlar :) mümkün olsa yaparlardı zaten mümkün değilmiş demek ki.

ama adam ssd'li filan bi harddisk önermiş sana. ona göre yok o kadar para vermek istemiyorsan şu da iş görür yarı fiyatına: www.newegg.com

bir sor istersen bunu alsam olmaz mı diye.
  • localhost  (06.09.14 17:55:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.