[]

iliskilerde farkliliklar?

Hayatinizi birlestirmek istediginiz kisinin ailesi ile sizin aileniz arasindaki farklar onemli mi ?

Diyelim sizin ebeveynleriniz tahsilli kisiler karsi tarafin ailesi okumamis. Oturdugunuz semtler, sosyal imkanlar hep farkli. Sadece bunlar degil mesela annem insanlari kucumsemeyi seven sinirli bir kadindir. Onun bu yonlerinden utaniyorum cunku her an gerginlik cikarabilir... Bu gibi bir suru sey. Ve diyorum ki aileler hic tanismasa daha iyi olur aslinda. Ben ailelerin tanismasindan yana degilim. Bunu soylersem yanlis anlasilir mi ?


 
Valla zor oluyor da bunu atlatmak sizin elinizde. Sizin bu farklılıklarla ilgili bir sorununuz yoksa aileleri çok görüştürmek zorunda değilsiniz. Ama tamamen tanıştırmamak pek mümkün değil. Sizinkiler tamam dese karşı taraf hoşlanmaz. Kısacası bir yerden patlak verir. Tanışma olacak kaçarı yok, ama dediğim gibi zorunlu kalmadıkça görüşmeme ideal.


  • osurdum  (05.09.14 17:45:49) 
"bizden utaniyor musun?"
"tanistirmaktan cekindigin bir aileye gelin/damat mi verecegiz seni?"

gibi bilimum seyler duyacaksiniz. ne olursa olsun, dile dökülmese dahi akla gelecek. eninde sonunda tanisacaklar zaten, eger "gencler" kendinden eminse ailelerin sorun cikarsa dahi engel olmasi söz konusu olamaz bence. tartin, cünkü böyle demeniz de büyük ihtimalle sorun cikarir.

böyle demeniz sorun yaratmiyorsa eger, tanisinca sorun yaratmayacak tiplermis demek ki derim.
  • wiillii  (05.09.14 17:46:23) 
Anlaşılabilir..
Ben de ailelerin işin içine çok girmesinden memnun olmam, mümkünse iki kişi ne gerekiyorsa yapsın, kendi başlarının çaresine baksın aileler her alanda aktif olmasın derim ama aileler bu konuda alıngan ya da sert olabilirler..
Benimkiler önce sert sonra alıngan sonra da unuturlar mesela..

Sizin ve ilişki yaşadığınız kişinin ailesi bu duruma nasıl tepki verir, verecekleri tepkiler sizin için ne kadar önemli?
Bunları düşünün..
  • mutekebbir  (05.09.14 17:47:23) 
aileye göre önemli olur böyle şeyler genelde ama önemli olmamalı, çok saçma olması.

tanıştırmadan olmaz bence ama sürekli görüştürmek zorunda değilsin ki. uzaktaysalar bi de aileler çok problem olmaz sanki. zor bi durummuş.
  • cadi iren  (05.09.14 17:48:05) 
Tr de olmuyor. Illa aileler tanisacak...


  • delifaruk  (05.09.14 18:02:24 ~ 18:02:35) 
babam acaip bi adam. cidden sağı solu belli olmaz. evden kaçtım bende. kaçmadan 2-3 gün önce olası ihtimalleri benden yaşça bayaaa büyük bi komşumuzla konuşuyorum. dedim ki şimdi sevgilimin ailesi demeyecek mi bu kız evden kaçmış tek başına yaşıyo cık cık cık diye, napıcam o zaman ben. aldığım cevap da şuydu; babanla tanışmalarından daha hayırlı seni ayıplamaları, tanışırlarsa kesin yatar o iş.

özetle utanman normal, tavrını koymak zorundasın.
  • exist is pretty  (05.09.14 18:07:35) 
benzer bir durumdayım. iki tarafa da birbirlerini sevmek zorunda olmadıklarını, hatta nefret edebileceklerini ama yanyana gelmek zorunda kaldıklarında tahammül etmelerini söyledim. ki ben her iki aileye de çoğu zaman tahammül ediyorum


  • sheridans  (05.09.14 23:05:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.