[]

Telsiz Sistemi Çalıştırmaca

Merhaba Galya'nın çılgın ulakları;
Rahmetli babamdan kalma, yaklaşık 30 senelik bir telsiz sistemini, bugün annemle evindeki eskileri atarken bulduk.
Çocukluğum bunun mandalına basarak "brek brek arkadaş arıyorum brek" diyerek geçti.
Şimdi gerçekten tek isteğim, bunu tekrar çalıştırabilmek. Babama çok özeniyorum.
Fotoğraflarda tüm aletler var. Ancak beceremedim.
Yardım ederseniz çok memnun olurum.

s7.postimg.org -> Asıl telsiz ekipmanı.. Mikrofon-hoparlor buna bağlı. Kanal ayarlama kısmını görebilirsiniz.

s7.postimg.org -> Asıl aletin arkası. Anten girişi, ext. output falan..

s7.postimg.org -> Asıl aletin yanı.. Bir switch var ama ne işe yarar bilmiyorum.

s7.postimg.org -> Anladığım kadarıyla asıl alete enerji sağlamakla görevli adaptör benzeri.. 13.8 v çıkışı var. Asıl aleti buna bağladım, prize taktım ancak birşey göremedim.

s7.postimg.org -> Adaptör benzerinin arkası..

s7.postimg.org -> Sinyal güçlendirici benzeri..

s7.postimg.org -> Sinyal güçlendirici benzerinin arkası..

Bunları tekrar birleştirebilirsem çok mutlu olacağım gerçekten..

 
Merhaba, Babanızın mekanı cennet olsun. Size de uzun ömürler dilerim. Bu telsizden çocukken bende kullandığımı hatırlıyorum. O cızırtıların arasından bir ses duymak müthiş bir keyifti. Bunlar nasıl bir araya gelir, çalıştırılır bilemiyorum ama, Ankaradaysanız eğer ANTRAK var. Oradan yardım alabilirsiniz, degilseniz telefonla falan da yardım ederler belki. İnsallah calıştırabilirsiniz. Bende heyecanlandım :)

www.antrak.org.tr
  • primetime  (05.09.14 17:23:16) 
vallahi ben de heyecanlandım.

asıl aletin yanındaki cb/pa düğmesi sanırım bant ayarı. cb "halk bandı (citizen band)" diye geçen bu brek brek arkadaş arıyorum'ların konuşulduğu bant idi. pa nedir bilmiyorum.

adaptörün arkasında sigorta var, fuse diye. muhtemelen onca senede o nanay olmuştur. en önce o sigortayı çıkarıp bi bakın kaç amperse onu yenileyin, sonra deneyin. ilk aklıma bu geldi.
  • kibritsuyu  (05.09.14 17:31:21) 
@primetime : Hemen bakıyorum siteye :)
@kibritsuyu : İlk iş o sigortayı kontrol ettim. Adaptörü fişe takıp çalıştırdığımda on/of tuşunda ışık yandı. Bu da elektrik geldi anlamında diye varsaydım. Ama ana telsiz ekipmanında birşey yanmadı..

  • quaker  (05.09.14 17:33:01) 
Burada söylenmesi gereken KESİNLİKLE ANTENSİZ ÇALIŞTIRMA !!!!! Aksi takdirde içindeki önemli bir devre yanıyor.


  • janavarorion  (05.09.14 20:37:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.