[]

Daha önce Romanya'ya giden var mı?

Yarın sabah 9 sularında bükreş'te olucam, götü iyi kolla, taksicilere dikkat et falan gibi şeyler okudum. Yapılcak şeylere baktım braşov dışında kültürel bişey de yok. gece hayatı acayip övülüyo onu bi denicez haliyle. bunların dışında veya buna benzer duyduğunuz yaşadığınız tecrübeler varsa merak ediyorum.




 
gittim ama bükreş'te bulunmadım hiç. braşov güzel bi yer. oraya gidiyosanız bran castle'a da gidin. onun dışında dolaşacak zamanınız varsa sighişoara da ufak güzel bi yer. öyle gece hayatı filan olmaz ama. bi de yukarda cluj var. orası öğrenci şehri olarak geçiyor biraz hareketlidir.
herhangi bi aksilikle karşılaşmamıştım ordayken.

  • tepedeki psychedelic adam  (05.09.14 17:04:16 ~ 18:54:09) 
hiç öyle götü kollayacak bir durum yok. zaten bükreş'te taksiye gerek yok, paris gibi gelişmiş bir metrosu var her yere metro/tramvay'la ulaşabilirsin. türk olduğunu bir şekilde anlayanlar karı pazarlamak için yanaşabilir, fazla yüz vermezsin. illa taksiye binicem diyosan kapının üzerinde km/fiyat bilgisi yazar, çevrimdışı bir harita ile gideceğin yerin km'sine bakıp kabaca bir fiyat belirleyip taksiye binmeden fiyatı konuşabilirsiniz.

edit: havalimanından şehir merkezine raylı taşıma olup olmadığını hatırlamıyorum, en kötü otobüsle gidersin.
  • tolga asp  (05.09.14 17:11:39 ~ 17:14:10) 
1 hafta olduk oradan döneli. Braşov'a ek olarak Sinaia ve Buşteni çok güzel kasabalar. Görülmeye değer çok güzel kaleler mevcut. Bran Castle'ı bend e tavsiye ederim, ancak yolunuz Sinaia'ya düşerse Bran'dan sanatsal açıdan çok daha ihtişamlı ve görülesi olan Peleş Castle'ı da görmenizi tavsiye ederim.

Biz tatil boyunca hiç taksiyi kullanmadık. Ancak turist olduğunuzu anladıkları anda yanınıza gelip sizi taksiye çekmeye çalışan taksiciler oluyor. Metro ve otobüs hatları oldukça yeterli.

Doğru düzgün İngilizce konuşan bir kişiye rastladık sadece, bu da önemli bir bilgi. Anlaşmak zor oluyor bazen.

Havaalanından merkeze 780 numaralı otobüs gidiyor. Havaalanından çıkar çıkmaz otobüs durağı göreceksiniz, durağın yanında küçük büfe var. 4 veya 5 lei'di bir basımlık bilet. Oradan kağıt biletinizi alıp biniyorsunuz otobüse. Son durak Gar de Norde, tren garı yani. Oradan her türlü yolunuzu bulursunuz zaten.

Ek: Bu arada Bükreş cidden bomboş bir yer. Oldtown'ı dışında pek bir numarası yok. Vaktiniz bolsa diğer kasabaları görün derim.
  • BuddyGuy  (05.09.14 17:26:57 ~ 17:33:08) 
Taksi baya ucuz aslında, 1.39'luk olan taksileri tercih edebilirsiniz. ama mutlaka taksimetre açtırın, bazıları açmak istemiyor yabancı olduğunuzu anlayınca.

Otopeni'ye iniyorsan çıkarken sağda kiosk'tan taxi için fiş alın, 10 dk'ya kadar kapının önüne gelir. Bükreş merkeze 30 ron gibi bir şey tutar (~19 lira)

Bükreş'in bir numarası yok fazla. Çok güzel bir yapay göl var, etrafındaki mekanlar güzel, Herastrau Parkı'nı gezin, bir de gece OldTown'ı görün . OldTown'ı da çok büyütmeyin, Beyoğlu'ndan çok da farkı yok aslında. Old Town'da Cara cu bere diye bir hafif otantik güzel bir restoran var, yemekleri de lezzetli.
  • ben yapmadim miki yapti  (05.09.14 18:48:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.