[]

sözlükteki aşırı subjektif entry'ler hakkında ne düşünüyorsunuz?

öncelikle derdimi skeyim, tamam. zaten sözlüğün kalitesi, formatı falan kalmadı ama yine de bu aşırı subjektif entry'ler çok komik ve sinir bozucu görünüyor benim gözüme. atıyorum herif stokholm başlığına "yakında yerleşeceğim şehir" yazıyor. e bana ne amk, bize ne bundan? sözlüğe katkısı ne?

uludağ sözlük'te subjektif entry yasaktı bi ara, hala öyle mi bilmiyorum. o da biraz fazla abartıydı. hani stokholm başlığına "çok beğendiğim şehir" yazsa neyse. kendi fikrini belirtmiş sonuçta. güzel bulmuş yazmış.

ama yakında yerleşeceğim şehir ne yani. çok var böyle entry. bunlar formata aykırı sayılmıyor mu?

 
Yazsinlar ki cok faydali.
Ileride isimiz dusunce basligi okurken danisma amacli mesaj atiyoruz " burda nasil gidilir ne yapilir vs" diye. Azcik pratik dusunun her sey reklamdan ibaret degil.formata aykiri degil.

  • neferkitty  (05.09.14 16:50:33 ~ 16:51:24) 
aslında formata ters. ama bizim sözlükte format diye bir şey kalmadığından artık böyle olması normal karşılanıyor. yeni gelenler de sözlük öyle olur sanıyor. bu yüzden sözlükte değil, duyuruda takılıyorum ben çoook uzun zamandır. okumak hiç zevk vermiyor.


  • letheavendangered  (05.09.14 16:52:55) 
@neferkitty, başlığa yazan herhangi birine mesaj atabilirsin, niye başlığa tek katkısı şehri gördüğünü söylemek olan birine yazasın ki? ben açıkçası "yakında yerleşeceğim şehir" diyen biri yerine insanlara bilgi veren bir entry'nin sahibine mesaj atmayı tercih ederim.

yazılan şey sözlüğe öyle ya da böyle bir şey katmalı bence. oturup kitap yazsın demiyorum. kişisel bir deneyim, macera sözlükte paylaşılabilir. ama bu tamamen çöp bilgi. hiçbir insanı hiçbir şekilde ilgilendirmeyen, fikir/düşünce içermeyen saçmasapan bir şey.

"çok güzel şehir ya ben beğendim" dese olur mesela. ama yok.
  • pescador  (05.09.14 16:54:34 ~ 16:54:55) 
Yoo gayet de ona da atarim oburune de atarim, yazsin ne yazarsa hic takilmam. Yazar olarak haz etmiyorsam gormek istemuyorsam da trollere ekler gecerim.

Ayrica belki adam ilber ortayli terk ama sozlukte geyik geyik yaziyor kime ne? Bu hic bana gore saglam bi kriter degil yok bilgi amacli yok degil vs.
  • neferkitty  (05.09.14 16:57:17 ~ 16:59:33) 
ben badi entryleri dışında çok nadir okuyorum artık. Format falan yok hatta şöyle bir başlık açtı yazarın birisi, çok da doğru :

(bkz: hala tanım yapmaya çalışan yazar)
  • kimlanbu  (05.09.14 17:37:50) 
çok malca. açıkça "malca".
bu kadar büyük bir sözlüğün içi boş ve konuyla ilgisiz bakınız'larla ve bu kadar subjektif entry'lerle dolu olması çok komiğime gidiyor şahsen.

düşünsene, yazar alımı için senelerce adam bekletiyorsun, bu prestijinle övünüyorsun ama senelerce bekletip de "hamdı ama şimdi oldu bu" gözüyle bakılan yazarı daha ilk günden seda sayan için "kaynımın çok sevdiği ve her gün onun şarkılarıyla oynadığı kadın.", rihanna için "rüyalarımın kadını. çok seviyorum" gibi malca entry'ler giriyor. boş bakınız'ı sadece aklınca laf sokmak için kullanıyor. bir de bunlar diğer sözlüklere "üff, bunlar çöp sözlükler" gözüyle bakıyor. halbuki o dallamalar dingonun ahırında gibi davranmaya alıştıkları için uludağ sözlük'teki veya türevlerindeki kısıtlamalara ve kurallara uyum sağlayamadıklarını itiraf edemezler.


evet, uludağ sözlük'te içi boş bakınız veremezsin, yukarıdaki yazarı alenen aşağılayan veya onun entry'sine refere eden entry'ler giremezsin. entry'n her an subjektif olduğu gerekçesiyle silinebilir.
aylar sonra girdiğini unuttuğun bir entry silik yer "entry sadece yazarı ilgilendirecek derecede" diye.
  • m e b  (05.09.14 17:44:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.