[]

Klasik Gitar

En uygun fiyata nereden bulabiliriz?
Unkapanında uygundur diye düşünüyorum ama bilmediğimiz daha uyguna bulabileceğimiz yerler var mıdır?
Ortalama ne civardadır bunun fiyatı?

Bir de normalde elektro gitar almak isteyen birinin sırf ailesi klasik gitar parası verecek diye gidip klasik gitar alması mantıklı mı sizce?
Ben biriktirmesini ve istediğini almasını söylüyorum ama yeni nesil gençler çok sabırsız..

Bunu öğrenmesi ileride elektro gitar öğrenmesine doğru katkıda bulunur mu peki?

Teşekkürler..

 
öyle sikko gitarlar var ki piyasada, onlardan uzak durmak lazım. ben yamaha c40 ı öneriyorum klasik gitarda. sıfırı 400 tl falan. ikinci elini bulabilirsiniz temizini. 100-150 tlye alacağınız gitardan hayır gelmez.

klasik gitarla başlamıştım ben. ziya aydıntan'ın metoduna 6-7 ay çalıştım ve metodu bitirdim (haftada 1 özel ders alıyordum). daha sonra elektroya geçtim. öyle olunca daha bir bilerek bakıyorsunuz olaya. direk elektrodan başlamayı önermiyorum zaten. bu arada yaklaşık 8 yıldır gitar çalıyorum. profesyonel değilim hobi olarak yapıyorum grubum var arada bir yerlerde çıkıp çalıyoruz. benim önerim bu şekilde.


şimdi elektro gitar almakla iş bitmeyecek. prosesör ve amfi lazım. bunlar da ayrıca para demek. benim önerim bütçeniz nedir bilgim yok ama, önce klasik gitarla başlasın. 1 sene kadar onu çalsın ve parasını biriktirsin. daha sonra 700-800 liraya gitar+amfi+prosesör toplayabilirsiniz. başlangıç bir seviye için yani. daha sonra prosesörü, gitarı satıp yükseltirsiniz. ben böyle yaptım. yavaş yavaş yani.
  • yigitkaraca  (05.09.14 16:33:56) 
yamaha c40 +1


ayrıca selçuk abi var, gayet güvenilir; temiz biri.

www.mydukkan.com
  • adriana go go go diyen adam  (05.09.14 16:39:44) 
Unkapanı falan kalmadı artık, klasik gitardan kasıt 100 liralık bi portakal kasası almaksa Carrefour'larda bile o tarz gitarlar satılıyor.

Fakat benim tavsiyem, ciddi anlamda elektrogitar çalmak istiyorsa elektrogitar alıp başlaması. En basiti elektrogitarda tellerin arasındaki mesafe, klasik gitara göre çok daha yakındır. Evet ikisi de gitar ama ikisinin de farklı çalım teknikleri var, yani klasikgitar bi öğrenme amacı değil.

Gitar tavsiyeme gelince, piyasadaki adı sanı bilinmeyen markalardan uzak durun, Squier bizzat Fender'in alt firmasıdır ve Fender Replikası gitar yapar. Şu tarz bi gitar yeni başlayan biri için yetecektir www.mydukkan.com

Ampli olarak da 80-100 liraya mini ampliler bulabilirsiniz, biraz ses çıkarsın derseniz www.mydukkan.com bu da yeterli bi amplidir.

400 lirayı daha sonra kullanmayıp satacağı bir gitara vermesindense, biriktirip 600 liraya böyle bir ikili alabilirsiniz. biraz daha para biriktirirse direkt şöyle bi set alabilir www.mydukkan.com

Mekan olarak da bence unkapanına falan değil direkt beyoğlu/tünel'e gidin, orası türkiye'de gitar piyasasının kalbinin attığı yerdir, o ortam çocuğun da hoşuna gider.
  • brillant comme une larme  (05.09.14 16:45:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.