[]

bir godfather sorusu, sanırım ikinci filmden -spoiler içerir-

spoiler spoiler spoiler

üçüncü filmi bitirmedim sanırım, ama problem değil onunla alakalıysa eğer sonunu söyleyebilirsiniz. sorum şu: michael elemanın birini vurduktan sonra ortalık sakinleşsin diye sicilya'ya gönderilmişti hatırlarsanız. orada evlendi sonra. derken eşi arabaya bindi, gaza bastı, havaya uçtu. michael la dur dedi ama çok geç kalmıştı. sonra bir herif koşmaya başladı kaçtı falan.

1) o sahnede michael hatırladığım kadarıyla adamla göz göze gelmiyordu... geliyor muydu yoksa? arabada bomba olduğunu nasıl anladı ki hemen kadına dur diye bağırdı?

2) o bombayı kim koydu, neden koydu? hiç hatırlamıyorum ya.

spoiler spoiler spoiler

 
amerika'da durumlar kızışmıştı, oradaki adam da michael'ı uyardı, hatta gitmen gerekebilir filan demişti sanki? sonra da michael'ın tam o sırada bomba koyduğunu anlamasını sağlayacak bir şey oldu ama hatırlayamadım ben de şu an neydi o? yani o adamın ihanet ettiğini mi anlamıştı böylece bi şey olmuştu?


  • gmzo  (05.09.14 16:14:21) 
açılın ben doktorum.

tattagliaların desteğindeki sollozzonun uyuşturucu işini reddetmişti olaylar ilk oradan çıktı ya. uyuşturucu işinden rahatsız olan diğer aileler babaya tepkiliydiler. sollozzo olayından baba hastanelik oldu, maykıl sollozzo ile polis müdürünü öldürdü ve baba ocağı corleone kasabasına gitti orada hatunla evlendi. bu bildiğin kısımlar.

dediğin sahnede adam-fabrizio- maykıl ona arabayı hazırla diyor. çünkü ağabeyi sonny öldürülmüş. sonradan öğreniyoruz ki öldürenler tattaglia ile barzini işbirliği ile öldürüyorlar. aynı adamlar maykılı da ortadan kaldırmak istiyorlar. arabayı hazırla dediği adam arabayı hazırlıyor hazırlamasına da apollonia araba sürmeyi yeni öğrendiği için arabayı o çalıştırıyor gerisi malum. fabrizio ile vedalaşmak istiyordu maykıl o da kaçınca çaktı bomba olayını. bombayı kim koydu kısmı.

hastaneden çıkıp da nekahat döneminde olan baba oğlu sonnynin öldürüldüğünü duyunca tom hagena diyor ki ekibi topla. orada maykılın canı karşılığı öpüşüp barışıyorlar, hatırladın? uyuşturucu konusunda sıkıntı çıkarsa politikacı ve yargıçları ayarlayacağım diyor baba. o mesele de oradan bağlanıyor. üçüncü filmle bir bağlantı yok. zaten üçüncü film serinin en kötüsü. yoruldum yazarken. mario puzo'nun romanını okursan bağlantılar daha net beliryor kafada.
  • cercatrova  (05.09.14 16:46:26) 
cercatrova +++

Oha diyorum ... :-)
  • ottoschmit  (05.09.14 17:12:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.