[]

gürcistan'a gidilir mi? gidilirse ne yapılır?

yurtdışına çıkmayı hep istemişimdir ama hem tembellikten, hem şanssızlıktan, hem fakirlikten hiç beceremedim daha. gürcistan'a giriş-çıkışın çok kolay olduğunu biliyorum ama istanbul'dan oraya gitmeye değer mi, ondan emin değilim. çok paraya da ihtiyaç olmasa gerek. sorularımı dizeyim,

1) birkaç günlüğüne de olsa (zaten daha fazlasını ne yapacağız, minicik memleket) gidilir mi dersiniz? gezilip görülecek yeri var mı, varsa neresi?

2) en büyük çekincem dil. ingilizcem var ama gürcüce bilmiyorum. yöre halkıyla ingilizce ya da türkçe anlaşmak mümkün olur mu? kiril alfabesi gibi kolaysa, hiç değilse tabelaları falan okuyabilmek için gürcülerin alfabesini öğrenirim birkaç günde. faydası olur mu yoksa uğraşmayayım mı hiç? "abi öğrenciyiz :((" nasıl deniyor mesela?

3) uçakla mı gitmek daha rahat olur yoksa otobüsle mi?

4) ne kadar para harcarım? yemekler olsun, konaklama olsun, şehiriçi ya da şehirler arası yollara ne kadar para gerekir?

5) 20 yaşındayım. 100 lirayla kumarhaneye girersem sktir git lan gerizekalı mısın, ayak altında dolaşma deyip kovalarlar mı? :(

bu sorulara ek olarak her türlü rehber, fikir, öneriye açığım. çok affedersiniz sokarım artık, gitmek istiyorum ben bir yerlere. dağı tepesi yok mu gürcistan'ın oraya falan tırmanırım ne bileyim farklı bir ülke gördüm derim lan, yeter. moralim bozuluyor. ARE YOU SEX diyemeyen adamlar avrupa turuna çıkıyor, biz 50 senedir ingilizce okuyoruz ispanyolcaya girip italyancadan çıkıyoruz edirne'nin ötesine geçemedik. gerçi gürcistan da diğer tarafta, trabzon'un ötesine geçicez. anasını skim böyle işin.

 
Tam cevap değil ama yine de faydası olur. Geçenlerde okudum, eleman bisikletle gezmiş. 7 gün sürmüş ve gün gün yazmış ne yaptıklarını.

www.semihgeziyor.com
  • otonom  (05.09.14 13:55:08) 
çok paran yoksa batum'a git yeter, zaten batum bütün avrupa ülkelerinin karışımı bence. sokaklar, binalar, heykeller ve benzeri yapıtların avrupa'dakinden hiç farkı yok. hem ucuzda, günlük 25 lira'ya ortalama bir hostelde kalabilirsin. şehir genel anlamda yeme içme konusunda ucuz veya türkiye'deki ile aynı fiyat. avrupa'ya gidemiyorsan batum'u git işte.

ayrıca tiflis'te güzel diyolar, istersen otobüsle geçersin.

ha bu arada batum'da ingilizce bilmezler ama türkçe yaygındır, karadeniz şivesiyle türkçe konuşanları yadırgama.
  • tolga asp  (05.09.14 14:05:07 ~ 14:06:03) 
gormen gerekn yer batum. netten arastir gitmeden ne yapabilirim diye oyle git. en kolay yolu ucakla trabzon ya da rize (emin degilim) ordan otobus ya da taksiyle batumdasin. kumar oynama, tanimadigin kisilerle kulube falan gitme. hadi eyvallah..


  • allan quatermain  (05.09.14 14:10:30) 
Dil sikinti olabilir. Batum'da cat-pat turkce bilen var ama Batum'da hicbirsey yok, 2 gun bile fazla. Daglari falan var tabi, Svaneti guzel yer, manzarasi muthis. Avrupa icin tavsiye etmem ama Gurcistan'a turla gidebilirsin var Tiflis Svaneti turlari. Ne kadar bir butce ayirablirsin? Ne zaman gideceksin?


  • delifaruk  (05.09.14 14:16:14 ~ 14:19:19) 
evet tanımadığın taksiye bile binme, yabancıları kazıklamayı çok severler. bu arada trabzon'dan batum otobüsle 20-25 lira. ona göre kendin hesapla işte uçakla trabzon mu hopa mı yoksa komple otobüs mü.


  • tolga asp  (05.09.14 14:19:22) 
@delifaruk, net bir planım yok. şu an sadece fikir aşamasında. kafama yatarsa, "gidilir lan buraya" dersem ilkbaharda olabilir. kışın para biriktiririm becerebilirsem. bütçe de tamamen oradaki fiyatlara bağlı. maksimum 3 gün kalacağım için sadece yol+barınma+günlük yemek masrafı ayırabilirim. o zaman bayağı düşük olur sanırım. ama baktım param falan da var oradayken bi şeyler yapmak için daha fazla olabilir bütçe. pasaportu da yeniletmem lazım.

batum ve tiflis dışında bir yer yok mu? svaneti çok güzelmiş mesela cidden, o tarz başka bi doğal güzellik neyin var mı?

@tolga, tanımadığın taksiden kasıt nedir? tanıdığım taksi yok ki batum'da?
  • pescador  (05.09.14 14:23:44 ~ 14:24:05) 
evet saçmalamışım orda. zaten taksiyle hiç işin yok, sınırı geçer geçmez minibüse binip 2 lari karşılığı merkeze gidersin. turist olduğunu anlayan taksiciler peşine takılır dil döker ama yüz verme hiç. o yüzden taksicileri görmezden gel.


  • tolga asp  (05.09.14 14:27:47) 
estağfurullah. belki belli başlı taksiler falan vardır, ondan diyorsundur diye düşündüm. korsan taksiye binip yaban ellerde dötü kaptırmayalım.


  • pescador  (05.09.14 14:29:14) 
Karayolu ile giris yaparsan Batum'a, pasaporta da gerek yok kimlikle giriyorsun. Girer girmez taksiciler yapisir, cogu da turke konusur bunlarin. Pazarliga da girersin ki zaten orada taksi ucuzdur. Ustune birde pazarlik yaparsin turkce konusarak. Yani basimda adam tum gunluk geziye 60tl'ye anlasti taksiciyle 2012'de. Taksiye binmeyeceksen hic yuz verme yapiskandirlar cunku.
Ama bana sorarsan, madem para biriktireceksin parani ve 3 gununu orada harcama.
Avrupa'da biryere git 3 gunlugune. Bazen komik rakamlara bilet dusuyor, birde sehir merkezinde hostel book ettinmi mis. Atlayip Istanbul'dan biriktirdigin para ile gitmene degmez Batum.
  • delifaruk  (05.09.14 14:44:42 ~ 14:45:42) 
@delifaruk, abi bakma gidicem diye gaza geldiğime, şu an kirayı nasıl vereceğimi düşünüyorum. öğrenciyim, işim var, burs falan da çıkacak sanırım yani üç beş kenara atarsam otobüsle falan yanı başımızdaki memlekete giderim dedim. avrupa'yı ben de çok istiyorum ama olmuyor.

biletleri denk getirmek zor. pasaportu yenilemem lazım, en az 120-130 lira o var. sikik avrupalıların sadece vize başvuru ücreti falan 100 küsür lira. elli tane şey istiyorlar. ben çalıştığım yerden 500 lira alıyorum. öğrenciyim. sanmıyorum kolay vize vereceklerini. ayrıca avrupa ucuz değil, günde 15-20 liraya hem gezip hem karnımı doyurmam çok zor.

yıllardır düşünüyorum, istiyorum ama yıldım artık. erasmus'la ya da o tarz bir şeyle olmadığı sürece avrupa'ya gidemem gibime geliyor. gtü boklu polonya arkamda firma sponsorum olduğu halde vize vermedi. ben de istiyorum sktir olup italya'ya gideyim bir bariciğimi göreyim ama beni aşar o.

ki hiç yurtdışına çıkmadığım halde bu hostel-uçak işlerine falan çok hakimimdir. en ucuzunu bulurum, beceririm. ama benim param ona bile yetmiyor. 1000 küsür lira masraf yapıp, uçuştan önceki gün pasaportunda ret damgasını görünce daha 17 yaşında bayağı etkiliyor psikolojik olarak. yeni bir hitler doğuyor, kimse farkında değil. dağıtıcam avrupa'yı.
  • pescador  (05.09.14 14:49:51 ~ 14:51:04) 
otellerde underage kizlar diziliyormus ordan seciyormussun, oyle pis pis memleketlere gitme


  • hjarteblod  (05.09.14 16:21:31) 
Belgrad var Budapeste var, hem bilet ucuz hem sehir ucuz hem vize yok. Insallah ayarlar gidersin bir gun belli olmaz. Olmaz dedigin oluyor sasiriyorsun bazen, o kadarda zor degilmis diyorsun.


  • delifaruk  (05.09.14 17:22:48) 
@delifaruk, budapeşte schengen'de abi, var vize. belgrad falan da ilgimi çekmiyor. gerçi tiflis'ten iyidir :)


  • pescador  (05.09.14 17:30:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.