[]

Evlilik öncesi alış-veriş

Arkadaşım evlilik yolunda ve ufak tefek şeyleri alıp kenarda tutmak istiyor sonradan sıkışıklık olmasın diye..

Ne alınabilir, benim aklıma ütü, mutfak robotu, kahve makinesi gibi şeyler geldi..
Elektrik süpürgesi almayı düşünüyordu ama nedense bana pek mantıklı gelmedi, sürekli yeni ve daha kolay kullanılabiliri daha iyisi vs. geliyor diye son zamana bırak demiştim, sonra düşündükçe alınabilir demeye başladım, kararsız kaldım bu konuda.. Siz ne diyorsunuz?

3-4 nevresim takımı almış, yemek ve tencere takımlarını hepsini bir alacakmış uyumlu olsun diye..
Başka ne olabilir alınıp kaldırılabilecek?

Fiyatı çok olmayan kısa taksitlerle alınabilecek, her evde ihtiyaç duyulacak eşyalar lazım..

Teşekkürler..

Ek: Bir de alıp kullandığınız marka ve modelleri de yazarsanız çok iyi olur..
Ben mesela mutfak robotunda arzum kullanıyorum ve çok memnunum..
Bunun gibi..

Tekrar teşekkürler..

 
Çamaşır kurutma askılığı
Ütü phillips ya da tefal
Ütü masası
Battaniye yorgan yastık
Nevresim (polo assn de mükemmel şeyler var)
Ev aletlerini samsung mağazasına girip seçebilirsiniz
  • neysene  (05.09.14 11:08:55) 
mutfakta kullanılacak ufak şeyler, rende, limon sıkacağı, süzgeç falan :) çok unutulan şeyler bunlar malesef.


  • givemesomesubstance  (05.09.14 11:10:27) 
Havlu, bornoz takımı, envai çeşit nevresim vs olabilir, bunların devri geçmez. Bana "köşeye para atmak" daha mantıklı geliyor ama yahu. İnsanın beğenileri ve eşyaların modelleri 6 ayda bile inanılmaz farklılaşabiliyor.

Evlenmek için ölen bi kız, evlenmeden yaklaşık 2 sene önce çıkardığı "alınacaklar listesini" facebookta paylaşmış, içine yazdıklarını okuyorum :D sirke seti, yağ seti, cam bardak seti, baharat seti, mutfak servis seti, bıçak seti :D ashjkdashkhaha

Yani bence o şekilde alınacak pek bir şey yok :D Almış olmak için almasın arkadaşın. Para atsın, daha güzel.
  • pandispanya  (05.09.14 11:17:31) 
Bence de para biriktirmek daha mantıklı
bakarsın ev küçük olur fazla eşya koyamaz, elektroniklerin zaten hergün yenisi çıkıyor modeli eskiyor. mutfak robotu zaten almasın tezgah kaplayan bişey... rondo alsın bi de mikser veya blendar -kullanıp çekmeyeceye kaldırılan şeyler alsın.
illa alacaksa: nevresim takımı, bornoz takımı, yapacaksa kaynana bohçasına vs. koyulacak şeyler, kap kacağı da çok almasın bence sadece takımını alsın yeter onlar hediye geliyor -kız evi düğün yaparsa geliyor en azından-.
bi de bence asıl bol bol iç çamaşırı alsın :P
  • niye ama  (05.09.14 11:23:00) 
valla biz mandal aldık bir tane kocaman, sonra yastık kılıfları var, çarşaf nevresim vs.

mutfak gereçleri önemli, sırf biri yok diye yemek eksik kalabilir,

küçük fırın alsın, kek yapar.
  • devorgilla the gunslinger  (05.09.14 11:28:22) 
genelde böyle tabak çanak satan yerlerde çeyiz setleri olur. atıyorum tabak takımını ordan alırsanız düdüklüyü 50 liraya verirler yanına da bardak seti hediye vs. gibi. o tarz yerleri dolaşsın, parça parça almaktan daha ekonomik gelecektir.

ayrıca 15 ocak civarında( tam tarihine bakarsınız netten) dünya enerji verimliliği haftası var, o tarihlerde büyük beyaz eşya firmalarında (samsung, arçelik vs.) bayaa güzel kampanyalar oluyor, örneğin ben 900 liralık samsung çamaşır makinesini 600 e almıştım. ocak ayından sonra evlenecekse, o tarihi kaçırmasın.
  • physcos physcos  (05.09.14 11:50:55) 
@pandispanya, @niye ama; Para biriktirmek bana da daha mantıklı geliyor, söyledim kendisine de, fakat kenara atılan para diğer ihtiyaçlar için gidiyormuş öyle diyor..
Her şeyi son zamana bırakırsak çok sıkışıklık olur gibi şeyler de söylemişti bu sebeplerden dolayı alıp kenara kaldırmak daha mantıklı geliyor kendisine..

  • mutekebbir  (05.09.14 11:51:36) 
saç kurutma makinası
baskül
cezve/kahve makinası
cam saklama kabı
bir gün pazara çıkıp her türlü plastik gereç ihtiyacı, leğeni-viledası- süzgeçi-rendesi vs (abartmadan)
mnik el süpürgesi
çaydanlık/çay makinesi

ev ve eşyası az çok belli ise;
masa örtüsü
avize/aplik vs

ilk akla gelenler, ben baştan biriktirmek yerine ihtiyaç oldukça alınması taraftarıyım sonra evler gereksiz doluyor.
  • nwnd  (05.09.14 12:19:33 ~ 12:19:54) 
Evlilik sürecinden geçmiş biri olarak tavsiyem şudur ki nakit para biriktirin. Şu anda alacağınız eşyaların yaklaşık 1 yıl sonra modası geçecek, sonra sevmereyek kullanacağınız bir sürü eşyanız olacak elinizde. tecrübeyle sabittir. sonra zamanla onların yenisini alacaksınız ki tekrar masraf.

En güzeli nakit para biriktirip, evliliğe yakın tüm ihtiyaçları bir seferde almak. Almak istediklerinizi bir liste yapın, sonradan unutmayın.
  • baterist  (05.09.14 12:44:07) 
bence bir sey almasin. kucuk altin alsin koysun kenara. her sene yeni modeller cikiyor.


  • earthsea  (05.09.14 12:50:47) 
bence de almasın... onları saklamak da bir zahmet. insan gördükçe bıkıyor yahu. ev depo gibi oluyor. parasını harcamış gibi koysun kenara, bütçesini oluştursun. indirimler her zaman gelir, bir yerde olmazsa başka yerde olur. etiket fiyatının fazlasını koyup indirim diyorlar sonra. makinelerin bile upgrade edilmiş halleri oluyor. evliliğe bir ay kala falan alır, yaşayacağı yer belli olsun ve ona göre alışveriş yapsın derim.


  • pinkpeony  (05.09.14 12:55:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.