[]

Kadınlara haksızlık edilmemiş mi?

Böyle kadınlara küçük süprizler yapmamış mı kim veya kimler tarafından yaratıldıksay artık, inancınız neyse. Her ay kanasın duygu durumları değişsin bunlar hoş şeyler mi? Ya da orgazmla birlikte kızlık zarının da başa bela edilmesi? Bu tabi yaşadığımız toplumla alakalı ama çoğunlukla. Tamam hepsinin bilimsel açıklaması var regl döngüsü kızlık zarı vs kadın bedeninde olması gereken şeyler. İşte tam da onu gerekli kılandan bahsediyorum. Kendimi dalga geçilmiş hissediyorum, hastalıklı düşüncelerim mi var?




 
Evet.


  • hkku  (05.09.14 05:02:19) 
düşünceleriniz elbette hastalıklı değil ama bakış açınız olumsuz. size karşı olarak ben de mesela kadınlara dünyanın devamlılığını sağlayabilme, karşılıklı sevginin en büyüğünü tadabilme hakkının tanındığını söyleyebilirim.


  • gadasiz  (05.09.14 06:57:44) 
Boşver bizim de mememiz var.


  • pandispanya  (05.09.14 08:26:10) 
Comptrol, dalga geçmiştim, ironik bir cevaptı :)

Ama haksızlık da etmeyelim, birisini besleyebilmek güzel bi duygu olmalı.
  • pandispanya  (05.09.14 08:35:12) 
Erkekten en az 10 kat daha fazla zevk alıyorsunuz. Geçende atak geçiriyordu birisi orgazm olurken, hatta duyurusu vardı. Olaya gel.


  • [silinmiş]  (05.09.14 08:40:16) 
Hem şikayet, hem sonra feminist dayanışmasına gelince erkeklerden üstün yaratıklar olduğunuz iddiası.

Sadece şunu söyleyebilirim, sizin kadar herhangi bir erkek kendiyle çelişse iti götüne sokulur. Sütten kabul edildiğiniz için yollar size açık. Çok mızmızlanmayın.
  • arnold schwarzeneger  (05.09.14 08:47:42) 
Herkes düşünür böyle şeyler dönem dönem, hastalıklı değil bence..
Ben de mesela, en azından regl döneminin daha normal işleyen bir süreç olmasını dilerdim, hadi tamam olması gerekiyorsa olsun (ki geç olduğu dönemlerde yaşananlar olması gerektiğini daha çok hissettiriyor) ama en azından kontrolü insanda olsun, kendiliğinden gelip durmasın tuvalete gittiğimizde -işemek gibi- atalım vücuttan.. O zaman hayat çok daha güzel olurdu bence..
Kızlık zarı meselesi dediğiniz gibi bizim toplumla alakalı, onun kan olayı da direk gözler önüne serilmeseydi mesela yine sıkıntı çıkmazdı, kim bilecek anasını satayım..
Sabah sabah yine kadın olduğuma lanet ederek başladım güne sayenizde :)
  • mutekebbir  (05.09.14 08:48:38) 
milyonlarca yıl önce başlamış bir sistemin eleştirisi şu anda olunca grotesk oluyor.

biz erkeğiz, sayayım mı dezavantajlarımızı, toplumun bize dayattıklarını?
  • devorgilla the gunslinger  (05.09.14 09:41:17) 
ağır abazan olarak sık sık iki cinsi de, cinsel yönelimlerinden bağımsız olarak, sadece "erkek" ve "kadın" olarak değerlendirmeye çalışırım çocukluğumdan beri. bence gayet dengeliyiz. bu örnek bir tarafı toplumdan diğer tarafı insan doğasından alınma olduğu için biraz dengesiz olacak ama, "biz askere gidiyoruz ama sizde de meme var" tarzı bir avantaj-dezavantaj eşleştirmesi göremiyorum. daha ziyade, sahip olduklarımızı hem avantaj hem de dezavantaj olarak değerlendiriyorum ki gerçek denge benim gözümde her zaman bu tip eşleştirmeler olmuştur.

örneğin erkeklerin fiziksel olarak daha güçlü olması, çelimsiz bir erkek için gurur kırıcı olabilir. mesela bu adam kadınların daha şanslı olduğunu düşünmeye, "ne güzel götleri falan var hep, kolay seks yapabiliyolar..." demeye meyillidir. aynı zamanda kaslı, nefis penisli, seks manyağı bir abi pipicchio'sunu sallayıp dans ederken "erkek olmak ne güzel lan" diyor olabilir. "erkek adam dediğin güçlü olur" hem fiziksel bir gerçek sayılabilir hem de toplum dayatmasıdır. bunun bir erkek için avantaj olurken diğeri için dezavantaj olması mümkündür. bahsettiğim şey tam olarak bu. ya da kadının cinselliğini kullanarak istediğini elde edebileceğine inanan toplumda yetişen bir kadın, istediklerini bu yolla alamadığı zaman kendini çok berbat hissedebilir. dolayısıyla kadında şu var, erkekte bu var yerine; erkekte şu ve bu var, kadında şu ve bu var şeklinde ayrımlara gitmek daha mantıklı benim görüşüme göre.

o yüzden bence evet, biraz hastalıklı düşüncelerin var. ben tür olarak aramızda önemli bir fark bulunduğunu -en azından söylediklerini düşünecek kadar- düşünmüyorum. hani "kafalarımız farklı çalışıyor" diyoruz ya o da hikaye aslında. ben aşırı duygusal, çoğu kadından çok daha fazla trip atan, alıngan, kezban bi' herifim. e ama herifim işte, pipim var? vücudumuz farklı sadece, o da işte sevişelim falan diye bence. yoksa kadınlar şöyle erkekler böyle diye bi' şey yok.

ama şuna katılabilirim, çoğu ülkede kadınlara yazık oluyor. kadına şiddet olsun, kadının mal olarak görülmesi olsun bunlar hala çok fazla ülkede yaşanıyor. erkeklerde böyle bir şey yok. yine var ama farklı şekillerde ve nispeten az. bu can sıkıcı bir şey. ataerkil toplumun dindar ailede büyümüş bir çocuğu olarak ben kadını hep çok ama çok değerli kurdum kafamda, çocukken eşim yemek yaptığı zaman ona tapınırım falan diye hayal ediyordum, yani benim kafamdaki kadın öyle bi' şeydi. çocuk doğuruyo yemek yapıyo ne biliyim. ha bu da ataerkil bir kafanın ürünü ama olsun, hiç değilse EMEĞE SAYGI deyip tanrıça belliyoruz hatunu. acayip acayip şeyler.
  • pescador  (05.09.14 09:43:10 ~ 10:08:50) 
kesinlikle haklısın..
sanki dünyaya ezilmeye gelmişim gibi hissediyorum bazen.
kadın olmak başlı başına bi dert.
  • heee  (05.09.14 09:46:24) 
Gayet normal düşüncelerin var bence. Hakkaten biraz sizi enayi yerine koymuşlar.


  • secilmis uye  (05.09.14 09:49:31) 
Biraz da tepkileri görmek amaçlı sorduğum bir soruda yok feminist olunca kadın üstün oluyor da çelişki de mımızlanmayın vs tarzı şeyler okumak ilginç. Kadın erkek ayrımı yapmadım ben. Erkeklerde şu var bizde niye yok da demedim. Sadece kadınların yaratılışındaki düşünce beni meraklandırıyor. Daha çok pandispanyanın ki gibi cevaplar bekliyodum açıkçası, şaşırdım.

En çok yaşadığımız coğrafyayla ilgisi var bu işin. Bu coğrafya kadınlar için fazla acımasız bunda hem fikir olabiliriz sanki.
  • tuborg yesili  (05.09.14 09:59:31) 
Kadina siddet, yazik olmasi gibi kavramlarda dahil olmak uzere kadin haklari konularinin tumunu kabul etsemde, hic birinin erkek sorunlarindan buyuk olduguna inanmiyorum.


Ornek:

Kadin erkek nufus farki ile asagidaki oranlar tutuyormu bakalim.

Meslek hastaligina yakalanan kadin/erkek sayisi

Is kazasi geciren/uzvunu kaybeden kadin erkek sayisi..

Is kazasinda olen kadin/erkek sayisi.

Issizlikten intihar eden kadin/erkek sayisi

Cinnet geciren kadin/erkek sayisi.

Trafik kazasinda olen kadin/erkek sayisi

Kavgada olen erkek/kadin sayisi.

Savasta olen..

suikast, sabotaj, teror, koruma, kaza kursunu, maganda kursunu, servis kazasi gibi sebeplerle olen kadin/erkek sayilari?

Temiz gida ve saglik hizmetine ulasamadigi icin olen kadin/erkek sayilari.

Dayak yiyen kadin/erkek sayilari..


Yaralanan/kadin erkek sayilari..

Mobbing e ugrayan kadin/erkek sayilari..

Evet siddet var.. siddet her yerde. Ama cozulmesi gereken oncelikli sorun kadin haklari degil..

Bence birazda olsa kan aglayan erkekleri anlamak icin kaniyor,
  • ibomiu  (05.09.14 10:10:02) 
haksızlık eden bir otorite yok.


  • yalnux  (05.09.14 10:13:18) 
Bunlar hep evrim. Yaratılmış mükemmel varlıklar olsaydık iki cinsin de o tarz bug'ları olmazdı. Evrim de rastgele gerçekleştiği için milyonlarca canlı çeşidi içinde sorgulayabilen tek canlı türünden olduğunun farkına varıp mızmızlanmayı bırak.

Ayrıca kızlık zarının gerekliliği neymiş acaba? Hiç bir gerekliliği yok. Zaten sadece insanlarda ve atlarda var bildiğim kadarıyla.
  • r_u_h  (05.09.14 10:25:39) 
edilmemiş. erkek de çalışmak iş bulmak para kazanmak vs vs vs zorunda.


  • zawisza  (05.09.14 10:25:41) 
Tarlada çalışan bir kadın olsaydım gerçekten haksızlık olurdu, toplumsal haksızlıklar olduğu bir gerçek. Toplumsal olarak erkek olmak da zor. Kadının da erkeğin de hayatı gereksizce zor ve her tarafın kanıtlaması gereken çok şeyi var.

Sadece biyolojik olarak baktığımda kadın olmaktan şikayet ettiğim hiç olmadı. Bir regl oluyoruz, onda da arada bir gelen kontrolsüzce altına etme hissi dışında bir şey hissetmiyorum pek. Hatta seviyorum da. Türümüzün güzide bir örneği olmasam da, hatta "aychovsky'den güzel bir milyon insan bulabilirim" iddiasında bulunsam da aynada kendime bakmayı seviyorum. Kadın olmak ve kadın hissetmek, insan gibi hissetmek kadar önemli benim için; ikisi de hayatta en çok zevk aldığım şeylerden biri. Çok keyifli değil mi ya. Sabah yataktan meme ile kalkıyorsun, tahrik olduğunda sıkıştırarak insanlardan saklaman gereken bir şeyin yok, her şey normalmiş gibi insanlara bakabiliyorsun, kaç kat daha fazla zevk aldığın literatüre geçmiş durumda, kıvırmak ve sallamak sana daha çok yakışıyor. Hepsi keyfi çıkarılası şeyler. Hatta, şu www.tickld.com

Bence tek sıkıntı annelik, özellikle hamilelik ve doğum sonrası aşaması. "İleride 9 ay karnında bir canlı ile gezeceksin. Sonrasında da daha önce romantik olduğunu düşündüğün organlarını sadece besleme için kullanacaksın, sünecek. Hormonların bedeninden komple çekilmiş gibi olacak. Artık ne zaman kendine gelirsen bir daha, kısmet" ile bu kaç kat zevk ancak birbirini anca dengeliyor.
  • aychovsky  (05.09.14 10:39:12 ~ 12:18:44) 
Siz çok çok başka açıdan bakıyosunuz. Ayrıca bunu sorgulamak mızmızlanmak mıdır bu nasıl bir sığlık?günümüz toplumunda kadının da çalışması gerek. Evlenmek zorunda ya da ailesiyle yaşamak zorunda değil? Kaldı ki tekrar ediyorum ben hayat içerisinde kadın erkek kapışması yapmıyorum. Yaradılış ve kadından bahsediyorum. Yaşamda kadın ve erkek rollerinden değil o başka bir konu.Ataerkil kafa yapısından çıkılamıyor anladığım kadarıyla.


  • tuborg yesili  (05.09.14 10:39:59) 
Abi kız burada "fizyolojik" özellikler ve olaylardan bahsediyor. Siz burada kalkmış yok savaşlar, yok ölüm, yok toplum baskısı filan diyorsunuz. Fiziksel olarak daha güçsüz, kas gücü olarak zayıf ama aksi gibi bir de yok 9 ay hamilelik, yok doğum çilesi, yok her ay 5 kilo kan akması, çekilen acılar vs gibi handikaplarla doldurmuş allah vücudumuzu diyor. Ne iş kazası ne mobbingi allah aşkına.


  • pandispanya  (05.09.14 10:46:15) 
"Bunlar bunlar kadında var ve dalga geçilmiş hissediyorum" derken referans noktan insan türünün diğer üyesi olan erkek olacak haliyle. Bu da sen aksini iddia etsen de erkekle karşılaştırma yaptığın anlamına geliyor. "Regl bizde var, kayısı ağacında yok" diyecek değilsin.

Yersiz şikayet = mızmızlanmak. İlla "bizim işimiz de çok zor kardeş" tarzı pışpış istiyorsan tavsiye edeceğim adres Kadınlar Kulübü.
  • arnold schwarzeneger  (05.09.14 11:23:10) 
Üzgünüm arnold ama senin kadar sığ bir düşünce yapım yok. Gereksiz şikayet derken? Ya ben bir sorgulama durumundan bahsediyorum değil mi? Adet olmak basit bir örnek. Bu kadar mı sığsınız ya?Kaldı ki erkekle de karşılaştırabilirim canım ister kime ne? Siz fazla alışmışsınız ataerkil düzene, kadın aşağılamaya çalışmalar vs? Kadınlar kulübü aşağılama öznesi mi? Hoş kime ne anlatıyorum en büyük şikayet ve eleştiri kelimesi kezban olan düşünce yapısına.

Pışpışlanmak istesem ay bizim işimizde zor şekerim duymak istesem bunu duyuruda yapana kadar bin türlü yer olduğuna emin olabilirsin. Hayatı size sunulduğu gibi kafa yormadan sorgulamadan ot gibi kabullenebilirsiniz sorun yok, ama sizin gibi olmayanlara mızmızlanma sus bakıyım demek baya komik.
  • tuborg yesili  (05.09.14 11:32:58) 
Kendi kendine çalıp oynamakta serbest olsan da, sana "erkeklerle karşılaştırma yapamazsın" diyen olmadı. "Erkeklerle karşılatırmıyorum" diye çıkan sensin ki böyle bir şey mümkün değil.

Sorgulamanı yapmana mani olan bir şey yok. Ama hem "şu şu sebeplerden güçsüz kalıyoruz, handikap yiyoruz" diyip, bambaşka konulara gelince -kuvvetle muhtemel senin de dahil olduğun- çoğu kadının, "neredeyse mutlak" eşitlik, hatta doğa gereği üstünlük iddiasında olması çelişki. Ben de sadece senin ifadelerindeki çelişkiden bahsetmiyorum. Kadın cinsinin girdiği bu tutarsızlıktan bahsediyorum. Genel bir mızmızlanma mevcut yani.

Burada örnek gösterdiğin tek cevap da pışpış olunca, gösterdiğim adres gayet de yerinde oluyor.
  • arnold schwarzeneger  (05.09.14 11:40:24) 
yooo, bana bir seçenek sunulsa hemen şimdi kadın olmak isterdim.


  • fransızkalanadam  (05.09.14 11:41:45) 
kadın olarak düşündüm bunu ama bu kadar ayrıntıya inmekten korktum, zaten iman dediğin şey sallantıda olan bir olgu, daha da yalpalatmayayım demiştim.

düşündüm. şunu buldum. bu hayatı yaşarken bu tür özellikler bize sorulmadı. kadın olmak, bu anne babaya doğmak, bu ırktan olmak, bu şehire doğmak. sorsalardı, çok düşündüm, yine kadın olmak isterdim. mağdurun yanında, mağduru anlayabileceğim yerde olmak isterdim. oysa ben 25 yaşına kadar "erkek olsam bu olmazdı, keşke erkek olsaymışım kahretsin!" diyerek geçirmiş biriydim.

erkek olsaydım buradaki bazı arkadaşlar gibi sığ olma potansiyelim çok yüksekti, çünkü feci derece ataerkil ve herşeyi buna yontarak kadınları ezen bir aileden geldim. çok daha rahat bir hayatım olurdu, ancak annemi anlayamazdım. etrafımda dönen bir çok şeyden bihaber, kendini beğenmiş, ne istediğini bilmeyen biri olurdum. bugün 29 yaşımda, kadın olduğum ve bugün taşıdığım özelliklerim olduğu için mutluyum. varsın olsun o bahsettiğin eksiklikler tuborg yeşili. bu hayattan sonraki hayata inanıyorum ben. orada asıl adalet var, burda zerresi olmayan.
  • shiranai  (05.09.14 11:49:30) 
Yok ya cidden şaka gibi, benim bahsettiğim şey ne senin bahsettiğin şey ne? Nerelere çekiyosunuz konuyu. Kuvvetle muhtemel kalıba sokmaya bayılıyosun sanırım insanları. Benim sana gösterdiğim adres cümlede anlam dersleri. Ha bir de karşındakini kalıba koyamadan konuşamama hastalığın olabilir baktır derim. Mantıklı argümanlarla konuşmayı öğrenememişsiniz. Tek bilinen 'kadın üstünlüğünü savunan tutarsız bir kezban bu dur kadınlar kulübüne git diyeyim bari'. Ancak öyle aşağılamaya çalışabilirim çünkü toplum bana bunu öğretti ^^ aferin çocuğum.
Ha bide senin sığ düşüncene göre erkeklerle karşılaştırmadan olmuyormuş, sidik yarıştırıyorsan bilemem. Ama kadınlarda erkeklerde kendi cinsleri içinde sorgulanabilir.
Eleştiri konusunda gelişmek önemli. Uzatmayacağım he canım he öyle. Ben kendi kendime çalıp oynayayım, sen de az ötede oyna.
  • tuborg yesili  (05.09.14 11:49:58 ~ 11:52:53) 
Bir saattir bir dolu kalıp cümle kullanmış biri bana insanları kalıplara soktuğumu söylüyor, sonra kenar mahalle ağzına geçip, üstüne de "anca kezban demeyi bilirsiniz" çekiyor.

Çelişmekle ilgili argümanlarımı haklı çıkardığın için teşekkürler. Hadi kolay gele.
  • arnold schwarzeneger  (05.09.14 11:58:29) 
dün aynı şeyi sorgulayıp baya bi ağladım. ağladığım için kendime kızdım. sadece adet olmak doğum değildi derdim. hormonlarımızın oynak olmasına bu yüzden duygusal olarak zayıflığımıza kızdım.
hatta bişey yazdım mesajla atayım sana.

  • seksen9  (05.09.14 14:09:36 ~ 14:10:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.