[]

25-30 yaş üstü olgun erkekler arıyorum

ama bi sorun hele niye arıyorum.

içinden çıkamadığım bir durumdayım. yaklaşık geçen ay bir soru sormuştum. almanya'da birisiyle - ismine hans diyelim - uzak mesafeden ve görüşememekten dolayı ne idüğü belirsiz bir durum haline gelen bir ilişkimsi var. bir de onun yarı türk yarı alman komşusu ve aynı zamanda en yakın arkadaşı var. bu arkadaş, ismine bilal diyelim, geçen ay bizim aramız hansla bozukken bir anda çıkıp izmire geldi. anneannesini ziyaret etmek istemiş. aslında geleceği 1 hafta 10 gün öncesinden belliydi ama bana "hans'a sakın söyleme, ben söylerim" dedi. son güne kadar bekledim, söylemedi. öyle olunca son gece ben dedim, "yarın bilal buraya geliyor". normal insan söylerdi dimi? yani birbirini göremeyen ama 1 yıldır birbirlerine dönecekleri günü bekleyen 2 insan var, sen birinin yanından diğerine gidiyorsun. neden son güne bıraktığını da söylemedi. işte geçen ay sorduğum soru da "bu adam meriçliğe mi geliyor?" idi.

neyse, buraya geldiği gün telefonda "bu gece sizde kalabilir miyim" dedi, ben de tabii ki hayır dedim. birincisi, hani anneannesine geliyordu? ikincisi, bana mı güvendi de geldi? üçüncüsü, neden son anda söyledi? neyse o gece bir şekilde dışarda vakit geçirdi, ertesi gün buluştuk, hans'a neden söyledin, ben şimdi sana nasıl güveneyim diye bana kızdı. ben de ona kızdım tabii. burda kaldığı süre boyunca 3-4 kez görüştük. her görüşmemizde bana hans'ı kötüledi, sana değer verseydi rerörö vs vs şeyler. sen de uzak dur biraz vs vs. her neyse, sonra gitti.

şimdi ben okul için almanyaya gidiyorum ve kalacak yere ihtiyacım var. aynı evde yaşamaya cesaret edemediğimizden (bunu bir süre denedik, ama evi paylaşma konusu ilişkiye zarar veriyordu, yok kalsın dedik) hans'ın yanında kalmayacağım. bilal dedi ki gel bende kal, ben de zaten bu dönemi dondurup izmire gideceğim 6 ay. hem evi kapatmamış olurum, kirasını sen ödersin, hem ev aramana gerek kalmaz - ki zaten oraya gitmeden ev ayarlamak imkansız - ben de tamam dedim, o her şeyi ayarladığını vs söyledi. biz haliyle sürekli whatsapp'tan yazışıyoruz, işte ev şöyle mi, eşyaları böyle mi yapsak vs diye. bu arada hans yoğun çalışıyor, mıçmıç sürekli konuşacak bir şey bulamıyoruz, 3-4 güne bir toptan update ediyoruz birbirimizi. işte biz bilalle konuşurken bana ne dese beğenirsiniz; "hansla konuştuğum zaman letheavensdasd çok sıkıcı, tam bir pain in the ass diyorum ki sana yazdığımı falan sanmasın"!! sinirlendim, neden zaten uzak olduğumuz için benden soğumaya meyilli bir insana benim için sıkıcı diyor ki? işte buradan bir tartışma çıktı, yok işte buraya gelir gelmez ilk işin yine onu koynuna almak olacak, hep böylesiniz zaten, nerde sizi sallamayan var ona bakarsınız, benim senden hoşlandığımı bile anlamadın vs vs diye atarlandı. ben araya laf sıkıştırdım, konuyu değiştirdim, bak istemediğin şeyleri duymuyorsun bile vs vs dedi. yine geçiştirdim.

bu olay beni rahatsız etti. adam sadece hoşlansa tamam, yine olur. ama en yakın arkadaşı hans, bizim aramızda bir ilişki var ve ona benim hakkımda, bana da onun hakkında abuk şeyler söyleyip duruyor. bu daha benim bildiğim. kim bilir bilmediğim neler söyledi hansa.

şimdi ben bu ayın sonunda gidiyorum. ben gidince muhtemelen ilk 2-3 gün hansta kalacağım bilal izmire gelene kadar, sonrasında onun evine geçeceğim. bu olayı - bilalin bana benden hoşlandığını ve ikimize de birbirimizin hakkında saçamadıklarını - hansa henüz söylemedim. çünkü yüzyüze olmadığımızda yanlış anlaşılmalara yol açmak çok olası. oraya gitmeyi bekliyorum anlatmak için, ama acaba hiç anlatmasam mı?

hans, 29 yaşında, 20sinde evlenip, 25inde karısı bunu ortak yakın arkadaşlarından biriyle aldatınca (hatta şimdi o adamla evli) boşanmış, benden çok çok olgun düşünen birisi. şimdi bu olayı ona anlatsam, en yakın arkadaşıyla arası açılır mı? yoksa nasıl olsa ben bilali sallamamdım diye o da sallamaz mı? ya da arası açılır, buna da ben sebep oldum diye bilalin yanında beni de mi yakar?


25-30 yaş üstü olgun erkekler - karşımdaki insan öyle olduğu için sizlerden fikir almak daha uygun olur diye düşündüm - ne yapayım sizce? kafam çok dağınık, yazdıklarım da dağınık olabilir. anlaşılmayan yerleri öğretmene sorar gibi sorabilirsiniz.

 
üşenmedim okudum..

bence sen de bilali kötüle dur.. çünkü bilal ilerde sana iftira atabilir kız beni seviyordu seni benle aldattı fln der.. o sebeple zemini hazırla sen de, bilalden hoşlanmadığını, seni tedirgin ettiğini fln söyle hans'a.

bilal'in evinde kalmasan da iyi olur neblim, kendine ait bi evin olsun.. daha sağlam durman için.. hans da değişik bi herif , aynı evde kalamıyorsan bu adamla gelecek planlıyor olamazsın değil mi??
  • defnex  (04.09.14 23:33:56) 
@defnex, henüz gelecek planlama durumunda değiliz, olamazdık da zaten benim oraya yerleşip yerleşemeyeceğim belli olmadan. şimdi kalıcı olarak gidiyorum ve o aşamaya şimdi bakacağız. ama ikimiz de uzun yıllar tek yaşamaya alışkın olduğumuz için bir anda yaşam alanı denen şeyden mahrum kalınca bir tuhaf olduk. sinirlerimiz gerildi, hiç yoktan problemler çıktı. en iyisi hiç zedelemeyelim birbirimizi dedik, ayrı evlerde yaşama kararı aldık.

şu anda bilalin evinde kalmayı ben de istemiyorum ama başka şansım yok. dediğim gibi, oraya gitmeden ev bulmam imkansız. bulsam da o kadar ucuza bulamam - ilk etapta hep cepten yiyeceğim iş bulana kadar, bu yüzden maddi durum çok önemli. zaten sadece 6 ay kalacağım o evde, o zamanda da o almanyada olmayacak. ben de 6 ay sonrası için zemin hazırlayıp ev bulma işlerine girişeceğim zaman yaklaştıkça.

@freekara, neyin neresinden bu çıkakrımı yaptığını bilmiyorum ama benim almanyaya yerleşme planım hanstan çok önce vardı. onun peşinden gidiyor olsam olaya çok daha farklı yaklaşırdım.
  • letheavendangered  (04.09.14 23:37:58 ~ 23:39:18) 
@divit, hans etli sütlü biri de değil. amacım yararlanmak olsa başkalarından yararlanırım, hanstan değil.

@yesilimtrak, işte şu anda neye bağlı olduğunu biz bile kestiremiyoruz. o yüzden ilişkimsi dedim zaten. gidince göreceğiz neye benzetiyoruz. ya aynı evde kalmak ayrı bir şeymiş, ikimiz de resmen tahammül edemedik. ayrı kalmak da zor olacak ama en azından belli bir süre daha o aşamada kalmamız gerekiyor anlaşılan. bir de pencerelerimiz birbirine bakıyor be, 4 günde bir değil, kafamızı uzatsak oracıktayız, bence çok sevimli olacak :)
  • letheavendangered  (04.09.14 23:45:20 ~ 23:48:11) 
iş bulana kdr bilal'de idare etmen tamam..

yanlış anlama ama o hans'ı gözüm tutmadı sen yine de temkinli davran derim.. kaptırma kendini çok.. umarım saçma süprizlerle karşılaşmazsın..
  • defnex  (04.09.14 23:46:22) 
bizim turk milletinde, yabanciyi insandan saymamak gibi bir huy var. Ben adim gibi eminim eger senin hans, ahmet olsaydi, o bilal oglan dedigin adam bunlari yapmaya cesaret edemezdi. ama yabanci birisi olunca -en yakin arkadasi da olsa- arkasindan is cevirilebilir, sevdigine yan gozle bakilabilir ya da malina mulkune el konulabilir olarak goruyor.

bu bizim turk milletinin cogunda var. bunu genel gozlemlerime dayanarak rahatca soyleyebiliyorum. senin o adamin evinde kalacak olman bile buyuk bir hata emin ol. o bilal oglanla iliskini kes.
  • MustafaCan  (04.09.14 23:49:35) 
arkadaşlar, ben ordayken bilal oğlan orda olmayacak, ben onun evinde tek kalacağım. o türkiyede olacak o zaman. diğer türlüsü zaten söz konusu olamazdı, hele ki bu olaylardan sonra.

ha, bilal oğlanın "yeaa ben türkiyede yapamadım" diye komik(!) bir sürprizle çıkıp gelmesi ihtimalini de düşünüyorum. ama öyle olsa bile en kötü ihtimalle gidip hansta kalırım geçici süre. o kadar da tahammülsüz değiliz.
  • letheavendangered  (04.09.14 23:52:17) 
o değil de hans da ne kadersizmiş arkadaş.. bu ikincidir kadınına göz koymuşlar.. adamda bi iş yok dimi?


  • defnex  (04.09.14 23:53:58) 
simdi sen o bilal oglanin evinde kaldigin icin, bu bilal kendi kafasinda seninle iliski kurmayi hak gormezse iyidir.


  • MustafaCan  (04.09.14 23:54:41 ~ 23:58:06) 
@defnex, işte ben de ondan dolayı özellikle dikkatli davranmak istiyorum söyleyip söylememe konusunda. yalnız eski karısını ve o adamı bile affetmiş ,gerektiğinde hala görüşüyorlar. kin güdemez kimseye böyle bir durumda bile. yazık ya, kıyamam ki. söylemezsem yesilimtrak'ın dediği gibi ben bir şey yapmamış olsam da kandırmış olacağımı hissediyorum ama söylersem de kaç senelik arkadaşıyla ilgili çok pislik bir şey söylemiş olacağım.


  • letheavendangered  (04.09.14 23:56:10) 
sen bu hans'ı seviyorsun.. dediğin gibi gidince bi durumlara bak.. bilal yavşaklık edecek mi? hans seni istediğin/beklediğin gibi canıgönülden karşılayacak mı? yoksa soğuk mu davranacak kopukluk mu olacak.. uzak mesafe ilişkisi ile yakın temas farklı oluyor bazen..

önce bi dur bu konuları ölç tart.. ona göre bi "B" planı yaparsın.. gerekirse yepyeni bi hayat kurarsın ikisinden de uzakta..
  • defnex  (05.09.14 00:00:28) 
Bu noktadan sonra Bilal'in evinde falan kalmayi unut aklin basindaysa. Bu Bilal bes para etmez bir insan, anlattigin kadarindan bunu cikarmak zor olmadi. Anlatman Hans'in Bilal ile arasini acar mi yoksa sallamaz mi bilmem ama zaten bu adam Hans'în da uzak durmasi gereken bir adam, ister ne mal oldugunu ogrensin dersin, ister beni ilgilendirmez nasil olsa birgun anlar ne mal oldgunu dersin buna sen karar ver. Arasi acilip bundan seni sorumlu tutmasi icin anormal olmasi lazim Hans'in. Boyle yaprasa zaten ondan da hayir gelmez. Ben Hans'a Bilal'in ne mal oldugunu anlatmandan yana kullanirdim oyumu.
Hans ile ayri oturmaya karar verdik diyorsunda Bilal'in evini kullanmak daha mi mantikli geliyor? Sokakta yatsan daha iyi.

Edit: Eski karisini ve adami affetmis. Bu adama anlatmaktan mi cekiniyorsun?
Bilal ile evde ayni anda kalmayacagini bilerek soyledim yukaridakileri.
  • delifaruk  (05.09.14 00:01:26 ~ 00:04:27) 
@defnex, tam olarak düşündüğüm bu. dediğim gibi, o var veya olacak diye gitmiyorum. gidiyorum, o da olursa güzel olacak. ama o olmazsa zaten yeni bir düzen beni bekliyor. bilodan da uzak durmak şart.


  • letheavendangered  (05.09.14 00:02:30) 
@delifaruk, ya o 6 ay boyunca orda olmayacak. o gelmeden de ben çıkıp gideceğim zaten. eve yerleştikten sonra "yangın çıktı, tüp patladı, su bastı" gibi şeyler olmadıkça iletişimde zaten olmayacağız.


  • letheavendangered  (05.09.14 00:04:04) 
@letheavendangered Bunu bilerek soyledim zaten.


  • delifaruk  (05.09.14 00:05:11) 
Bence de evinde kalma bilal'in. Bu herif sana yazdığını anlamasın diye hans'a yalanlar sıkmamış mı? Sıkmış. E şimdi sen evinde kalsan; bir şekilde ayarlayıp o eve gelebilecek, hans'a olanlar oldu birlikte olduk diyebilecek bir iftara atma potansiyelli meriç gördüm şahsen.
Hans da afedersin hıyar mı? Kaç zamandır görmediği sevdiceğine git öte karşı dairede kal mı diyecek? Bence demez ya. Kal sen işte hans'ın yanında bi süre.

Defnex'e de acayip katılıyorum. Hans'a ''bilal beni tedirgin ediyor, sözlerinden rahatsız oldum biraz, mecbur kaldım evinde kalmaya ama aslında kalmayı hiç istmiyorum'' diye belirtmelisin. Hem bilal'in iftira girişimini def eder hem de hans yanını yurdunu açar sana. Ya da beraber kalacak yer, iş vs ararsınız sana. Biraz zaman geçince de Bilal'in niyetini hans'a açar, arkadaşının tekin olmadğı hususunda uyarırsın.

Sonuç olarak BİLAL'DE KALMA. DEFNEX HAKLI.
  • oranjlaturanj  (05.09.14 00:06:04) 
@oranjlaturanj, "bilal beni tedirgin ediyor, sözlerinden rahatsız oldum biraz, mecbur kaldım evinde kalmaya ama aslında kalmayı hiç istmiyorum" bugün tam olarak bunları söylemek için konuşalım dedim zaten hansa, ama hem bugün vakti yok, hem de bir anlık dürtüyle böyle skype'tan whatsapp'tan böyle bir konuyu konuşmak çok doğru olmayabilir. gidince bunları kesinlikle söyleyeceğim zaten.


  • letheavendangered  (05.09.14 00:08:32) 
sevgilinin arkadaşı sana asılıyor, sen gidip bir de adamın evinde kalacaksın. saçmalık. adam evde olmasa bile saçma. sevgiline söyle


  • fekat  (05.09.14 00:09:35) 
@comptrol, sen okuma kardeş. okusan da idrak edemeyeceğin ortada. edememişsin işte.


  • letheavendangered  (05.09.14 00:17:11) 
Bana kizmada Bilal'in evinde kalmak -ne olursa olsun- Hans ile kalmaktan nasil daha mantikli geliyor anlamadim.
Bu Bilal denen adam rahat durmaz. Olay Brezilya dizilerinin sonlara yakin bolumlerine donmeden once bu adami uzaklastirman lazim. Irtibatiniz olmamali yani hicbir sekilde bu adamla.

  • delifaruk  (05.09.14 00:27:52 ~ 00:28:27) 
@delifaruk ve o adamın evinde kalma diyenler, o zaman hans'a bunu mecbur telefonda falan söylemek zorundayım. sanırım yarın anlatacağım her şeyi. oraya gitmeyi beklersem geç olacak sanki.


  • letheavendangered  (05.09.14 00:31:28) 
evet gitmeden anlat enazından önünü görürsün, orada ne olacak diye kaygıların olmadan gidersin.. ya hans'ta kalırsın ya da başka türlü başının çaresine bakarsın.. bi öğrenci yurdu fln belki...


  • defnex  (05.09.14 00:35:58) 
öğrenci yurdu yok, yer yokmuş hiçbirisinde ama en en en kötü ihtimalle couchsurfing yaparım, arkadaşlarımda kalırım 3er 5er gün.


  • letheavendangered  (05.09.14 00:39:29) 
Koskocaman Almanya'da Bilal'inkinden başka ev mi yok? Ucuzunu arıyorsunuz ama illa en ucuzu o diye huzursuzluk yaratma ihtimali olan seçeneğe niye bu kadar mecbur ediyorsunuz kendinizi? 50-100 euro daha fazla verirsiniz, kafanız rahat olur.

Bilal'e gelirsek, insanız tabii ki hoşlanır sevebiliriz ama en yakın arkadaşının sevgilisine açılmak ve ona arkadaşını kötülemek nasıl bir haysiyetsizliktir? Sizin böyle şeref yoksunu biriyle hala muhatap olmanıza şaşırdım. Böyle bir herifin, mazallah, siz evdeyken aniden çıkıp geleceğini ve tacizde bulunmayacağını nereden bilebilirsiniz? Adamın yaptığı anlamsız hareketlere göre böyle bir şey yapabilme ihtimalini göz ardı etmeyin. Tüm bunlarla birlikte o elemanın evinde kalmanızı yangına körükle gitmek olarak düşünüyorum.

Hans içinse, oraya gittiğiniz gibi bu konuları konuşup nasıl şerefsiz bir insanla dostluk ettiğini söylemek ilk önceliğiniz olmalı bence.

Ve anlattıklarınızı fazla "modern" buldum.
  • bh.  (05.09.14 01:11:24) 
Hans'ın yerinde olsam bana anlatmanı tercih ederdim.


  • buzdagi  (05.09.14 01:17:57) 
arkadaşlar, hans'a şimdi anlatıyorum durumu. zaten seninle ilk tanıştığı andan itibaren böyle bir hareket beklemiştim, geç bile kalmış dedi. bilalin yapmayı planladığı muhtemel şeyleri saydı. ben pat diye "bilal bana böyle böyle dedi" demedim, azıcık anlattım, bana karşı tavrından rahatsız olduğumu söyledim, o da yaptığı, söylediği her şeyi tahmin etti, ben de doğru olduğunu söyledim. şimdi vardığımız karar, ben yine bilalin evinde kalacağım, ama hans da benimle orada kalacak. arada da hans onu arayıp yoklayacak, çıkıp gelme ihtimaline karşı.


  • letheavendangered  (05.09.14 01:42:46) 
Bayağı 'arkası yarın' gibi takip ettim ashahahha. Hans'ın evi varken neden bilal'de kalıyorsunuz ikiniz birden hiç anlayamadım.
Neyse sonuçta olay çözülmüş. Gözün aydın deyip mutluluklar dileyelim.

  • oranjlaturanj  (05.09.14 02:13:43) 
gitmeden önce anlatmakla cok dogru bir karar vermişsin.
yalşnız bu bilal oglan kıl oğlan. senin yalnız kalacagını düşünüp eve kamera falan yerleştirmesin? (fazla paranoyakca olabilir ama hiç sevmedim adamı)

  • 65 derece  (05.09.14 13:16:13) 
hans da enteresan arkadaş kendi evi varken ve bunları öğrenmişken neden kendi de gelip adamın evinde kalıyor neden neden aklımda deli sorular.....

dikkatli ol..
  • defnex  (05.09.14 14:43:55) 
bilal oğlan son ana kadar her şey normal, ben orada anlaştığımız gibi kalacağım diye bilecek. ama oraya geçtiğim gün "biz birlikte kalıcaz yaa, 6 ay sonrası da allah kerim" diyeceğiz ki anlaştığımız tarihten önce geri dönme ihtimali olmasın, olursa da bilsin ki ben tek olmayacağım. yani hansla sürekli birlikte kalmayacağız. biloyu birlikte kalacağımıza inandırdıktan sonra hans döner evine, evini kapatması gibi bir durum söz konusu olamaz.


  • letheavendangered  (05.09.14 14:51:30) 
gerçekten en yakın arkadaşıysa aranızdaki ilişkiyi önemsemez.

tam okumadım çok karışık ama bilal oğlan seni sikecek.
  • saksı  (05.09.14 15:11:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.