[]

son sorumu sorup yatiyorum

bugun ceneme vurdu masallah. neyse bugunluk hor gormeyin artik.

10 yil once parasizlik ve aile baskisi yuzunden universite okuyamayip, is hayatina buzdolabi tamircisiyle baslayip sirasiyla konfeksiyon, camci, marangoz, derici, satis elemanligi vs..hepsini yapan biri, radikal bi kararla is birakip once iskur'un web tasarim daha sonra ismek'in bilgisayar isletmenlligi kursunu bitirip sirasiyla kucuk ajanslarda asgari ucretle calisip bugun uluslararasi bir icerik yonetimi firmasinda sadece cok iyi universitelerden yada iyi dereceyle normal universitelerden mezun olan kisilerle ayni cati altinda calisiyorsa,

sizce bu bir basari hikayesi midir?

 
evet. bir başarı hikayesidir.


  • lesmiserables  (04.09.14 23:19:18 ~ 23:19:39) 
mutluysa kesinlikle başarı hikayesidir. değilse, üzgünüm.


  • Aerdem  (04.09.14 23:22:21) 
Tabiiki bir başarı hikayesidir. Hatta tanıştırsana abi severim ben öyle insanları.


  • Solem  (04.09.14 23:24:43) 
hayır. ortada sadece "ben böyle bir risk alıyorum, hadi bakalım. ya tatursa?" var. tutmuş, o kadar.
ya da ibret alınsın diye herkese anlatacak kadar büyük başarı hikayesi yok ortada.

  • m e b  (04.09.14 23:25:33) 
başarıyı ne olarak tanımladığına bağlı, başarı kariyer hedefiyse başarılıdır, başarı çok para kazanmaksa ve kazanıyorsa başarılıdır, başarı huzurlu olmaksa ve huzurluysa başarılıdır vs :)


  • freebird5406_2  (04.09.14 23:25:36) 
filmlere konu olmaz belki ama sıradan insanlar için (sıradan derken yanlış anlama, kendini veya bir aileyi geçindirecek kazancı olan senin benim gibi insanlar için) büyük bir başarı hikayesi bence. @Aerdem'in dediği gibi mutluysan, amacına ulaşmışsındır demek. bu da başarılı olmuşsun demektir. her insan böyle radikal bir karar verip, hayatında meslek değişikliği yapamıyor.


  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (04.09.14 23:30:15) 
Soruna cevap değil ama belirtmek istedim,

Başarı koyduğun çıtalarla alakalı. Sabah 9.30'a alarm kurup, 9.40'ta uyanmak bile başarısızlık sayılabilir. Başarı çıtası kendimde çok yüksek, bu iş hayatında sürekli beni geliştirirken, duygusal manada hayal kırıklıklarıyla sonlandı. Eğer bunu dengeleyebilirsen, yani iş hayatına yansıtırsan sadece bu çıta yüksekliğini uçar gidersin. Sürekli inovasyona uğrayan bir sektördesin anladığım kadarıyla, ''Ben oldum.'' kafasına girmek tehlikeli. :)

Ortalama bir insandan daha başarılısın. Daha fazlasını yapmaman için ise hiçbir sebep yok. ^_^
  • tatlar kacti  (04.09.14 23:30:20) 
Ta kendisidir. Bu hikayenin kahramanının başarılarının devamını dileriz. Hikaye de var, başarı da.


  • aychovsky  (04.09.14 23:32:01 ~ 05.09.14 00:09:37) 
basarı bu degilse nedir ki?


  • bes  (04.09.14 23:46:18) 
buna "bu mu lan başarı, peh" diyenlere koyayım. küçümsemeyi ne kadar da seviyorsunuz lan. başarı budur. helal olsundur. saygı duyarım ancak.

koyduğumun trollerine bakmasın o.
  • lionel andres  (05.09.14 00:02:59) 
Aynen oyledir.


  • delifaruk  (05.09.14 00:12:34) 
@lionel andres: neye göre troll ilan ediyorsunuz anlamıyorum.
e, bana göre hiç de başarı değil, o zaman ben de bunu başarı sayanlara küfredeyim o halde.

adam sadece risk almış. en dipten yukarıya doğru çıkmamış ki. sadece risk almış ve mesela satış elemanlığında da yükselebileceği halde alanını değiştirip başka bir yerde yükselmiş. e, bundan kötü durumlarda olup hiç ama hiç imkanı olmadığı halde yüksekleri gören insanları gördük.

ayrıca, ben orada "püfff, bu mu ya" olarak küçümsemedim. sadece ufku açacak ya da ibret alınacak bir başarı yok ortada. bunu da belirttim yukarıda.



keşek insanlar kendisi gibi düşünmeyen herkese bu kadar kolayca etiket yapıştırmasa...
  • m e b  (05.09.14 00:36:47) 
bence değildir.
önceki işlerinde daha başarılı bile olabilirdi.
eskaza işsiz kalsa ne olacak peki?
başarı kendi işini veya kendi istediği şartlarda çalışabilecek işi kurmuş adamdır.
  • joe dalton  (05.09.14 09:48:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.