[]

bilgisayarım neden çöküyor?

2 hafta kadar önce oyun oynuyordum. birden dondu bilgisayar. kapatıp açtım. açıldı ama bi bokluk olduğu belliydi. paso error veriyodu ve acayip yavaşlamıştı. ondan sonra bir kez daha kapatıp açtım (açmaya çalıştım). açılmadı. bir daha kapatıp açtım scandisk yaptı. dizinleri falan düzenledi. ondan sonra düzgün çalışmaya devam etti. ertesi gün yine oyun oynarken dondu. bu sefer scandisk falan düzeltemedi dll dosyaları silinmiş. sonra tatile gittim. gelince format attık düzeldi.

bugün yine oyun oynarken dondu. aha sıçtık dedim. reset attım. açılması baya uzun sürdü ama şu an düzgün çalışıyor. yine çökecek diye oyun oynayamıyorum :D sizce bu çökmeler neden olabilir?

powerın fanı sürtüyor biraz. yaz da geldi havalar sıcak. oyun oynarken fazla ısınıp donuyor olabilir mi?

şimdi okudum da çok boktan yazmışım. idare edin. ltf pls tşk.

 
hdd yi kucagına da almıs olabilirsin. ısınmadan da kitlenıyor olaiblir.


  • bryan fury  (09.07.09 22:32:32) 
gece download için saatlerce açık bırakınca bile bir şey olmuyor. oyuna girince bir süre sonra donuyor. ekran kartı olabilir mi acaba?

hdd ile ilgili bir problem olduğunu sanmıyorum. daha yeni sayılır.
  • cilgin fantezilerin adami  (09.07.09 22:34:31) 
oyun oynarken işlemci vs çok çalıştığından aşırı ısınma yapar. kaç yıllık wc3 oynarken bile oluyordu bende. daha yeni bir oyun daha fazla zorlama da yapabilir.

kasayı aç yanına vantilatör falan daya. yoksa işlemciyi, ekran kartını, anakrtı her şeyi yakarsın benden demesi. oyunu gece oyna hatta.
  • obez kirpi george  (10.07.09 00:35:21) 
harddisk sorunu gibi geldi bana da. soğutma sorunu olup olmadığını "setup"tan sıcaklık verilerine bakarak anlayabilirsiniz. bilgisayar hazretleri aşırı ısınma durumunda çat diye kapanır, donma falan olmaz.

bir diğer ihtimal de, güç kaynağının yetersiz kalması olabilir. ekran kartı zorlandığında tek başına 250 watt çekebilen bir alet sonuçta. oyun oynarken bilgisayarın elektrik gereksinimi normal kullanımdan yüksek oluyor haliyle. ama psu'nun yetersiz olması durumunda da çat diye kapanırdı bilgisayar. oyumu hdd arızasından yana kullanıyorum.
  • matthias coltrain  (10.07.09 00:42:15) 
benim hddlerden biri sorunluydu, sorunsuz oyun oynamak için onu çıkarıp da fallout 3 oynadığım zaman "reset"lenme değil de "donma" yapıyordu, ısınmadan kaynaklıydı diye düşünüyorum zira ekran kartım fansız, ısı paneline sahip silent magiclerden biri, fan olmayınca daha da ısınıyordu. o yüzden illa ki ısınmadandır diyorum.


  • obez kirpi george  (10.07.09 01:13:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.