[]

İyilik yapmak

İyilik yaptığınız zaman gerçekten de hangi durtuyle yapıyorsunuz? O derinde yeşeren duygular bazında konuşalım. Samimili lütfen.




 
bir insanın bir sıkıntısı varsa onu bu durumdan kurtarabilecek gücüm varsa kullanırım.


  • rock n roll  (04.09.14 20:09:31) 
iyi hissediyorum ve karmaya inanıyorum.


  • safepassage  (04.09.14 20:11:03) 
Nietzsche diyor ki, birine iyilik yaptığında aslında kendine iyilik yaparsın.

Freud'e göre de birine yardım ettiğinde esas motivasyon egoyu tatmin etmektir. Bazen de yardım etmek, etmemekten daha fazla egonu tatmin ettiği için yaparsın.
  • hiko seijuro  (04.09.14 20:13:42) 
sebepsiz yere yapıyorum, karşımdaki insanla samimi olmasam bile yardımcı olmaya çalışırım niye öyle oluyor bir fikrim yok açıkcası, iyi insanların bir gün kazanacağına inanıyorum galiba :P


  • mirty  (04.09.14 20:18:50) 
"ben de benzer durumu yaşamıştım, keşke biri de bana iyilik etseydi" ya da "şu durumdayken bu bu da bana böyle iyilik yapmıştı" gibi bi iç düşünce aklımda oluştuğunda iyilik yapmaya kendimi teşvik etmiş oluyorum sanırım. elimden gelen bişey varsa harekete geçiyorum. bazen günlük hayatta kendiliğinden gelişen durumlar oluyor. onun dışında bugün ne iyilik yapsam gibi bi melaikeliğim yok.


  • kenar  (04.09.14 20:20:31) 
kendimle gurur duyuyorum iyi bir şey yaptığım için. hiçbir iyilik karşılıksız değildir zaten, hiçbir karşılık beklemediğini de söylesen kendini tatmin etmiş olman da bir karşılıktır.


  • devilred  (04.09.14 20:28:31) 
Karma inancı ve/ya insanları etkileme isteği.

Yaşlı bir amcaya tahammülsüz yaklaşan çoğu insanın arasında ona güleryüz göstererek yardımcı olmak, onun aklında yer edeceğimi hissettirir ve bu beni mutlu eder. Keza empati yaptığımda, onun durumundayken iyilik gördüğümde havalara uçacağımı düşündüğümden, bazen bi bakıyorum iyilik yapmak için telef etmişim kendimi.

Fazlası iyi değil tabi ama oluyor işte.
  • innatedesire  (04.09.14 20:50:14) 
genellikle niye yaptığımı bilmiyorum, "hayır" demekte zorlandığımdan da olabilir.
veya kendimi işe yarar hissetmek için.
tam olarak nedir bilmiyorum sebebini. garip bir şekilde de neredeyse hiç yardım iste/ye/miyorum çevremden.
  • nwnd  (04.09.14 21:16:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.