[]

avrupa merkez bankasının faiz düşürmesi

niye böyle bir yola gittiler analiz edebilecek var mı? yakın tarihte amerikanın faiz arttırımına gitmesi bekleniyordu. avrupanın faiz indirimine gitmesi ne alaka? ne yapmaya çalışıyorlar? amerikanın olası arttırımına karşı yapay bir alan mı oluşturdular zamanı geldiğinde tekrar arttırabilmek için?

var mı ekonomi benden sorulur diyen cengaver?

türkiyenin de faiz azaltması beklendiği yazıyor çoğu yerde. ne olur ne biter?

 
Detayli hakim degilim ancak avrupada ekonominin durgun olmasi ve buyumenin yavas olmasi ana etken olmali. Faiz azaltimi ve varlik alimi ile piyasaya para verip dolanimi hizlandirmaya calisiyorlar.


  • f_d  (04.09.14 16:33:25) 
uzman değilim kesinlikle ama avrupa'da deflasyon endişesi olduğunu biliyorum.

bir yerde okumuştum.

+ türkiye'nin ekonomik endişesi: döviz fiyatları
+ amerika'nın ekonomik endişesi: büyüme
+ avrupa'nın ekonomik endişesi: deflasyon

şimdi bu adamlarda hiç bir şeyin fiyatı yükselmiyor enflasyon yüksek olmadığı için. hatta ucuzluyor bile diyebiliriz. e noluyor bu durumda kimse bir şey almamaya başlıyor nasıl olsa ucuzlayacak diye. ekonomide sıcak para dönmüyor. faizi düşürerek bankalarda bulunan paraların artık likide dönmesini umuyorlar bu şekilde çünkü faiz maksadıyla tutulmayacaklar. sıcak para ekonomiye akmaya başladığında ise enflasyon yavaşça yükselecektir. yamuluyor muyum? bilmiyorum.

türkiye'de faizin düşürülmesinin istenmesinin sebebi tamamen siyasi. halbuki mevcut şartlarda yükseltmesi gerekiyor tcmb'nin ya da en azından bu koridorda tutması gerekir.
  • givemesomesubstance  (04.09.14 16:38:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.