[]

Note 2 Şarjı hk.

gençler, note 2 kullananlar bilir, eşşek gibi bataryası olan bu cihazı usb 2.0 ile bilgisayardan fullemek neredeyse imkansız. elektrik prizinden şarj ediyorum dolayısıyla. Bu mikro usb'lerle şarjı da bi türlü anlayamadım. usb veri kablosunu priz aparatına takarak elektrikden hızlıca şarj ediyordum kaybedene kadar, fakat kaybedince evde bulduğum başka bir micro usb priz tipi şarj aletiyle şarj etmeye başladım ama bununla da şarj süresi çok uzun sürüyor. Şarj aletine gidip para bayılmam mecbur oldu.

Sorum ise şu;

Kendime orjinal data kablosu alıp, usb prize bağlayıp elektriğe bağlarsam mı daha hızlı şarj ederim, yoksa note 2 için doğrudan priz tipi şarj aletleri de var mı? varsa onlar usb prizlileri elektrikle şarj etmemden daha hızlı mı şarj eder? Yoksa, orjinal usb data kablosuyla prize takmamla arasında bir fark olmaz mı? Bana öyle geliyor ki, usb data kablosuyla prize bağlamak, doğrudan prize bağlanan şarj aletlerinden daha yavaş şarj eder sanki? Alırken neye dikkat etmem gerekiyor?

 
şarj hızı Amperle orantılı. note2 original aletinin üstünde şu yazar:

OUTPUT 5V 2A

Galaxy s3'te ise şu:
OUTPUT 5A 1A

Çoğu dandik şarj cihazı 0.8A ile 1A arasındadır. Bilgisayar portu da 0.8A civarıdır. Note2 sittin sene şarj olmaz.

iPad şarj aleti 2.1A mesela.

OUTPUT amper değerine bakacaksın. INPUT var bi de 220V yazar, bakma ona. OUTPUT 2A olan şeyler note2'yi vaktili şarj eder.

Kablo önemli değil. Adaptörün amperi önemli.
  • harzem  (04.09.14 15:21:28 ~ 15:22:15) 
@harzem, bilgiler için teşekkürler. yalnız şöyle bir şeyi bariz bir şekilde farkettim; aynı adaptörü orjinal ve yine orjinal ama note 2'nin olmayan micro usb kablolalarıyla kullandığımda, note 2'nin orjinal kablosuyla çok açık bir süre farkı kazanılıyor. O yüzden, kablo önemli değil kısmı pek oturmadı kafamda :/


  • fucking machine in my head  (04.09.14 15:28:52) 
Kablolar arasında uzunluk farkı ne kadar? uzun kablolarda kapasitans sorunu olabilir, verim düşer. Ama bu alternatif akımda bellidir genelde. Adaptörlerde pek değil.


  • harzem  (04.09.14 15:36:06 ~ 15:36:46) 
@harzem - usb 2.0 0,7 falan degil 0,5 destekliyor.

telefon amper degerini sinirlayacak sekilde tasarlaniyor artik. o yüzden cok yüksek olmasinin size katkisi olmayacaktir pek. cihazinizin orjinal degerlerine sadik kalmanizi batarya ve cihaz ömrü acisindan siddetle tavsiye ederim.

ha ben senede bir telefon degistiriyorum 30 dklik sarj süre farki benim icin cok önemli derseniz go for it.

ek1:
If you connected the tablet’s charger to the smartphone, nothing would explode or catch fire. The smartphone likely won’t draw the maximum number of amps the charger can provide, but that should be fine. The smartphone may even charge a bit faster.
bit.ly

nette bazi manyaklar ampermetreyle dakika dakika sarj grafikleri cikarmis. kimi cihazlar yüksek outputlu chargerlarla daha iyi is cikarmis. bunun nedeni muhtemelen üreticinin fiyati azicik daha asagi cekebilmek icin chargerdan kisintiya gitmis olmasi olabilir, cihazi daha fazlasini desteklese dahi.

ek2:kablo konusunu arastirdim, bir yerde kablolarin da sinirladigini belirtmisler ama alti bos. desteklememisler bir seylerle. birkac kisi farkli kablo boylariyla test yapmis, ayni marka ayni cihaz ayni sarj aletleriyle, orta boy kablo en optimum degerleri vermis komik bir sekilde. bilmiyorum o kismi.
  • wiillii  (04.09.14 16:31:58) 
Note 8.0 tabletlerin orijinal şarj aletinden al. telefonun 1 saatte şarj oluyor.


  • ornitorenk  (05.09.14 09:50:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.