@harzem - usb 2.0 0,7 falan degil 0,5 destekliyor.
telefon amper degerini sinirlayacak sekilde tasarlaniyor artik. o yüzden cok yüksek olmasinin size katkisi olmayacaktir pek. cihazinizin orjinal degerlerine sadik kalmanizi batarya ve cihaz ömrü acisindan siddetle tavsiye ederim.
ha ben senede bir telefon degistiriyorum 30 dklik sarj süre farki benim icin cok önemli derseniz go for it.
ek1:
If you connected the tablet’s charger to the smartphone, nothing would explode or catch fire. The smartphone likely won’t draw the maximum number of amps the charger can provide, but that should be fine. The smartphone may even charge a bit faster.
bit.lynette bazi manyaklar ampermetreyle dakika dakika sarj grafikleri cikarmis. kimi cihazlar yüksek outputlu chargerlarla daha iyi is cikarmis. bunun nedeni muhtemelen üreticinin fiyati azicik daha asagi cekebilmek icin chargerdan kisintiya gitmis olmasi olabilir, cihazi daha fazlasini desteklese dahi.
ek2:kablo konusunu arastirdim, bir yerde kablolarin da sinirladigini belirtmisler ama alti bos. desteklememisler bir seylerle. birkac kisi farkli kablo boylariyla test yapmis, ayni marka ayni cihaz ayni sarj aletleriyle, orta boy kablo en optimum degerleri vermis komik bir sekilde. bilmiyorum o kismi.