[]

bir tecil sorusu da benden

arkadaşlar üniversiteden mezun oldum. mezuniyet belgem 2-3 güne hazır olacak. hala okuduğum şehirdeyim. ikametgahım da burada. ama aile hekimim memleketimde görünüyor. sanırım tecil sürecinde aile hekiminden sağlık raporu istiyorlarmış. şimdi ben okuduğum şehirde ki herhangi bir askerlik şubesinden tecil yaptırabilir miyim? eğer öyleyse sağlık raporunu nereden alabilirim?
not:aile hekimliğimi şuan da bulunduğum şehire aldırmayı düşündüm ama o noktada da süreç en az 1 ay sürüyormuş.



 
herhangi bi yerde tecil edebilirsin


  • all girls dream  (04.09.14 00:12:51) 
tecil işinde istemiyorlar. son yoklamada isterler.


  • alperz  (04.09.14 00:19:58) 
@alperz ; benim bildiğim tecilde de istiyorlarmış. hatta sınıf arkadaşım 1 ay önce tecil yaptığında rapor istemişler.


  • desktopu  (04.09.14 00:24:48) 
son yoklamasını yaptırmadıysa onu da aradan çıkarmışlardır. tecil için sadece diploma isterler.


  • alperz  (04.09.14 00:35:37) 
istedigin yerde tecil ettirirsin. oncelik kendi aile hekimin ama "bulundugun yerde aile hekimi yoksa en yakin sivil saglik kurulusuna gonderilir" diye bir madde va. buyuk ihtimalle subeye yakin bir aile hekimligi veya toplum sagligi merkezine seni yonlendirirler.

tecil sirasinda muayene oluyor. eger hastaligin varsa belirtiyorsun,gerekli gorurse seni askeri hastaneye yonlendiriyor. herhangi bir sorunun yoksa askerlige elverislidir yazip subeye geri yolluyorlar.

eger tecilli oldugun sure icinde herhangi bir hastalik gecirdiysen tecilin bitip de askerlik islemleri icin tekrar gittiginde hastaligindan dolayi tekrar muayene olmak istedigini belirtir dilekce doldurup ayni islemden tekrar geciyorsun.

eger tecil islemleri sirasinda muayenede sorun yoksa ve tecilin bittiginde de bir hastalik gecirmediysen tekrar muayeneye gondermiyorlar diye biliyorum yasal bir degisiklik yapmadilarsa.
  • montauq  (04.09.14 00:41:11 ~ 00:42:16) 
tecil için de rapor istiyorlar. Ben de bu yaz mezun olup tecil ettirdim. Benim de ikametgahım ve aile hekimim başka şehirdeydi. Bir doktordan rica et, imzalasın. 2 dakikalık iş zaten.


  • oğlum çok zor lan  (04.09.14 00:58:26) 
Usta ben de yaptırdım aynı işi. Benden istemediler. Son yoklamanızı yaptırmış mıydınız siz?


  • alperz  (04.09.14 01:06:36) 
yoklama yaptirmadim hic. buyuk ihtimal isteyecekler raporu.


  • desktopu  (04.09.14 01:08:16) 
yok valla yoklama falan yaptırmadım ben. İlk kez gittim şubeye ve her şeyi hallettim :D


  • oğlum çok zor lan  (04.09.14 01:12:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.