[]

ekşi duyuru'nun amacı atom parçalamak mı?

benim anlayamadığım bir şey var.
neden burada illa "google'a sorsaydın keşke", "defalarca soruldu hala neden soruyorsun?", "ne salak bir soru bu?" tarzında cevaplar veriliyor ki?

eğer ben kalkmış burada soru sormuşsam:

a. google'da araştrma yaptığım halde bulamamışımdır.
b. google'da çözümü mevcut olduğu halde bu çözüm benim işime yaramamıştır.
c. google'da anında soru-cevap-soru-ikinci soru cevap interaktifliği yoktur.
d. duyuruda önceden sorulmuş 15 milyon soru-cevap yine benim işime yaramamıştır.
e. o "salakça" dediğiniz sorumu "acaba bu durumda ben mi abartıyoum, yoksa diğer insanlar da mı böyle düşünür?" şeklinde düşündüğüm içim sormuşumdur.


e, bu kadar sebep varken neden hala "google'a sorsaydın", "ne salakça" gibi cevaplar veriliyor ki? sonuçta burada bilimsel deney yapılıyormuş da soru soran kişi buna engel oluyormuş gibi davranmak daha da değişik, sorgulanası geliyor kulağa.


bu sorunu diğer kullanıcılarda da gördüğüm için için taşıdım buraya. yoksa olay benlik değil.

 
Her şeyi geçtim hazıra konmak ve cevaba anında ulaşmak istiyor da olabilirsin.. Katılıyorum sana dostum ..


  • yqzkrttpli  (03.09.14 13:59:54) 
sen o sekilde yapiyosun diye herkes oyle yapiyor diye bi sey yok.. bazilari gercekten sadece sordugu seyi google'a yazsa ilk sonuctan cevap alabilecegi seyleri soruyor..

daha once sorulmus sorulari tekrar sormak zaten sitenin mantigina ters.. cunku ozellikle soran silmediyse duyuru kaliyor ve daha sonra ayni sorunla karsilasabilecek insanlara yardimci oluyor.. ama daha onceki cevaplar isine yaramadiysa bunu duyuruda belirtmek zor degil..

tik atmanin onemi de o mesela, bi duyuruyu sonradan arayip bulan bi insan tik atilmis cevaplarin ise yarayan cevaplar oldugunu farkedip daha efektif kullanabiliyor siteyi..

zaten o asamalardan gectikten sonra burada soran insanlara google'a sor denmez yani..
  • buzzlightyear  (03.09.14 14:03:02) 
egosu yüksek insanlarla dolu ekşi duyuru. gereksiz bir afra tafra, hakaretler falan gırla yani. haklısın, bazen ben de karşılaşıyorum ve soğuyorum duyurudan.


  • bir fincan kahve ile film izlemek  (03.09.14 14:27:36) 
Bu duyuruyla ilgili hedeflerden biri bugünkü olay nedeniyle benim sanırım.
Yıllardır buradayım birkaç sefer "google'a yazabilirsiniz" demişliğim vardır.
"Özel yazı karakterlerini nasıl Word'de gösterebilirim?" sorusuna, önce "Google" ardından da microsoft çözüm linki verdim.
Bunu yazma sebebimse, soruyu soran kullanıcının benzer birden fazla duyuru açmış olması.
Şimdi buraya gelip "Eminönü tarafında daha önce çalıştığınız tecrübeli tesisatçı var mı?" derseniz, bunu google'da bulamazsınız. Ama bir terimin İngilizcesini, bir uygulamayı nasıl download edeceğini vs. sormak, googlela rahatlıkla çözülebilir.

Neyse, herşey kişisel, kimseyi yargılamamak lazım. Tarzlar farklı olabilir.

(Ek olarak, yukarıda bahsettiğim soruya "ne kadar salakça" vs. demek gibi bir terbiyesizliğim olmadı. İronik bir dille Google'ın ne kadar değerli olduğunu söyledim. Küçük görme gibi bir durum olmadığını belirtmek isterim.)
  • quaker  (03.09.14 14:48:02 ~ 14:52:31) 
Sorduğum soruya aldığım yanıttan çok daha fazla yanıtı eski duyuruları okuyarak aldım. Abi, bi Ateş ve Buzun Şarkısı kitap listesini üç kere yazmıştım bir hafta içinde. Hayır, ne gerek var? Arat yukarıdan, oku işte be adam. Misal; yakın zamanda iade prosedürü soruldu defâlarca. Soruldu bu deyince, adam "Okudum da, bir daha sorayım dedim" diyor. Aynı sorun, doğal olarak aynı çözümü getirecek. O gereksiz sorular içinde cidden yanıt verebileceğim soruyu aramakla uğraşıyorum bâzen.


  • Dunedan  (03.09.14 14:51:04) 
İyi de her gün sorulan sorular var mesela, adam sormadan önce ara kısmına tıklayıp 1 kelime ile sorusuna 5000 tane cevap bulabilecekken tekrar soruyor. Şu internetteki en saçma eylem aynı şeyleri konuşmak/cevaplamak/sormak. Fikir almak için sorulan sorular hariç.


  • osurdum  (03.09.14 14:53:27) 
@quaker: kişisel bir yargılama, bir günah keçisi ilan etme durumu yok.
duyuruda var olan durum bu maalesef.

  • m e b  (03.09.14 15:00:01) 
@m e b: Yok ben sizin birini yargıladığınızı düşünerek öyle yazmadım. Tam tersine, kendi hareketim için daha düşünceli davranmam lazım veya davranmalıyız dedim. Sonuçta gerçekten google'da aratıp bulunmamış olabilir veya farklı bir sebeple soruyor olabilir. Daha fazla empati lazım.

Ama yalan yok, hakikatten "yarın istanbulda hava nasıl olacakmış?" diye soranla uğraşasım geliyor.
  • quaker  (03.09.14 15:14:22) 
Ben uyuz oluyorum bu google yonlendiricilerine.

Belki o anda mobilden acil bi sekilde spesifik bilgiyi bulmak istiyoum ya a goohle a sormak istemiyorum keyfimin kahyasi mi ki bunlar kimene?

Haklisin kesinlikle
  • neferkitty  (03.09.14 15:22:08 ~ 15:22:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.