[]

her genel anestezi de nefes borusuna tüp yerleştirilir mi

ve tüp yerleştiriliyorsa eğer ne zaman çıkartılır, hasta bilincini geri kazandıktan sonra mı önce mi. çok korkuyorum a dostlar anestezist abilerim ablalarım yardımcı olsun lütfen.




 
ana tüp filan yerleştirmemişlerdi. operasyona göre değişiyor mu acaba


  • bordeaux  (03.09.14 13:55:45) 
benim ameliyat diş ameliyatı olucak zaten tüp sıkıntı olur di mi? yapmazlar öyle di mi? yapmasınlar bence niye yapıcaklar ki? bence yapmazlar.. :D


  • john caseyden halsizce  (03.09.14 13:57:31) 
en son ocak ayında anestezi aldım. ameliyathaneye giderken anestezi uzmanı entübe edelim dediler. ne tüpün takıldığını hatırlıyorum ne de çıkarıldığını. solunum yönünden hiçbir problemim olmamasına rağmen, sonradan fikir değiştirmedilerse yerleştirdiler boruyu. neşter bile değmedi. öyle bir operasyondu.

büyük ihtimalle takarlar. ama çıkarıldığı zamanı hatırlamazsın bile.
  • sutlu nescafe  (03.09.14 13:58:16) 
Bademcik ameliyatı için genel anestezi yapıldı bana ve tüp yerleştirilmedi. Zaten yerleştirilse bademcik alınamazdı. Mantık olarak her genel anestezide uygulanmıyor. Bildiğim kadarı ile ciğerlerinde ve solunum yollarında sorun olanlara anestezi sırasında bu şekilde tüp yerleştirilerek destek sağlanıyor.


  • MustafaCan  (03.09.14 13:58:35) 
diş ameliyatu demişsin. boğazına tüp takarlarsa nasıl dişine bakacaklar? :)


  • sutlu nescafe  (03.09.14 13:58:57) 
işte ben de onu şeyyaptım zaten ayıptır söylemesi midem çok bulanır da benim. herşeyden tiksinirim.

korktum yani onun için ilk ameliyat bu bi de. ama sağolun içimi rahatlattınız :)
  • john caseyden halsizce  (03.09.14 14:01:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.