[]

evi böcekler için ilaçlatmak istiyorum, birkaç sorum olacaktı

özellikle son 1 haftadır evde ölü hamamböcekleri görüyorum neredeyse hergün 1 tanesi ölüyor, şu ana kadarki gözlemlerime dayanarak söylüyorum, bunlar ölecekleri zaman ışıklı bir ortama gelip orada ölüyorlar, yoksa ortalarda dolaşmıyorlar, çok şükür ki dolaşmıyorlar, çünkü çok hızlı hareket edebildiklerini anladım, sersem bir tane vardı o bile hızlıydı, bu hızla onları alt etmek çok zor olurdu.. işte burada kafama şu soru takılıyor: ilaç yapacaklara yuvalarını bulup orda bertaraf et desem bunlar da yuvalarına dokunsa ya da ilaç sıksa bunlar (kaç tane olduklarını da bilmiyorum) etrafa dağılıp kaçışmaya başlarlarsa asıl pislik o zaman olur. ilaçlama şirketleri bunun için bir çözüm sunuyorlar mı? yoksa gelip belli yerlere ilaç sıkıp gidiyorlar ve ev sahibi ölü böcekleri bitene kadar topluyor mu? bu ilaçlama işi ne derece etkili ve etkisi ne kadar sürüyor? bunun dışında istanbul, bakırköy civarında sizlerin kullanıp memnun kaldığı bir ilaçlama firması var mı?




 
İlaçlama şirketleri böceklerin geçebileceği her yere ilaçlama yapıyor, böcek o zehiri aldığında anında ölmüyor yuvasına gidip orda diğer böceklere de bulaştırıyor bu şekilde zincirleme olarak kökleri kuruyor. Ben geçen hafta bizim evi yaptırttım, yaptırdığım günden sonra bir tane bile canlı böcek görmedim evde


  • goodyes  (03.09.14 10:16:28) 
@goodyes: cevabınız için çok teşekkür ederim. biz de canlısını görmüyoruz, ama evin içinde var olduklarını bilmek de kötü bir his, acaba bu ilaçlama şirketleri böcekleri yuvalarında, topluca bertaraf edemiyor mu, tek silahları geçebilecekleri yollara ilaç koymak mı? yani daha açık sorarsam bir anda tümden kurtulma ihtimali var mı?


  • lllllllllllllllllll  (03.09.14 10:35:07 ~ 10:46:00) 
önce bi ilaçlarlar.
kimi hamamböcekleri ölmeden yumurta bırakıyorlar etrafa ve o yumurtalar bi kaç güne tekrar çıkıyor.
o sebeple bi 10-14 gün sonra tekrar ilaçlanmasında fayda var.

ayrıca jel diye de bişi var, etrafa belli yerlere bu jeller sürülüyor.. yemek diye alıyor bunu hayvanlar, yuvalarına götürüp orada toplu zehirlenme yaşıyorlar.

gölcükte askerliğimi yaparken kakalak sebepli ilaçlama yaptırmıştım. önce dumanla zehirlendiler, ikincisinde de duman ve jel kullanıldı. mutfağı baya pis kullanmama rağmen bi sene boyunca hiç böcek görmedim tekrar.
  • delarue  (03.09.14 10:57:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.