[]

vmware nedir? ne işe yarar?

efendim merhaba yarın bir iş için wmare şirketinin toplantısına gideceğim. görevim bu işi yapan ilgili kişilerle ingilizce röportaj yapmak. ancak velakin olay ile ilgili çok bir bilgim yok?

çok basit bir şekilde ne iş yapıyorlar anlatabilir misiniz. sevap point garantili.

www.vmware.com

ve anlayanlar için ben bu firmalara ne gibi sorular sorayım. hatta merak ettiğinizi direkt sorabilirim.

 
  • crown  (02.09.14 22:11:09) 
kusura bakma ama ya yalan söylüyorsun ya da aşırı tembelsin. google'dan kolaylıkla cevabı bulunabilecek şeyleri burada niye soruyorsunuz anlamıyorum.

en.wikipedia.org
  • bay meraklı  (02.09.14 22:13:27) 
ekran kartı +1

atıyorum; ekran kartı donanımsal desteğiyle ne zaman vm içinde, güçlü 3d motoru kullanan kaliteli (hi-end diye tabir ettiğimiz) oyunlar oynanabilecek mesela? vm içinde physix vs gibi destekleri sunmayı düşünüyorlar mıymış?
  • loveinaflipbook  (02.09.14 22:17:59) 
@bay meraklı kusura bakma uslubun çok kaba ama haklısın. wmware tam olarak sormak istediğim şey değil..

bu firmaya ait www.vmware.com

www.vmware.com

www.vmware.com

www.vmware.com

bunun gibi şeyleri anlamadım ben.

@ananiyimioguz (bu ne biçim nick yahu :D:D) tamam hocam teşekkür ederim bunu sorar, yanıtı da buraya yapıştırırım yaarrın. keza @loveinaflipbook

peki bu yukarıda linkini verdiğim konuları da açıklar mısınız? bu hizmetler kurumsal firmalar için ne işe yarar?
  • Gururbey  (02.09.14 22:27:42) 
ananiyimioguz workstation programından bahsediyor. bilgin olsun


  • fallthepieces  (02.09.14 22:41:40) 
loveinaflipbook öyle bişi yapılmayacak. Ekran kartı destekleri ESXi ve Horizon view gibi ürünlerde zaten mevcut.

Aşağıdaki linklerden bilgi alabilirsin.

www.nvidia.com

www.vmware.com
  • fallthepieces  (02.09.14 22:43:52) 
yazılım bazında, bu yazılım şu kadar cpu kullansın, bu kadar disk kullansın, şu kadar ram kullansın gibi şeyler yapabiliyormuş bu data center & server virtualization hikayesi. hangi yazılım ne kadar kullanıyor gözetleyebiliyormuşsun. anlık olarak değiştirebiliyomuşsun bu değerleri. azure gibi biraz.

yazılımı, dataları x tarihindeki haline döndür backup/restore olayı da var.

özet olarak minimum hardware ile maksimum performans almaya çalışmaca.

faydalı yani.
  • kta  (02.09.14 22:50:30 ~ 22:52:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.