[]

taksi plakası işini bilen ya da taksi şöförlüğü yapmış var mı,işin zorluğu

taksi plakası almak çok kârlı diye duyuyorum sürekli ama tam mantıklı gelmiyor, çünkü tüm plakalar aynı fiyata satılıyor ama hepsi aynı ölçüde mi kâr ediyor ki? bir de plaka sahibi olmanın zorlukları nelerdir, taksi işletmeciliğinin zorlukları nelerdir, kötü niyetli şöför sizi kandırabilir mi ya da başka şekillerde dolandırılabilir misiniz mesela, başka zorluklar da var mı, nelerdir bunlar?




 
1 milyona yakin bi plaka ellaam.
sonra marmaray, metro, metrobüs devreye girdi bence yevmiyyeler düstü.ve trend de düsüs yönünde.

  • rusdemezale  (02.09.14 19:45:54) 
patron bi abimizin var plakası 400k idi aldığında şu anda 700k civarı imiş (yer ankara)
zorlukları: bir önce çalışan şoför aracın orjinal parçalarını değiştirtmiş (herhalde gitti bi motorcuya söktürttü bilemiyorum) ha bire şunda arıza var bunda sıkıntı var bişeyler uydurup anlaştıkları miktarı(ödeme olarak genelde günlük 100 lira filan gibi bi miktarda anlaşıyorlar) vermiyormuş en sonunda daha fazla çalışmama kararı alıp aracı aldığında da parçaların değiştiğini fark etmişler :P
bir de yeni nesil taksi şoförlerinin daha çok eskort taşıma, uyuşturucu kuryeliği gibi şeyler yaptıkları söyleniyor -bunu söyleyenin kardeşi taksici- eskisi gibi efendi insan yok deniyor -buralar dutlukkene taksiciler kravatlıymış zaar- bunun gibi pis şeylerin dönmesi olayı var. zira yüzbinlerce liraya plaka alıyorsunuz ama kim kullanıyor o aracı ne kaydı kuydu var, ne sözleşmesi var, ne vergisi var..hiç bi halt yok.
  • niye ama  (02.09.14 20:15:50) 
taksı plakası alan adam salaktır acık ve net.. mılyonu oraya baglayan adamın basına ne gelse mustehaktır..


  • kennym  (02.09.14 23:55:13) 
istanbul için konuşuyorsun sanırım.
bence bu aralar biraz fiyatı aşırı fazla.
kiralarken arabayla ya da sadece taksi plaka şeklinde kiralayabiliyorsun.
genelde ücretleri standarta oturmuş vaziyettte. şöförün kandırma durumu falan olmaz. zaten sabit ücretle çalışılıyor.
ben uğraşamam dersen aracı şirketler var senin plakanı kiralıyolar. üstüne yatma olmaz. taşaklı adamlar. aynı adamlar yarım hatta 12 de bir hisse satıp kiralıyorlar.

taksicelerin o.ç olması da buradan geliyor. adam yevmiyeyi çıkarsın da nasıl çıkarırsa çıkarsın diye bakılıyor, çünkü bir ceza olursa plakaya verilen ceza yok. taksici karı da satsa taksi plaka sahibini ırgalamıyor.
fiyatlar bu kadar uçmadan normal insanlar alıp kendileri çalıştırıyordu. ama şimdi genellikle plaka sahipleri değil şöförler çalışıyor.
  • titiraprap  (03.09.14 00:01:01 ~ 00:17:26) 
Önümüzdeki birkaç senede ne olacağı belli olmaz. Uber diye bir program çıktı misal, Türkiye'de tutar mı bilinmez ama tutarsa taksiciler için ciddi problem olacak demektir.


  • sevgikusunkanadinda  (03.09.14 00:25:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.