[]

Departmana Ismarlanacak Sağlıklı Yiyecek

Selamlar.

Şimdi çalıştığım departmanda bi gelenek var, 2 haftada bir falan birisi tüm departmana pasta ısmarlıyor. Ben de buraya 7 ay önce falan başladım. Ben katiyen şeker, hamur işi, abur cubur tüketmediğim için bu olayın biraz dışında kaldım. İlk başlarda biraz ısrar ettiler, baktılar yemiyorum, bıraktılar. Ben de dışarda kalmak istemiyorum ama beslenme disiplinimi bozamam. Bu yüzden dedim ki, ben de bi gün herkese böyle sağlıklı bi şey ısmarlayayım, hem komik olsun hem de dışlanmamış olayım. E ama pasta falan söz konusu olunca arayıp pastaneden getirtiyorlar hemen. Ben ne getirtebilirim? Sağlıklı ama herkesin de hoşuna gidecek bir şey olsun istiyorum. Ne olabilir?


 
Cezerye olur mu? online satan siteler var 1-2 güne geliyor kargoyla.


  • sotw  (02.09.14 16:50:01) 
Kişi başına bi litrelik soğuk süt veya ayran. Sıcakta iyi gider


  • icimdekibiri  (02.09.14 16:52:33) 
Keçi boynuzu al dağıt.
Mesir macunu dağıt.

  • MustafaCan  (02.09.14 16:55:00) 
meyve (karpuz, çilek yahut kiraz gibi meyveler) ya da meyveli yoğurt. ben olsam herkese bi tane meyveli yoğurt alırdım.


  • kakao  (02.09.14 16:56:16) 
ben olsam alırım 5 kilo elma. yesin dursunlar :D


  • biyik  (02.09.14 17:03:57) 
Kuruyemiş. Güzelce paketlenm
Ş, ceviz fındık, badem, kuru kayısı filan.
İl yerinde bana gelse çok sevinirdim.
  • kullanıcı adı  (02.09.14 17:08:30) 
Sağlıklı yiyeceği senden başka yiyen yoktur orada. Baksana bir tek arıza çıkartan sensin. Demek ki sağlıksız beslenmekten gayet memnunlar. Senin alacağın sağlıklı yiyeceği belki yiyecekler ama arkandan da sövecekler bu ne lan diye.


  • osurdum  (02.09.14 17:08:55) 
Şunlardan birini al, özellikle kadınlar çıldırır böylece rekabetteki farkı da kapatmış olursun tek seferde :)

1) www.ciceksepeti.com

2) www.ciceksepeti.com

3) www.ciceksepeti.com

4) www.ciceksepeti.com
  • pandispanya  (02.09.14 17:09:44) 
www.pinkberry.com.tr

gerçi iş yerindeki herkese hitap eder mi, bir ne size ne kadara patlar bilmiyorum ama düz meyveli yoğurttan daha cafcaflı duruyor.
  • loveless  (02.09.14 17:13:06) 
2 kilo tuzsuz yerfıstığı alın, rondoda çekip krema haline getirin, sonra onu küçük toplar halinde hazırlayıp isteğe göre dövülmüş fındığa veya bademe bulayıp buzdolabında dondurun. Bu şekilde protein ve tekli doymamış yağ bakımından zengin bir besin elde edebilirsiniz. Departmanın nüfusunu bilmiyorum ama herkese üç dört tane olacak şekilde hazırlarsanız hem tatlı hem de sağlıklı bir ürün elde etmiş olup ayrıca kendi beslenme disiplininizi de bozmadan arkadaşlarınıza sağlıklı bir şeyler sunmuş olursunuz. Win win. Yok ben yapamam dışarıdan söylemem lazım diyorsanız onun için bir önerim yok.


  • angelus  (02.09.14 17:24:33) 
sağlıklı-sağlıksız gıda konusunda genel olarak bilinenler olsa da ayrıntılarda iş çatallaşıyor. rafine şeker yerine pekmez kullanımı veya kuru meyve/meyveler sonucu alınan fruktozu ve kompleks karb olarak değerlendirdiğim yulafı sorun yapmıyorsanız tavsiyem kendi emeğinizi ortaya koyarak kek yapmaktır. bu konuda tecrübeli ve yaptığım keki iş arkadaşlarımla paylaşan birisi olarak olumlu gerbildirim aldığımı ve bazı arkadaşların tarifi ayrıntılı olarak öğrenmeye çalıştığını söyleyebilirim. ama böyle bir olaya 8-10 kişiden fazla ise girilmemeli çünkü klasik kek kalıbı ile yapılan kekler 8-10 kişiye çayın-kahvenin yanına eşlik edebilir. ayrıca doğrudan rafine şeker ve beyaz un kullanımı ile elde edilen o aşırı tadın bunda olmayacağını söyleyebilirim.

bu kek tarifini yazmak uzun sürer ama internette düzgün aramalarla kendi tarifini yakalayabileceğini düşünüyorum. bilmen gereken un yerine yulaf, şeker yerine pekmez ve kuru meyve ve tarçın kullanmak. mesela dibine dizeceğin muz dilimleri de güzel bir tat katacaktır. aralarda bulunacak dolgun ceviz-fıstık-fındık parçaları da o tadı tamamlar ve kakaolu kek ise kakaoyu tamamlar. Hurma-kuru erik gibi kuru meyvelerle de tatlı oranını yükseltebilirsin isteğine göre
  • candanag  (02.09.14 17:28:43 ~ 17:30:02) 
mercimek köftesi + ayran?


  • yuto  (02.09.14 18:16:54) 
mercimek köftesi hakkaten ya da kısır. meyve salataları satan yerler var ama çok tuzlu olabilir onlar.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (02.09.14 18:28:56 ~ 18:29:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.