[]

OGS mi HGS mi alayım?

selamlar,
ikinci el bi araç aldım , B sınıfı otomobil ilk aracım sayılır.
her gün işe gidip gelirken boğaziçi köprüsünü kullanacağım
hafta sonları da istanbula yakın yerlere gideceğim.
3 sorum var:


1. OGS ya da HGS benim için hangisi uygun olur, fiyatları ne kadar?
2. Araçta şu an satın aldığım kişinin HGS'si var,
HGS nin depozitosu var mı ? varsa söküp aracı satın aldığım kişiye kargolayım?
3. Benim araca yeni HGS ya da OGS taktırabilmem için önceki kullanıcının herhangi bir iptal işlemi yapması gerekir mi ?

 
hgs alma. adam gibi yapıştırırsan okur dediler, kanıp aldım. tam da tarif edildiği gibi yapıştırdım yine okumuyor.


  • sos fistik olsun mu  (02.09.14 14:27:38) 
ogs


  • for the record  (02.09.14 14:33:26) 
bende hgs var yapı krediden alınmış. kredi kartına da otomatik ödemeye aldım yani bakiyesi azalınca direk kredi kartından çekiyor. bazen okumuyor ama okumayınca da sorun olmuyor çünkü plakadan görüp düzeltiyorlar.


  • sta  (02.09.14 14:43:45) 
kredikartına bğalı ogs var 2 senedir arabada. galba bir süre sonra pillerinin bitmesinden dolayı yenileme derdi var ama 150ile bile gişeden geçebiliyorsun (geçme tabi ben geçmiyorum sadece çalıştığını söylüyorum) hgs okudu okumadı cezası falan bir ton işi var uğraştırıyorlar adamı cezayı iptal ettirene kadar.


  • argent dawn  (02.09.14 15:43:28) 
ogs al

ama ogslerin kaldirilacsgini okumustum sanki.

hgs sanki cok iyi bir altyapi gibi sanki de ogs yi kaldiriyorlar. ulan bu develetin isleri...
  • exlibris  (02.09.14 20:29:31) 
ters sirayla cevaplar

3- plaka degismediyse hgs'sini iptal ettirmesi gerek yoksa ayni plakaya hgs ya da ogs alamazsin (okumadigi zaman plakadan ilgili ogs/hgs hesabini bulup tutari oradan dusuyor...)

2- hgs'yi soktugun zaman parcalaniyor bir daha calismiyor diye biliyorum

1- ogs al ama cikmasi ve sana ulasmasi 1-2 hafta surebilir. basvuruyu yaptiktan sonra (plaka veriyorsun) cihaz olmadan koprulerden gecebilirsin plakadan bulup dusuyorlar, otoyoldan da gecersen en uzun mesafe yaziyor, o zaman da ogs@tkm.gov.tr 'ye mail atip durumu bildirirsen ilgili duzeltmeyi yaparlar. (mailde gectigin giselerin adini, gectigin tarihi, ogs numarani ve plakani vermen lazim)
  • disq  (03.09.14 13:22:20 ~ 13:23:59) 
eski sahibini arayıp HGS'sini iptal ettirmesini söyledim sonra da OGS aldım arkadaşlar

adamın camdaki HGS'sini sökemedim ama çıkmıyor
ogs 70 liraya mal oldu.
40 lira depozito, içine de para yüklediler biraz kredi kartına bağladım
teskekkürler
  • ferit85  (03.09.14 13:37:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.