[]

ağız kokusu neyden kaynaklanıyor olabilir?

ya çekiniyorum aslında biraz ama öncelikle şunu söyliyim, bu illet yüzünden ağız ve diş sağlığına herkesten çok dikkat eden, bu konuda aşırı hassas olduğu için insanlara yaklaşma ihtimali bulunan bir ortamda sakızını gargarasını eksik etmeyen, diş ipi kullanıp dişlerini düzenli olarak fırçalayan biriyim hehe. hiç bakmayın öyle pis pis.

çürüklerim vardı. onlardandır dedim. hepsi temizlendi. ama koku, azalsa da hala var. ben kendim anlıyorum yani. sokağa çıkarken sakız taşımaktan, her gün sakız yutmaktan bıktım usandım. milletin içine girmek, korkusuzca ağızlarına hohlamak, iki saat yemek yemeyince "hmm nasıl lan acaba şu an, neyse sakız yuvarliyim" demeden, o iğrenç nane tadını hissetmeden yaşamak istiyorum artık.

nereye görüneyim? dahiliyeye gidip mideye mi baktırayım? kulak burun boğaza gidip bademciklere falan mı baktırayım? kafayı yicem. ben sabah akşam diş fırçalamak yetsin istiyorum. ağzım iyice çöplüğe döndü gargarasıydı sakızıydı osuydu busuydu derken.

 
diş hekimi ağız ve dişlerden kaynaklı demiyorsa, kbb bölümü, orayla da ilgili değilse iç hastalıkları. yukarıdan aşağıya yani bölümler


  • rock n roll  (02.09.14 14:13:14) 
ben diş hekimine çürükler için gittiğimde "ağız kokusu yapıyor, onu engelle, gerekiyosa hepsini sök" dediydim. ama dişlerim genel olarak temizmiş, adam çürükleri temizleyip bıraktı. öyle genel diş tmeizliği falan bile yapmadı. o çürükler de zaten çocukluktan kalma, dişlerimi hiç fırçalamadığım zamanlardan.

8'inde zaten başka bir şey için kbb'ye gidecektim, bunu da sorayım bi.
  • pescador  (02.09.14 14:14:17) 
Diş değilse uyurken ağzın açık yatıyor olabilirsin. Ağızdan nefes alınca çöl gibi kuruyor ve koku yapıyor.


  • jamiro  (02.09.14 14:16:32) 
belki diş eti hastalığı vardır, ya da yara falan. ama derdi zaten. istersen bir daha bi git.


  • rock n roll  (02.09.14 14:16:49) 
  • carliston  (02.09.14 14:59:55) 
Bademcik taşı denilen şeyden olabilir. Bademcikler girintili çıkıntılı yapıda oldukları için doku ve gıda artıkları aralarda birikip taşlaşır. Arasıra sallanıp aradan çıkarlar ve küçük, sert krem rengi kötü kokulu taşlar halinde ağıza gelebilirler. Kulak burun boğaz doktoruna gidebilir ya da tonsillolith olorak aratabilir, kaşık sapı vb. gibi yöntemlerle kendiniz çıkarmayı deneyebilirsiniz.


  • betsy  (02.09.14 15:00:20) 
reflü yapıyormuş.


  • kendi ekseni etrafinda donen insan  (02.09.14 15:00:59) 
aklıma gelen olasılıklar:

diş çürüğü
görh
gastrit
oral enfeksiyonlar
akut rinosinüzit
postnazal akıntı
akut / kronik faranjit
akut / kronik tonsillit
özafagiyal kese
bir ihtimal akalazya
uyku apnesi
nazal septum deviasyonu

tabi bir de: kanser

geçmiş olsun. diş hekimi gördüyse, kbb öneririm.
  • siradisi00  (02.09.14 15:26:41) 
eskiden kalma dolgun varsa dişinde onlar da yapabiliyor.


  • rabban  (02.09.14 15:52:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.