[]

MHRS randevu iptali

Daha önce aldığım randevulardan birini iptal etmişim. Şimdi ikincisini iptal etmek üzereyim.

Daha önce iptal sayısı hakkında "Yılda en fazla şu kadar randevu iptal edilebiliyor, yoksa randevu alamıyorsun bir yıl süre ile" diye bir dedikodu duymuştum. Aslı astarı var mı? Varsa, "şu kadar" yerine gelmesi gereken sayı nedir?


 
Iptal etmeyip gitmezsen 1 ay randevu vermiyor diye hatırlıyorum. Alıp iptal edince mesele olmaması lazım.


  • sutlu nescafe  (02.09.14 13:45:32) 
yüzlerce kez randevu alıp iptal etmişimdir sanırım. ataletin bir numaralı sevgilisi olduğum dönemlerde sıkça randevu alır, sabah uyanıp "kim gidecek amk" diyerek kalkıp iptal ederdim. hiç sorunla karşılaşmadım.

yalnız şöyle bir şey var, aldığınız her randevu için ücret ödüyorsunuz. ya da iptal etmediğiniz randevular... emin değilim. ben sevgilimle tartışıp nihayet hastaneye gittiğimde 45 lira ödemek zorunda kalmıştım. ama genelde randevularımı iptal etmeye dikkat ediyordum hani ben geleceğim diye beni beklemesinler falan diye düşünerek. yine de geçirdilerdi.

ayrıca sen çok bilgili, kültürlü insansın. biz seviyoruz seni. YAVRUM BU NE DİYO ŞİMDİ diyen amcalarla, teyzelerle devlet hastanesi sırasında beklemeyi hak etmiyorsun bence. özele git. tamam o amcalar da, teyzeler de, hastaneler de bizim insanımızın şeysi ama olsun sen özele git.

ikinci paragrafta sizle girip üçte sene geçmişim. skfjsfk
  • pescador  (02.09.14 13:49:49 ~ 13:53:12) 
Anneme sordum şimdi,
Randevuyu iptal edersen sorun yokmuş ama iptal etmeyip randevuna gitmemezlik yaparsan sorun oluyormuş.

  • innerbliss  (02.09.14 13:50:22) 
randevuya gitmezsen belli bi miktar muayene ücreti kesiyorlar; bunu da eczanede, sigortan ile ilaç almaya çalıştığında ödetiyorlar.


  • arkadakiadam  (02.09.14 13:52:05) 
Şu an bir ilçedeyim. Buralı olan vergi rekortmeni bir iş adamı hastane yaptırtmış. Bir 40 yıl önce buradalarken, babası hastaneye yetiştirilemediği için vefat etmiş. O yüzden de zengin olunca buraya bayağı düzgün, tam teşekküllü bir hastane yaptırmış. Yazlık yer olduğu ve Eylül ayı gelip de millet gittiği için ortalık bomboş. Teyzeler, amcalar ve kalabalık pek olmuyor. Hatta İzmir'in şehir merkezindeki buraya yakın yerlerden hastaneye gelenler var. Bir nevi İstanbul için Kumburgaz gibi diyelim. Bilcümle senelik kontrolleri burada yaptırıyorum.

"Lense mi geçsem gözlükten" diye düşünürken bir göz randevusu aldım. Ben de gitmek istiyorum da bir arkadaşım burada, onu Otogar'a geri götürmek durumunda kalabilirim, ucundan kaçırabilirim randevuyu. Ya da babam arkadaşı götürebilir, o arada ben hastaneye gidebilirim. Eğer bir kısıt varsa, kesinlikle gideyim diye düşünmüştüm.

Bir de şöyle bir sorunum var. Maaş aldığım bankanın ATM'sinden bir tane var ve o da sıcaktan bozulmuş. Atıyorum, 50 TL çekmek isteyince, "Lütfen 10 TL ve katlarını giriniz" uyarısı veriyor. "Ben mi yanlış biliyorum" diye cep telefonunda 50'yi 10'a böldüm ama sorun ondaymış. O yüzden nakit paramın da sonuna geldim, dönüş yolunda düzgün bir ATM bulana kadar dayanayım diyorum. Muayeneden ne kadar ücret alırlar, orada ücret alırlar mı ki? Lense geçersem, onu İstanbul'dan alacağım.

Çok teşekkür ederim herkese.
@pescador Aramızda siz-biz olmaz, sen'den yardır :)
  • aychovsky  (02.09.14 14:07:17 ~ 14:20:23) 
sigortanız varsa yani ücretli muayene olmuyorsanız hastanede (devlet hastanesi) para istemezler.

hangi bankanın atmsi o, merak ettim.
  • inheritance  (02.09.14 14:21:46) 
İş Bankası. Ondan sonra en yakını 20 km ötede. Oraya da ulaşım biraz ters.


  • aychovsky  (02.09.14 14:23:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.