[]

Bel fıtığı olanlar bi el atsa

Belimde problem vardı uzun zamandır ve artık bacağımda bir ağrı olmaya başlayınca doktora gittim. Mr sonucuma baktı doktor ve ufak bir fıtık olduğunu söyledi ama günlük işlerimi aksatmadığı için ameliyata gerek yok dedi.

Soru şu ki; böyle bişey yaşayanınız var mı? Beliniz normale döndü mü düzenli egzersizler yapınca ada yüzünce yoksa daha beter oldu da ameliyat mı olmak zorunda kaldınız? Ne tavsiye edersiniz yüzme/egzersiz dışında?


 
Düzenli egzersiz bana epey iyi geldi. Ağrılarım azaldı. Henüz fizik tedaviye de başlamadım.


  • johan sebastian  (02.09.14 12:02:38) 
ben merdivenden düştüm ve 10 gün yataktan kalkamadım. ameliyatın lafı bile geçmedi. spor yaptım, yüzdüm, oturmama kalkmama hareketlerime dikkat ettim, ediyorum. hayatım boyunca böyle olacak. dikkat edersem sıkıntı yok. etmezsem hemen ağrımaya başlıyor.


  • inspired by a true story  (02.09.14 12:05:32) 
belini kuvvetlendirici egzersizleri ihmal etme. bel kısmındaki yağları erit. ben ameliyat falan olmadım. 5-6 sene önce bende de aynısı çıkmıştı. bel kısmımdaki yağlar eriyince hiçbir şey kalmadı. ayda yılda bir hafif ağrır sadece. yüzme/egzersiz dışında tavsiye edebileceğim tek şey, bu dönemde ani hareketler yapma.


  • velasco  (02.09.14 12:09:16) 
Bel kaslarini guclendirici egsersizler yaparsan ve gunluk hareketlerine dikkat edersen sorun yasamazsin.ben dikkat etmeyenler kisminda yer aldigim icin ameliyat oldum ama iyiyim,sanirim artik daha dikkatliyim.


  • brnbrs  (02.09.14 12:28:46) 
Unutmadan.stresten uzak dur.


  • brnbrs  (02.09.14 12:34:07) 
Belimde 2 yerde fıtık var. Liseden beri 10 yıldır bunlarla yaşıyorum belimi üşütürsem ağrıyor sadwce. Ter harekette de bacağıma ağrı giriyor. Onun dışında biraz dikkat edince sıkıntı yok.


  • eli  (02.09.14 13:36:10) 
yüzme ve egzersiz dışında demişsin de en iyi çözüm yüzme ve egzersizdir, yüzme özellike çok işe yarıyor türlü fiziksel sorunda. yazılabileceğin bir yer varsa yazıl yani.


  • sir dupre  (02.09.14 14:07:07) 
kardiyo fitness yapıyorum beldeki ağrılar ve yağlar azaldı. o bölgedeki kasları güçlendirmeye çalış ayrıca bazen kas gevşetici krem sürüyorum ağrı yapan yerlere. fazla kilolar da baskı yapar kiloluysanız sorun..


  • tirt star  (02.09.14 19:40:22) 
Doktor ayakta çok durma diyor. Koşu yapmak zararlı olabilir mi? Bir de yatağınıza da dikkat ediyor musunuz? O da ağrıları artırıyor olabilir ni acaba?


  • tellioglu  (03.09.14 12:21:52) 
Evet yatakta agriyi arttirabiliyor,bana dr.um bol bol yuru ve yuz dedi kosuyu bilemicem.evet ayakta uzun sure sabit durmak yoruyor.


  • brnbrs  (03.09.14 20:11:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.