[]

Uzun süredir çok nadir sigara içmeyi başarabilen var mı ?

Sigarayı bırakalı neredeyse 3 sene olacak. Ama bu ara tekrardan aklıma gelir oldu. Arkadaşın sarma tütününden otlanıyordum o da gidince kararsız kaldım. Paket sigaradan daha az ulaşılabilir olan tütünü alsam sadece 3-5 günde bir içmeyi başarabilir miyim acaba ? Var mı bana örnek olacak iradesi kuvvetli duyuru sakini. Yoksa geçici bir dönem sıkıntı bastığında passiflora'ya mı versem kendimi ? Napsam ?




 
Başlama tekrar, o bir-iki tane olur sana bir paket.


  • cakabo  (02.09.14 11:44:19) 
ben varım. hiç içmesem aramam. 1.5 yılı geçti günde max 5 tane içiyorum. bazen hiç içmiyorum. bugüne dek evden kaçtım, ülke değiştirdim, okul uzattım türlü türlü badireler atlattım ama hiç 1 paket içmedim.


  • exist is pretty  (02.09.14 11:52:18) 
hiç girme o işlere. sakın sakın sakın. git iki paket çekirdek al, dvd koy, şarap aç başka bişeyler yap.

birinin çıkıp ben ayda 1 tane içiyorum demesi senin de böyle yapabileceğin anlamına gelmiyor. ben de bıraktıktan sonra ilk sigaramı "sadece 3 nefes çekip söndürücem" diye içmiştim. şimdi günde yarım paket içiyorum.
  • inspired by a true story  (02.09.14 11:53:49 ~ 11:57:33) 
Ben haftada yarım paket içiyorum. Ama okul tatil diye böyle. Okul başlasın, haftalık 1 paketi geçerim yine. Günde ortalama 4 tane falan içerim.

Gündüz sıcağında içmeyi sevmiyorum. Gece saat 1 gibi bir kahve yapıyorum, hafif esinti de oluyor o saatlerde. Şarkı türkü dinleye dinleye 2 veya 3 tane içiyorum.
  • aguilas negras  (02.09.14 12:34:15) 
Bunu dünyada en başarılı yapan adam babam sanırım. 20 senedir sigarayı çok nadir içiyor. Böyle ayda 1 falan:) Nasıl yapıyor anlamıyorum, ben olsam şu anda bağımlılığın kökündeydim.
Sakın başlama, tütün mütün de alma. Biraz sık dışını, kendini oyalayacak şeyler bul.

  • buff  (02.09.14 13:41:32) 
ben yapabiliyorum. ama sigarayı bırakmış birisi olarak lütfen sen bize güvenip o işe girişme. ben sigaraya alışık olmadığım için dışarda içtiğim zaman, gerçekten çok bunaldığımda falan bir paket turuncu pall mall alıyorum. çok hafif çünkü. kah birayla kah kahveyle kah müzik eşliğinde ara sıra tüttürüyorum, 2-3 günde bitiyor.

son birkaç sigarayı iğrenerek içiyor oluyorum zaten, bir sonraki depresyon dönemine kadar (en az 2-3 ay) tek bir tane sigara bile içmiyorum. bunu, sakinlerinin tamamının sigara içtiği bir evde başardım üstelik. sigaranın ne kadar iğrenç bir şey olduğunu bildiğimden ve sadece dumanını, yarattığı atmosferi sevdiğimden; gerçekten işe yarayacağını düşündüğüm zamanlarda, eser miktarda alıp bırakıyorum.

bazen canım çekmiyor değil, çekiyor valla. ama o zaman "daha 2 ay önce içtin, bi ay daha bekle" deyip tutuyorum kendimi. zaten 1-2 dakikaya geçiyor.

normalde aşırı iradesiz biri olmama rağmen, böyle sigara içerim ve hayatımda 1 ay içinde iki paket sigara almadım.

ama sen sürekli içiciymişsin. ciğerlerin, vücudun falan sık sigara tüketimine alışmış. ben 10 tane içince midem bulanıyor. sende öyle olmaz o, 3 sene geçmiş olsa bile. senin başlaman, çok keyif alman, "lan bi paket daha alayım" demen çok kolay.

(bu arada içime çekiyodum tabii lan. nerde anlatsam "yeaa bağımlılık yapardı, içine çekmiyosundur" diyolar. mal mıyım ben sigarayı nasıl içtiğimi bilmeyeyim)
  • pescador  (02.09.14 13:46:59) 
günlük maksimum 3 sigara içiyorum, haftalarca hiç içmediğim de olur, 2 ay boyunca günde 1 tane içtiğimde. ama maksimum 3 sigara. yıllardır böyle.


  • matematik koyu  (02.09.14 15:07:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.