[]

Dolara mı yatırım yapılmalı?

Merhaba arkadaşlar,

Eşimle ev almaya niyetliyiz ve 20000 tl gibi bir birkimimiz var. Bunu nasıl değerlendirelim diye düşünüp duruyoruz. Şu dönem için önerisi olan var mı? Dolar akıllıca geliyor ama her türlü öneriye açığım.

Not: Evi kredi çekerek almayı düşünüyoruz. 20000'e ev olur mu diye dalga geçmeyin.

 
döviz zaten yüksek, daha da yükseleceğini sanmam.

daha da yükselmesi demek ufak ufak ekonomik sıkıntı çıkıyor demek.

yani dolar yükselirse sizin evin fiyatı da yükselir :)

kısa bir zaman içinde ev almayı düşünüyorsanız fon alın paranızla
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (02.09.14 09:15:40) 
bence ev almak için hiç uygun bir zaman değil. ev fiyatları zaten uçuk rakamlara ulaştı çoktan. yukarıdaki arkadaşın dediği durum bu sene içerisinde öngörülen abd faiz arttırımıyla oluşabilir. bu durumda dolar hatrı sayılır şekilde yükselmesi bekleniyor. ama oluşabilecek bir ekonomik kriz ev fiyatlarını yükseltmez, aksine bu balonun patlamasıyla düşürür. o yüzden asgari 1 sene bi bekleyin derim.

fon alınabilir. dolar yükselmesi öngörüsüne katılıyorsanız dolara da yatırım mantıklı gibi. tabi ben uzman değilim bu hususta.
  • syozkn  (02.09.14 11:30:47) 
Ev peşinatını ancak önümüzdeki sene denkleştirebiliyoruz zaten. Dolayısıyla önümüzdeki senenin sonuna kadar bu 20000 ve üzerine her ay ekleyebildiklerimi ekleyerek değerlendirmek istiyoruz.

Peki hangi fon tercih edilmeli? pek bilgimiz yok bu konuda, o yüzden soruyorum.
  • qui gon  (02.09.14 11:53:02) 
2.14 ten 1:10 kaldıraçla dolar alın.


  • serafettinn  (02.09.14 14:19:42 ~ 14:23:42) 
up up up


  • qui gon  (03.09.14 16:22:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.