[]

dügünde takım elbise giymeyen dallamalar

her dügünde veya nısanda falan görüyorum. adam 5 yıldızlı otelde dügün yapıyor dallamanın biri sikimsonik bi elbise ile geliyor. illa çıkıyor böyle deveoğludeve. ya amk niye bolye bi organizasyona bir takım giyip gelmiyorlar. dert oldu gece gece. her dügünde görürüm ve anlam veremem.




 
kıyafet kuralı/zorunluluğu yoksa kime ne?


  • uykusunu yakalayan adam  (02.09.14 00:20:45) 
ağır konuşmussun hocam; dur da açıklayayım;

en son bi düğüne davet edildim ailemin yaşadığı evin anahtarı ben de yoktu. Takım giyinemedim.Efendi gibi bi kumaş pantolon ve ona yakışır bir şey giyindim. bu bir durumdur. deveoğludeve yapmaz adamı

İkincisi ceketle katıldığım düğünlerede efendi gibi durup poz kesmekten hazzetmedim, yapıma aykırı. Bir şeye hizmet etmez...

üçüncüsü bana bıraksan vallahi bak normal hayatta eşofmanla gezicem, düğüne de kotla gidicem. Yapı meselesi

dördüncüsü ben de sövüp duruyorum bu takım elbiseyi düğünlerde giyinmeyi kim icat etti. .. bu da bana dert. rahat olmak varken neden kasıyoruz. Ve hayvan gibi terliyorsun oynamayı seviyorsan.. yani tercih meselesi ve bakış açısı



bahaneler bi yana

Konserim olursa bi smokin veya herhangi sanatsal bir etkinlik olduğu zaman güzel bir takım giyerim, ama beş yıldızlı otel dediğin yerlerde millet ankaranın bağları oynayacak diye takım elbisemi eskitemem...

Ha benim düğünüm olur vs. o ayrı..

Bence kasma;

bırak damat giyinsin...
  • greatviolinist  (02.09.14 00:22:31) 
yazılı zorunluluk mu olması lazım illaki. dügüne bakıyorsu 150 erkek varsa 149 kısı normal olarak takım giyiyor. ama bir kişi illa çıkıyor.


  • all girls dream  (02.09.14 00:23:18) 
bunu sorguluyorsanız özel organizasyonlarda birtakım zorunlulukların, kuralların olabileceğini de biliyorsunuzdur. demek ki organizasyon o kadar özel değil, 5 yıldızlı olması bir şey ifade etmiyor, herkesin giymesi de bir şey ifade etmiyor. adab-ı muaşerete de ters değil, temiz ve sade giyinmek esastır.
ankara'nın bağları örneği güzel, açıklayıcı olmuş.

  • uykusunu yakalayan adam  (02.09.14 00:32:08 ~ 01:00:14) 
o bişi ifade etmiyor bu bişi ifade etmiyor. ne ifade ediyor size peki. sizin dügününüze boyle gelinse hiç onemsemyecek misiniz?


  • all girls dream  (02.09.14 00:35:38) 
e, neden giymek zorunda olsun ki?
"benim düğünümse benim dediğim gibi giyineceksin" mi olmalı görünmez kural olarak?
efendi bir şekilde giyinmişse hiç sorun değil bence.
  • m e b  (02.09.14 00:38:08) 
İşte o bir kişi var ya hani aykırılık yapan, hani sizin uykularınızı kaçıran, hah işte o iyi ki var. Sürü psikolojisinin önüne geçiyor tek başına. Takım elbise denen saçmalığı giymeyerek çok iyi yapıyor ama siz giydiniz diye de size deveoğludeve demiyor.


  • grgn  (02.09.14 00:39:07) 
takım elbise niye saçmalık oluyor ben onu anlamadım.


  • all girls dream  (02.09.14 00:43:09) 
geldi o dallama. hocam çünkü normalde düğüne gitmem. belki bücürlüğümden sonra ilk gittiğim düğüne 19 yaşında gittim o da kuzenim olduğu için bir daha da uzun bir süre düğüne veya takım giyilecek bir yere gitmeyeceğim kesin gibiydi e dolayısıyla takıma o kadar para bayılmak istemedim. gerçi düğün de beş yıldızlı otelde değil yıldızsız düğün salonundaydı. pastası güzeldi gerçi.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (02.09.14 00:45:56) 
valla size inanılmaz gelecek ama zerre alakadar etmiyor. dediğim gibi temiz ve sade giyinmek esas. cekettir, kravattır, kumaş pantolondur, bunlar teferruat. şekilcilik ve insanı dış görünüşüne göre değerlendirme günümüzde hala sorun maalesef.

anlayamazsınız. takım elbise saçmalık değil, takım elbise tercih etmeyen, giymemiş, giymeyen kişilerden takım elbise giymesini beklemek saçmalık. benim yaptığım daha doğrudur anlayışı hatalı, bir kitlenin büyük kısmının yaptığı şeyi mutlak olarak görmek sıkıntılı.
  • uykusunu yakalayan adam  (02.09.14 00:49:21 ~ 01:00:57) 
@ proletarier aller lander vereinigt euc

snnki sayılmaz:)
  • all girls dream  (02.09.14 00:50:15) 
Damat değilse istediği gibi gitsin. Rahat olsun insanlar. Vedalaşırken "İyi geceler" sarılıp öpüşmeleri sırasında terinde en az yüzen o oluyor.

Takım elbise giymek saçma değil, kot giymek de saçma değil, gömlek pantolon da saçma değil, şort ve t-shirt de değil. Hepsi giysi.

Ayrıca şort giyip gelse ne, eğlenilmiyor mu öyle? Ayrıca elalemin ne giysiğinden bana ne, düğün birilerinin mutluluğu için neden insanlar istemediği şeyleri yapmaya zorlansın? Zaten sıkıntı verici an. Belki, bu mutlu an onun mutlu anı değil. Belki zorla eğlenceye katılmaya çalışıyor ve belki de en düzgün kıyafeti o ve elinde olan en özenebileceği şekille geldi. Özense ne, özenmese ne. İsteyen smokinle gelsin, isteyen şort ve t-shirt ile. İç çamaşırının üstüne bir şey giydiği sürece gerisi sorun değil. Önemli olan eğlenmek, o da her kıyafetle yapılır. Birilerinin mutluluğu neden millete eziyet olsun? Neden 30 derece sıcakta adamlar ceket giysin ve kadınlar birbirinden yapışık ve abartılı saç modellerini ve elbiselerini sergilemek için birbiri ile yarışa girsin?

grgn'in dediği gibi iyi ki onlar var. Bir de iyi ki nişanda kız tarafının giysisi ile aynı renk kravat takmayan erkek tarafları var.
  • aychovsky  (02.09.14 00:56:55) 
ceket giymeyince takım giyilmiş sayılmadığına göre yaz günü takım giyecek olanlara imreniyorum. o sıcakta ceket giymek ölüm demek, bu işin fıtratında pişik var, giyemezsin.


  • her giriste sifresini unutan adam  (02.09.14 01:01:02) 
Imkani varsa ya da giymek sahis icin gercekten bir kulfet, iskence degilse bence de takim giymeli. Ceketini cikarip oyle dolasabilir nihayetinde. Her organizasyonun illa ki bir kilik kiyafet yordami vardir. Lakin adam 10 dk gorunup taki takip kacayim diyorsa birak kumas pantolon gomlek halletsin bir seyler. Abiyeyi pacoz bir hale cevirenler de o yordamlari hic umursamiyorlar nasilsa. Hele bir nesil yetisiyor ki plaj elbiseleriyle dugunler senleniyor...


  • zigi  (02.09.14 01:06:53) 
Kot pantolon t-shirt bundan daha güzel kombin var mı yahu?

Benim o dallama, zorunlu olmadıkça düğüne de gitmem zaten.
  • yatagants  (02.09.14 01:09:32) 
sana ne arkadaşım, belki adamın tarzı değil.


  • matematik koyu  (02.09.14 08:31:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.