[]

nike running+ ve focus t25

ben şişmanım hemde bayağı şişmanım buraya bol kilo yazıp daha çok moralimi bozmayacağım ama şişmanım işte.
konunun itiraf ve kabullenme kısmını geçersek. uzun süredir günde en az 3 km yürüyüş yapıyorum ama gram değişiklik yok. zaten gün içinde hareket ettiğim tek zaman bu. geçenlerde izlediğim erteleme ne istiyorsan hemen yap mottolu videodan sonra sabah yürüşüş+ koşularına başladım ilk gün 7.5 km tempolu yürüdüm (1km'yi 10dkda yürümüşüm)bir turda futbul sahasının etrafında koştum. ne yordunluk ne de başka bir şey hissettim. ilerleyen günlerde de ortalama 5 km yürüyüp 1 km koşmaya başladım.
şimdi nike running +'da 8 hafta sonunda 5km koşma eğitimine başladım. birde focus t25'e başladım ikisi birlikte fazla ağır gelir mi? başarabilir miyim? ikisinden birini seçmem gerekirse hangisini bırakayım?

özet: geçmişte az buçuk spor geçmişi olan ama 4 yıldır hiç bir spor ile ilgilenmeyen şişman birey hem nike running+ hem de focus t25'i aynı anda yapabilir mi?

 
antrenman ayrıntıları nedir?


  • ykyt  (01.09.14 19:08:06) 
nike running ilk gün 1 mil yürüyüş
ikinci gün 1.5mil koşu (1dk koşup bir dk yürüyerek tamamlanıyor)
üçüncü gün cross train koşu dışonda herhangi bir spor yoga vb..
dördüncü gün dinlenme
beşinci gün 1 mil yürüyüş
6. gün 2 m,l koşu (1dk koşup bir dk yürüyerek tamamlanıyor)
ilerleyen haftalarda yürüyüş ve koşu katlamalıolarak artıyor.
  • kuzey li  (01.09.14 19:18:14) 
focusu boşver şimdilik insanity ile başla


  • esenboga  (01.09.14 19:40:58) 
@esenboga bundan önce p90x' başlamaya niyet ettim 3. güne gelemedim birde hiç bir malzeme olmadan spor yapmak istiyorum. insanity nasıl bir program bu arada amacım kas değil sadece sıkılaşmak ve zayıflamak.


  • kuzey li  (01.09.14 20:10:52) 
yürümektense hafif koşu her zaman daha iyidir. kendini koşmaya alıştır ama öyle öküz gibi koşmak değil. yürüyüş hızın 6km/sa ise 7 ile koş başlangıçta. 1 mil de bir şey değil. arttır onları.

ama beslenme kısmın da çok önemli kilo vermek için. bu kısımda hata yapıyor musun acaba?
  • ykyt  (01.09.14 20:26:00) 
aynı anda ikisini yapma, şimdilik sadece koşu yap. ikisini birlikte götürmen imkansız, ki madem zayıflamak istiyorsun, bunun en etkili yöntemi cardiodur. hiit'i araştır. zayıfladıktan sonra da bir spor salonuna git ve haftada 3 gün o salonda antrenörünün verdiği programı uygula. ayrıca spora mutfakta başlaman gerekiyor, ekmeği kes pirinç yeme şeker çikolayaya bulaşma günde 3 litre su iç. bu dediğimi harfiyen yaparsan 1 ayda 7-8 kilo falan verebilirsin. kilo durumuna göre belki daha fazla bile verebilirsin.


  • vedat chili peppers  (01.09.14 20:30:29) 
Günde sadece iki dilim kepek ekmeği veya tam buğday ekmeği yiyorum. Sabah kahvaltı yapmıyorum. Öğlen ve akşam ev yemeği yiyorum. Hazır yiyecek yememeye çalışıyorum.

Mobilden girdiğim için hatalarim varsa kusura bakmayın.

Hiit araştırayim
  • kuzey li  (01.09.14 21:00:43) 
Hatam yemek konusunda olabilir usengeclikten bazen bir öğün ile günü geçiriyorum. Evde sofrayı hazırlayan olursa ikinci öğünü yiyorum. Sabah altıda uyuyorum Ogleden sonra iki üç gibi kalkıyorum.


  • kuzey li  (01.09.14 21:04:10) 
ikisini bir arada yapabilirsin. Focus sadece 25 dakika.

Bu arada bir arkadas insanity demis: Bence simdilik insanity'ye hic bulasma. Hem 2 programi birarada yurutemezsin (insanity'nin 2. ayinda workoutlar uzun) hem de simdilik kilon fazla oldugu icin, insanity dizlerine cok yuk bindirir. Hoplamasi ziplamasi cok cunku (kosu gibi degil, bazen cok kontrolsuz dusebiliyorsun yere).

biraz kilo ver. Sonra insanity yap ama muhakkak. Hic bir ekipman gerekmiyor.
  • earthsea  (01.09.14 21:27:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.