[]

İstanbul ve Ulaşım

Merhaba

Bu hafta içinde İstanbul'a gidip biraz gezmek istiyorum. Fakat hiç bilmediğim bir şehir.
Saat 11 gibi İstanbul'da olup 2 gün sonra saat 23:00 da dönüş uçağım var.
(Hava alanı : Sabiha Gökçen)

Sorular:
1- Selimiye Orduevinde kalmayı düşünüyorum. Hava alanından ulaşım nasıl olur ?
2- Yer bulamamam halinde havaalanına yakın veya ulaşımı kolay orduevi yada polisevi var mı?
3- Topkapı sarayı, Ayasofya, Kapalı Çarşı gibi yerleri gezmeyi düşünüyorum ama sanırım hepsi karşıda buralara ulaşım nasıl olur ?
4- Mutlaka görmem gereken tavsiye edebileceğiniz yerler var mı ?
**(en önemli)** 5- Dönüş için en az kaç saat önce yola çıkmalıyım uçağa geç kalmamak için (trafik ve toplu taşımanın sıklığı açısından)

Cevaplar için çok teşekkürler.
(Başka yararlı bilgilere de her zaman açığım)

 
Ayasofya vs. icin kadikoyden vapurla eminonu gidebilirsin. Oradan yurursun 10-15dk. Donus icin nereden donecegine bagli.


  • delifaruk  (01.09.14 18:20:23) 
Akıllı telefonun varsa trafi türkiye ile mobiett uygulamaları bulunsun.


  • atom karincanin torunu  (01.09.14 18:22:59) 
selimiye ordu evini hiç bilmiyorum ama yandexten baktığım kadarıyla üsküdar-kadıköy arasında bir yerlerde. burada kalırsan eğer kadıköy rıhtımdan eminönüne 15-20 dklık bir süre içerisinde geçip oradan saydığın tüm yerleri gezmen mümkün. zaten aşağı yukarı hepsi dipdibe. kapalı çarşı hafiften ayrı gibi ama o da yakın. yerebatan sarnıcı, sultanahmet cami gibi yerleri de gezmeyi planladığını varsayıyorum çünkü bunlar da aynı grubun içerisinde.


tarihi yerlerden yola çıkarsak dolmabahçe sarayına gidebilirsin, beşiktaş tarafına gitmen lazım ancak onun için. beşiktaşa gitmişken devam edersin ortaköye kadar gidersin. ortaköyde boğazköprüsü manzara vs. üsküdar tarafında kız kulesi var malum. senin kalacağın yere de yakın sanki. onu da görmeden gelme.

ben avrupa tarafındayım o yüzden anadolu ulaşımını tam bilmiyorum ama 1 saat civarında bulunduğun yerden sabiha gökçene varabilmen lazım.

not: atatürk havalimanına değiştirme şansın varsa atatürk havalimanının ulaşımı çok daha iyidir.
  • syozkn  (01.09.14 18:26:12) 
bu saydıklarım beginner seviyesindeki istanbul bu arada. hani hiç bilmeyen bir adam istanbulu gezmeye bunlarla başlamalı cinsinden.


  • syozkn  (01.09.14 18:27:16) 
1.havalimanından iett veya havataşla rahat gidilir selimiye'ye. yalnız havataşla giderseniz yük durumuna göre biraz yürürsünüz veya taksiye binersiniz.
2.havalimanına yakın bir yer varsa bile gezmek için mantıklı olmaz. selimiye'nin yeri ideal üsküdar veya kadıköy'den kolayca karşıya ulaşırsınız. 3'te bahsettiğiniz yerlerin hepsi vapurdan inince yürüme mesafesinde zaten.
4'e 100 kişi 100 farklı cevap verebilir. zevklerinize göre değişir.
5. valiz yoksa 10'da, varsa 9-9buçuk gibi havalimanında olsanız yeter. o saatte havataş ve e-11 yarım saat ila 45 dk, e-10 1 saat 15 dk civarında ulaşır kadıköyden havalimanına..

ek olarak gelir gelmez istanbulkart edinin bir şekilde. havalimanında vardır büyük ihtimal. 3-5 kullanımlık biletler kazık oluyor.
  • calzoncillos  (01.09.14 18:28:16 ~ 18:34:19) 
Avrupa yakasında da ordu evleri polis evleri hatta dolu kamu kuruluşunun misafirhaneleri mevcut isterseniz gezebilme kolaylığı açısından avrupa yakasında bir kamu kuruluşu bulun mesela cankurtaran öğretmeni evi, beyoğlu öğretmen evi,Harbiye orduevi gibi...


  • zekicalik  (01.09.14 18:47:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.