[]

Bit Ot Varmış

Bir ot varmış, tüm bahçeyi kaplayıp yabani otları boğup çim gibi duruyormuş.

Bİlen kullanan var mı?


 
tamamen isim sallıyorum; kaynana otu


  • fallthepieces  (01.09.14 13:02:43) 
ayrık otu bahsettiğiniz ot. Ağaçların bile köklerini sıkıp ağacı zayıflatabilir. Yerden kürekle kaldırmaya kalktığınızda küreğin sapını bile kırabilir. Çok sağlam acayip bir ottur. bahçede üremeye başlarsa kısa süre içinde bütün bahçeyi sarar domine eder. Yakarak yok etmeniz bile çok zor. Düzenli olarak topraktan sökmeye çalışarak mücadele edilir.


  • maxhoper  (01.09.14 13:09:19 ~ 13:11:47) 
keçi beslenerek kökü kazınabilir bence bu ayrık otunun. keçi candır. yaprak bırakmaz sürgün bırakmaz.


  • namus ninjası  (01.09.14 13:57:48) 
hayvanlar sanıyorum çok seviyor lezzetli geliyor galiba bu ot ancak bunun sarı renkli çubuk şeklinde bir kökü vardır. Üzerinde hiç yaprak kalmasa bile hatta kökünü topraktan sökseniz dahi o kök bi şekilde toprağa düşerse düştüğü yerden tekrar toğrağa bağlanıp üremeye başlar. Yaşama azmine hayran kalmamak elde değil. Hikayelere bile konu olmuş.

Köylünün biri bu otun köklerinden eşeğine semer yapar. Uzun yıllar eşeğine bu semerle biner. Eşek yıllar sonra yaşlanarak ölür. Adam da ayrık otundan yaptığı bu semeri kaldırıp bi kenara atar. Ayrık otu yıllar sonra toprağa değdiğinde "az daha ölüyordum be" der. :)
  • maxhoper  (01.09.14 14:37:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.