[]

böbrek taşı

dün sabah ağrıyla kalktım. gün boyu aralıklarla sürdü, gittim acile, tomografi vs dediler 4mm taş var.

iki ağrı kesici yazdı. dedi ürologdan ranndevu al.

eve geldik. gece, ömrümde yaşamadığım bir ağrı oldu kesinttisiz. iki ilaç da fayda etmedi. gittim acile serum taktılar iyii geldi biraz.

ben küçükken de bu taş olmuştu.

ben ameliyat olmak istiyorum. mümkün mü? doktor arkadaşlar bi cevaplasa. hangi bilgileri yazmam gerek buraya? kapalı taş ameliyatı mı ne varmış.

uyandım, yine ağrıyor. hiç geçmedi. azalıyor bazen. ama geçmiyor.

 
O boyutda bir taş için açık ameliyat yapacaklarını sanmıyorum. ESWT en zahmetsiz olanı.


  • nyist_  (01.09.14 09:22:00) 
ben 2 cmlik taşa eswt yaptırdım sen 4mm'e yaptırma. böbreğin ağzına sıçan bişi. zbam zbam diye vuruyor. ağrını azaltacak çözümü söylüyorum (bkz: gilaburu suyu) iğrenç tat ve kokusunu rağmen böbrek ağrısına birebir.


4 mm ne aq. açık ameliyat hayatta yapmazlar ha çok istersen aletin ucundan girip alırlar aşağıda ise.

bir de geçmiş olsun böbrek bir kere taş yaptı mı gerisi gelir.
  • ayiadam  (01.09.14 09:28:52) 
Bolca su içtiğinde de mi agri yapıyor? Gunde 3 lt falan ic. Azalmasi lazim. Agriyan tarafina sicak havlu koy, bol su ic. Gilaburu+1 eritiyor.


  • mandalina kokusu  (01.09.14 09:54:56) 
günde 4-5 lt su min. akşamları bi saat koşu. günde mümkün olduğu kadar da hareket.
dr. un verdiği ağrı kesiciyi de aksatmadan, ağrı olmasını beklemeden günde 3 kere al. çok yakın zamanda düşer taş. birbirini bloke etmiş 4 ve 3 mm çapındakı taşları bu şekilde 2-3 gün gibi bi sürede düşürdüm.

4 mm taş için açık ameliyat yapmazlar. kırma işlemi için de küçük. 6mm ve üzeri taşlar için kırma işlemi öneriyorlar. geçmiş olsun.
  • vodafona kayıtlı böyle bir kullanıcı yoktur  (01.09.14 10:32:00) 
15mm boyutundaki taşı "taş kırma" yöntemiyle düşürmüş biri olarak birkaç önerim var.

öncelikle 4mm taş bir şey değil korkma, ameliyata gerek yok. he taş böbreğin çok sıkıntılı bir yerine sıkışmamışsa. ağrı yapıyorsa bil ki taş hareket ediyor. hatta idrarından kan da gelebilir sakın korkma. ben 2 ay boyunca kırmızı işemiştim, hatta kan pıhtıları filan geliyordu.

gilaburu suyu filan bence sakın evine sokma, şu anda bile tadı ve kokusu burnuma geldi kusacak gibi oldum.

genelde doktorun verdiği ağrı kesici haplar hiç işe yaramıyor, ben de o hataya düşüp o hapları kullandım ama geceleri evde neler çektiğimi bir ben bilirim. ağrıyı kesmenin en iyi yöntemi iğne vurdurmak. ağrıyı 5 dk içinde kesiyor ve eski konforuna döndürüyor seni.

taşı düşürmek için her saat başı bir bardak su içmen lazım, ve bol hareket etmen lazım, basketbol filan oyna mesela. bunları yaptığın halde yine de taşı düşüremiyorsan bir taş kırma merkezine başvurmanı öneririm. geçmiş olsun.
  • baterist  (01.09.14 12:10:18) 
Doktor bir arkadaşıma "Bira iç ve zıpla sürekli. Ağrıyacak ama bunu 2 gün çekmek var, 10 gün çekmek var" demişti. İçiyor musunuz bilmiyorum da, içiyorsanız bana mantıklı gelmişti, hem ağrı da az hissedilir öyle. İçmiyorsanız bol bol su içip zıplayabilirsiniz. Bir de arkadaşımı ağrı kesici iğne dışında hiç bir şey rahatlatmıyordu. 4 mm çok büyük değil, arka arkaya 5-6 taş düşüren var. Tabii ki acısı kabusların kabusu da, "Birkaç güne geçecek" diye düşünebilirsiniz.


  • aychovsky  (01.09.14 12:22:25) 
Hepinize teşekkür ederim.

Sabah ağrı kesici etkisini gösterdi. Şu zamana kadar çok şükür ağrı yok. Sabahki tuvaletimde köpüklü ve koyu kahverengi geldi idrarım. Sonrakiler normaldi ama.

Üroloğa gittik bu sabah. Doktorun dediğine göre tomografi raporunda böbreğin hemen çıkışındaymış taş. Yani çıkmış. Mesane yolunun başındaymış. İğne verdi. Buscopan devam dedi. 3-4 güne düşmezse gel, ameliyat vb opsiyonları konuşalım dedi.

Ameliyatla ağrısız acısız halletmek varken, neden ağrı çekilir buna anlayamıyorum ama. İnşallah dünkü gibi bir ağrı çekmem. Kimse çekmez.
  • brad pitt  (01.09.14 12:42:25) 
Ameliyattan sonra hastaneden "Tralallalla" diye çıkmıyorsun ki. Normalde 2-3 günde acılı ama doğal yollardan çıkabilecek bir şey için (evet, çok acılı, o kısmını kabul ediyorum) kendini kestirip biçtirip, daha az acılı ama iyileşme süresi daha uzun süren ve vücuduna birçok gereksiz yabancı madde alacağın bir süreci önermiyor tabii ki doktorlar. Her vücuduna yabancı madde soktuğun süreç ömürden bir miktar yiyor, ameliyatın büyüklüğüne göre değişir tabii ki.


  • aychovsky  (01.09.14 12:52:37 ~ 12:54:23) 
Rowatinex'i bir araştır.. :)


  • kill_them_all  (01.09.14 15:40:13) 
kabul gören yaklaşım:

5 mm altı takip
5 - 8 mm ESWL
8 mm üstü / böbrekte tıkayıcı taşlar = ameliyat.

ama yaklaşımlar değişebilir tabi.

bununla birlikte sanki ameliyat olunca bir daha taş oluşmayacakmış gibi konuşuyorsun. her oluşan taş için bıçağın altına yattığını düşün, tekrar karar ver. sonuçta bu rahatsızlık kalıtsal. ömrün boyunca tekrarlayacak.
  • siradisi00  (01.09.14 19:40:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.