[]

Yaşanan elim olay sonucu cloud servis istişaresi

Evet özetle Hollywood yıldızlarının çıplak fotoğrafları internete düştü. Evde kendi çekleri çıplak selfieler vb. fotoğraflar falan.

Bunun sebebi de telefonların otomatik olarak cloud servisleriyle senkronize olması ve cloud servisinin hacklenmesi. (Apple-Icloud diyorlar)

Ben zaten akıllı telefonda hayatta cloud kullanmıyorum. Otomatik senkronize falan yok. Bi tek bilgisayarımdaki fotoğrafları ve belgelei attım. Onlar da önemli ama özel, +18 şeyler değil.

Siz cloud servisleri nasıl kullanıyorsunuz, bu olay sonucu düşünceniz ne oldu?

 
her şeyden bir sonuç çıkarma çabasına kasanlarla dolduğunu anladım ben bu olay sonrasında.

önemli bir insan değilseniz kimse sizin vücudunuz için bulut kullanımınızı hacklemez. gereksiz paranoya yapmayın lütfen, yapıyorsanız da bu paranoyayla başkalarının başını ağrıtmayın. itici gelebilirim ama böyle "ay hacklenicem, asla güvenmiyorum zaten." tarzı yazılarla dolacak bu duyurunun altı. bunu gördükçe kıl olacak bir sürü insan var.
  • jacknife  (01.09.14 03:00:04) 
@jacknife

Dostum sen birden niye galeyana geldin onu anlamadım ben.

Bu tarz olaylar zaten halihazırda Türkiyede'de yaşanıyor. Daha önce çıkan haberlerde bazı ünlülerin fotoğrafları internete düşmüştü.

Örnek

www.mynet.com

Çoğu kişi bilgisayarındaki bir fotoğrafı geri dönüşüm kutusuna atıp oradan da sildiğinde fotoğrafın tamamen silindiğini sanıyor. Akıllı telefonlarını sadece fiyatına ve kağıtta yazan özelliklerine göre alıp fütursuzca kullanıyor. Hiç değilse bu konuyu okuyanlar yeni bir şeyler öğrenmiş olur.
  • raskolnikov2  (01.09.14 03:09:47) 
Dropbox, yandex.disk (200gb bedava verdi, çok güzel) kullanıyorum. Resim atmam, resimlerim harddisklerde yedekli. Bulutları önemli belgeler, birine yollamam gereken dosyalar için kullanıyorum.


  • Lim5  (01.09.14 03:33:38) 
@yadigar, ya şu hddyi bağlarken interneti bi açık unutsan diye 2004ten beri bekliyorum. o mangal görüntülerini alıcam..


  • mosakale  (01.09.14 04:18:41) 
@jacknife peki ya önemli bir insan isek? Nasıl bir tanımdır bu yahu? Böyle bir kriter olamaz! Düz Adam Sami mantığına göre 10 yıl sonra HSYK başkanı olamayacağımı kim garanti ediyor?
Ben Microsoft OneDrive kullanıyorum. Bütün özel bilgilerim, fotoğraflarım, hayatım, her şeyim, sırlarım orada... Sabah sabah haberleri görünce götüm tutuştu!

edit: çözüm olarak şifremi çok karmaşıktan ultra karmaşık yeni bir şifreyle değiştirdim. Windows phone telefonuma "doğrulayıcı" diye bir uygulama indirdim. bu sayede aynı internet bankacılığı gibi telefonumda ürettiğim ikinci bir şifreyi kullanmadan giriş yapamıyorum. iş yeri bilgisayarımda ki kayıtlı parolaları sıfırladım. ev bilgisayarımın giriş güvenliğini artırdım, 4 haneli pin numarasıyla değil, resim şifresiyle giriş yapıyorum. Resmin üzerinde belirlediğim noktalara dokunmam gerekiyor bilgisayarın açılması için.
  • cliquot  (01.09.14 09:47:07 ~ 14:50:13) 
ben sadece şu kadarını söyleyeyim. Diyelim ki cloud servisini kullanıyorsun ve kendinea ait bilimum bütün çıplak fotoğraflarını ve sevişme görüntülerini yükledin oraya. Yüklediğin cloud servisini de patlattılar. Herşey ortalığa saçıldı. Sen celebrity değilsen eğer o görüntülerin çöplüğün içinde kısa süre içerisinde yok olup gidecektir. Şimdi bu adamlar icloud u patlattılar celebrityler meydanda tamam ama bu servisi milyonlarca insan kullanıyor. Nerde geri kalan fotoğraflar ? yok. Çünkü kimse sıradan birinin saçma sapan fotoğraflarıyla ilgilenmez. Kısa süre içerisinde siline siline yok olacaktır onlar.
Özetle telaşa mahal yok. Hayatı çok kolaylaştıran bir hizmet cloud. Yani araba kaza yapar diye otomobile binmemek, uçak düşer diye uçağı kullanmamak, elektrik çarpar diye elektrikli cihaz kullanmamak gibi bişey olur öbür türlü cloud u kullanmamak. Sokakta da yürümeyelim. Yıldırım falan düşer başımıza . Mantık bu yani. Patlar diye kullanmamak gereksiz bi telaş. En kötü şifreleyerek yüklersin ama kendine eziyetten başka birşey olmaz o da.

  • maxhoper  (01.09.14 13:00:55 ~ 13:03:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.