[]

Ankara'da Puro temalı bir cafe açmayı planlıyorum

Puroya olan ilgimi aranızdan birkaç kişi biliyor.

Ankara'ya yeni taşınmışken hobi yatırımı yapayım diyorum.Tunalı taraflarına bir puro cafe açmayı planlıyorum.Hali hazırda puro temin ettiğim bir çevrem var Ankara içerisinde.Yanına çeşitli kahveler ekleyerek güzel bir sistem kurayım diyorum.

Önerileriniz var mıdır?

 
kapalı alanlarda sigara içme yasağı puroyu kapsamıyor mu?


  • gene mi gene  (31.08.14 21:21:14) 
Kapalı mekanlarda tütün ve türevleri yasak.Çok büyük oradan açık alan olması gerekli ama Ankara'daki soğuk havada bir çözüm bulmalısın.


  • Evocati  (31.08.14 21:21:41) 
bence tutmaz. bahçeliye açılan çin lokantası bile dürüm dönerci oldu. marjinalliği pek sevmiyor ankaralılar :)


  • isminivermekistemeyensuser  (31.08.14 21:27:44) 
puro kolay bitmiyor. adam gelir 1 puro 1 çay alır 2 saat oturur.


  • buzdagi  (31.08.14 21:39:14) 
ankara'da olsam müşterin olurdum:)
yasal sorunlar olabilir denildiği gibi.
cigarilloları da unutma derdim, çünkü muhtemelen cigarillo içerdim ben.
bir de tabi müşterileri bilgilendirmek için hem servis görevlileri bilgili olmalı, hem de kolay anlaşılır menü benzeri broşürler hazırlatmalısın.
kahve iyi fikir, ama yine yasal sorunlar olmasa, puronun yanında iyi gidecek sağlam içki seçenekleri de bulundurulabilirdi. bira falan değil tabi:)
  • yalnux  (31.08.14 21:53:23 ~ 21:55:43) 
söylemeyi unutmuşum güçlü ısıtıcılar yapan arkadaşım var insanları rahatız etmeden güzelce ısıtabiliriz ve bahçeli bir yer bakıyorum.

ben ve benim ailemden bir kişi duracak başında bir veya iki öğrenci çalıştırsak herkese yetişebilir gibi geliyor.
  • colorwithnotexist  (31.08.14 22:05:09) 
Sigara yasagi ne alaka abi adam elbet dusunmustur bahceli bir yer.

hos bi fikir ama boyle yerler tehlikeli.
Sen nezih bir yer olsun istersin bi bakarsin kizilay aci dersanesine donmussun.
  • kutsalbok  (31.08.14 22:06:35) 
Gelirim ben. Çalışırım da. Puroyla ilgili workshoplar yapabilirsin.


  • kablelvuku  (31.08.14 22:44:28) 
Güzel fikir.Ankara da böyle alternatif mekanlara ihtiyaç var.
Workshop olayına +1.

  • bir3iki7  (01.09.14 04:26:10) 
Bu konuda öğrenciye biraz yatırım yapmak adına toplu ulaşıma yakın bir yere kurulması daha iyi olur diye düşünüyorum. Sigara-puro türevlerini kullanmıyorum ancak bunları alan kişinin yanında neler alabileceğini tespit edip, onları teşvik etmek yerinde olacaktır bence. Mekan sadece puro içilebilecek bir yer olmamalı, aynı zamanda en güzel self-servis sandviçi veya en taze kahveyi sunabilen bir yer de olmalı mesela.

Tütün ürünleri içmediğim için sadece buna odaklı olursa gelmem elbette. Ama uygun fiyatlı, menüsü zengin, muhabbet edilebilecek bir yer olursa hem kendim giderim hem de arkadaşlarımı teşvik ederim. Unutmadan, haftada bir gün de çalışabilirim okul zamanlarında :)

Edit: Mekanın sigara içmeyenlerin de tercihi olması için çok sağlam bir havalandırma ve tahliye sistemi şart.
  • sevgikusunkanadinda  (01.09.14 04:50:50 ~ 04:51:41) 
Puro cafe nin yurtdışı muadillerini incelemenin büyük artısı olur diye düşünüyorum. Hatta mümkünse ziyaret edilmeli.

Ayrıca projenin belirli bir hedefi olması açısından; mekanın bir süre sonra kodaman/kalburüstü abilere hitap edeceğini düşünerek ürün, fiyat ve kalite politikası bu fikirle ilerletmeli diye düşünüyorum zira hobiyi profesyonel davranışa çevirdiğinde mecburiyetlerden dolayı bayma durumu yaşayabilirsin. ya da hoşuna gidecek başka bir hedef bul benim aklıma gelen gösterişli bir ortamdı; bütçeyi zorlamayacak ürünlerle dolu bir envanterle herkese hitap edecek bir mekan yapabilirsin (hatta bak iş tutarsa ikisini de açabilirsin, biri pahalı diğeri ucuz birbirine rakip olan iki mekan).

dumanlı hava sahası olacağından dolayı yüksek tavan ve iyi havalandırma şart.

mekan bistro tarzında olabilir fakat göt ağrımasına müsaade etmeyecek sandalyeler olmalı çünkü en az 1 saat oturulacak. gönlümde ise şu tarz var :) modernmagazin.com

alkol ruhsatı alınmalı, mekana geldiğimde single malt viski ararım.

bol şans.
  • groovettyn  (01.09.14 10:50:19 ~ 10:50:40) 
Harika fikirler verildi herkese teşekkürler.

Eğer istediğim yeri bulabilirsem ilk olarak burada yazan arkadaşları davet edeceğim.
  • colorwithnotexist  (01.09.14 13:13:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.