[]

Erkeğe şiddet hakkında ne düşünüyorsun? Sokakta şiddet görsen naparsın?

Videomuzu izleyelim:
www.trueactivist.com

İngiltere'de yapmışlar. Siz bu iki durumda nasıl davranırdınız? [Türkiye'de durumlar daha trajikomik olabiliyor tabii]

Sanırım erkeğin kadından daha güçlü olduğu algısı, bir kadın tarafından erkeğe yapılan şiddeti komik buluyor. Ben de mesela sırf aksiyon olsun diye kendisinden güçlü olduğum kızın beni tartaklamasına izin vermiştim. tabii orası şakayla karışık oluyor biraz.

Burda tabii kendini geliştirme ve farklı güç faktörleri var. dövüş sporları öğrenmek var vs.

ne diyosunuz bu konularda?

 
şiddete karşıyım. ama şu var, bir erkek izin vermediği sürece kadın dövemez onu mümkün değil. isterse çok rahat bir şekilde kadını etkisiz hale getirir.


  • rock n roll  (31.08.14 20:45:12) 
her iki durumda da mudahalede bulunmazdim. durum cok ciddiyse de uzaklasip, polisi arardim. bu arada olay sadece fiziksel siddet degil. o durumda olan bir adamin psikolojisini bilemeyiz.


  • sterimar  (31.08.14 20:47:51) 
ilgili videonun dediği gibi "şiddet şiddettir." ancak bence ikisi aynı şey değil tam olarak. en basitinden erkeğin uyguladığı şiddetle, kadının uyguladığı şiddet eşit ölçüde olmaz ki...
erkek izin verdiği için kadın şiddet uygulayabilir ama kadın izin vermese de erkek şiddet uygulayabiliyor.

ortada güç farkı var.
  • m e b  (31.08.14 20:49:08) 
türkiyede öyle ayırmaya girilmez, dingiltere de olabilir ama burada ayırmaya giren adama da bir araba sopa atarlar dava bile acsan bi boka yaramaz.


  • fallthepieces  (31.08.14 20:50:05) 
bir erkeğin istemediği sürece şiddet görmeyeceği toplumda yaygın bir kanı. ama yanlış.
psikolojik şiddeti ayrı tutsak, sadece fiziksel şiddet üzerinden konuşsak bile, bir erkeğin görünen veya görünmeyen çeşitli zayıf yönleri olabilir, bunları bilen bir kişi (kadın veya erkek) ciddi bir şekilde şiddet uygulayabilir.
basit bir örnek vereyim. adamın dizinden ciddi bir sorunu varsa, öncelikle dizini korumaya çalışacaktır, dizine bir darbe almaktansa yiyeceği tokatları, yumrukları tercih edebilir. bunlara psikolojik zayıflıkları da ekleyebilirsiniz.
  • yalnux  (31.08.14 20:51:19 ~ 20:57:59) 
ilk durumda; erkeğin kadına şiddetinde yaklaşmadan polisi ararım ki daha önce de bu şekilde yaptım. şiddet görmüş biri olarak artık biliyorum ki erkek eğer o yola girmişse, el bir kere kalkmışsa. ne başka bir kadın alabiliyor şiddet göreni erkeğin elinden ne de başka bir erkek. birinin gözünü karartıp ağız burun dalması gerekir ki o da zor. çünkü millet silah, bıçak vs. ne varsa taşıyor yanında sapık gibi.

ikinci durumda ise; kadın erkeğe şiddet gösteriyorsa rock n roll'un da dediği gibi bir gariplik vardır. mümkün değil ki yani nasıl olacak o iş? ancak milli güreşçi olacak da öyle.
ha diyelim ki cidden kadın dövüyor, en sakin halimle yapmaması için onu ikna etmeye çalışırım.
  • kırmızıkaşekaban  (31.08.14 20:55:09) 
videoda 1:27 de olaya gülen bir kadın ve bir erkek var. düşünelim ilk önce bu iki insan neden gülüyor? Erkek fiziksel olarak kadından daha güçlüdür. Videoya gelirsek iki olayda da bir kavga var, kadın daha fazla şiddet uygulamasına rağmen duruma engel olmaktansa gülen insanlar var. O insanların gülme nedeni bir erkek nasıl dayak yiyebilir bir erkek kadından dayak yiyorsa eziktir gibi düşünüp alay ediyorlar akıllarınca. Bu genel yargı toplumun en entellektüel kesiminde bile var kimse itiraz etmesin burada. İlk olayda kadın güçsüz ancak erkek güçlü ve erkek kadına şiddet uyguluyor diye engel oluyorlar ama ikinci olay da şiddet uygulanan taraf güçsüz olmasına rağmen erkek olunca alay edilesi bir durum oluyor. Kısacası o kadına şiddete hayır dalgalarını savunanların büyük bölümü toplumdan etkilenerek kadına şiddete hayır düşüncesini kabul etmek zorunda hissediyorlar kendilerini.Facebookta paylaşılan videolardan gazete köşelerine, sözlük sitelerinden romanlara, afişlerden yürüyüşlere genel bir baskı oluyor insanların üzerinde. Baskıyı olumsuz olarak yorumlamamanızı rica ediyorum olumlu sonuçlar doğuruyor tabii ki. Bu psikoloji şöyledir; bir düşüncenin eşik enerjisi vardır şöyleki bir düşünce belli bir savunulma oranına kadar ivmesi düşük olarak artar ancak belirli bir seviyeyi geçince ivmesi artar ve yine bir süre sonra artık bu düşünceyi benimsemeyenler hor görülmeye başlar. Bizim amacımız bu psikoljiden çıkıp mantıksal çıkarımlar yapıp bir düşünceye sahip çıkmak onu desteklemek olmalı. Kadına şiddete hayır güzel bir kavramdır ama daha güzeli şiddete hayırdır.


  • soguk dus etkisi  (01.09.14 04:55:55) 
Üzülürüm. Kadına şiddetten hep bahsediyoruz ama kadınlarda psikolojik şiddet varsa, erkekler için de dırdırcı ve sürekli konuşup her şeyden şikayet eden kadınların aynı olduğunu düşünüyorum. Kırsalda psikolojik ve fiziksel şiddet gören kadın sayısı fazla olabilir. Şehirde de hala ciddi bir oran olabilir ama bence kadın dırdırından kanser ve çeşitli hastalıklara sahip olup erken ölen adam sayısı da kesinlikle azımsanacak gibi değil. Bir kayanın dalgalarla zamanla aşınıp gitmesi gibi. Zaten taraflardan biri genetik olmayan nedenlerle erken ölürse ve yaşayan taraf baskın karakterli ise, kadından erkekten bağımsız olarak yaşayan tarafın sadece davası görülmemiş, yakalanmayan bir katil olduğunu düşünürüm. Onunla mesafemi korurum, katil zehrini bana da içirmesin diye.

Fiziksel şiddete gelince, gülmezdim ama bir şey yapmayabilirdim. Türkiye'de birkaç kere kadın tartaklamasına denk oldum. Araya girince kadınlar kızdı çoğunlukla, "O benim kocam, sana ne oluyor" diye. Ben de "Ne haliniz varsa görün" dedim ama içime sinmedi pek. Bu konuda "O kendi seçimi" argümanına dayanamıyorum, bir şekilde şiddet görmüş ve travma içindeki insanların bir şeyler seçebilecek kadar irade sahibi olduğuna inanmıyorum. Dayakla veya psikolojik şiddetle gelen afallama çaresizliği getiriyor. Çaresizlik de ne istediğini ve ne yaptığını bilmemeyi ve bu da kendini çığ gibi büyüten bir şey. Bir kere ipin ucu kaçtı mı, bırakıp gitmeyi hayal etmek bile aklına gelmez insanın.

Sonuç olarak, kadın da olsa erkek de olsa beyin sarsıntısı geçirtecek duruma gelene kadar bir şey yapmazdım sanırım. Çünkü ne yapabileceğimi bilmiyorum. Ancak, bunu yaşayan tanıdığım biri ise ona seçeneklerini hatırlatmak isterdim.
  • aychovsky  (01.09.14 05:17:19 ~ 05:28:41) 
İş yerinde açamıyorum videoyu ama sanırım izlemiştim. Bu durumda erkek kendini savunmak için kadına hafif sert davransa, geri itse, kadın yere düşse falan, yine tarator feministler herife saldırırdı. Bir ikiyüzlülük olduğu kesin. Zaten feminizm söz konusu ise olmaması imkansız.


  • arnold schwarzeneger  (01.09.14 09:03:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.