[]

bu kadar kabalık anormal değil mi?!

saygılı kimseye rastlayamaz oldum, çok dertliyim bu konuda.

çoğunluğun kaba saba olması normal bir şey mi?

biriyle bir şey konuşuyorum diyelim. konuştuğum kişi en yakınım veya en samimi dostum bile olsa sanki beni terslemek, beni aşağılamak için fırsat kolluyor gibi. mesela herhangi bir şeyde bir yanlışlık yapsam anında alay etmeye, beni hemen oracıkta küçük düşürmeye hazır sanki herkes. yürürken ayağım mı kaydı? konuşurken dilim mi sürçtü? bir konuda onlarınkinden farklı olan kendi görüşlerimi mi açıkladım? herhangi bir başarısızlığım mı oldu? anında dalga geçiyor, küçümsüyorlar. çok garip...

bazen "şaka" olduğunu iddia ettikleri saygısızlıkları oluyor. espri/şaka yapmaktan çok aşağılama içerikli oluyor bunlar.

kibrin verdiği kabalık var bir de... en iyisi, en doğrusu onlar, ben bir hiçim onlara göre.

beni tersleyen/aşağılayan herkese -sevmesem bile- elimde olmadan çok kırılıyorum. kırıldıkça daha çok yıpranıyor ve zaten yalnızlığa düşkün biri olduğum halde insanlardan daha çok kaçmaya başlıyorum.

ben mi çok kırılganım, genel olarak insanlar mı çok kaba yoksa bana mı kabaları denk geliyor?

 
Sen bunları olağan olarak görmeyip başına gelen saçma şeyleri bir şekilde sen de önemsemediğin sürece dalga geçmeye devam edecekler. Bu insanlar hep aynı kişilerse çevrende bir temizliğe gitmen de iyi olur. O ne öyle düşsün de gülelim diye bekleyen akbabalar gibi! Topla tüfekle ağır sanayi hamlemle gelir döverim hepinizi.

Ne güzel başlamıştım bok gibi bitirdim yine.
  • ufukcel  (31.08.14 17:26:58) 
yo, insanlar düşüncesiz ve bunu kendilerinde hak olarak görüyorlar.

"benim gibi düşünmüyor musun? o zaman cahilsin."
"benim sevdiğimi sevmiyor musun? o zaman zevksizin önde gidenisin."
"benim takdir ettiğimi desteklemiyor musun? o zaman körsün, gerçekleri göremiyorsun!"

türevinde hastalıklı bir zihniyete sahipler. bunun birden fazla sebebi var işte. ego, kibir, kendini fazla önemseyiş...

sadece diş göstermeyince, "orada dur bakalım, o kadar da değil!" demedikçe kendilerini haklı zannediyorlar.

bu arada az önce sırf siyasi bakış açımdan dolayı adam bana hakaret etme hakkını kendinde gördü mesela. maalesef her yerde var bu tipler...
  • m e b  (31.08.14 17:42:03 ~ 17:43:21) 
haset, aşağılama, iğneleme, laf sokma, alay etme ve küçümseme bu toplumun toplumsal genlerine kemikleşmiş olarak işlemiş durumda. maalesef ülkenin ekonomisini de görünmez ve ölçülemez biçimde ama büyük oranda etkiliyor bu durum.

yüksek teknolojiye sahip olup, kültürel olarak çok geri kalmış olmanın götürüleri bunlar. ülkede yaşayan insanların eğitim ortalaması, ilkokul 4. sınıf. 9-10 yaş çocuğu, genel olarak ne kadar alaycı, aşağılayıcı ve can acıtıcı olabiliyor, onu bi gözünüzün önüne getirin.

siz insan evlâdı olduğunuz, insan olanlar tarafından yetiştirildiğiniz, bu yetmiyomuş gibi daha fazla tahsil yaptığınız ve kendinizi yetiştirdiğiniz için, ülke ortalamasından çok yukarıya çıktınız ve hâlen de çıkmaya da devam ediyorsunuz.

ülkenin bir aydınlanma çağı yaşamamış olmasının da büyük etkisi var bunda tabii.

hep verilen örnektir, İkinci Dünya Savaşı sonrası yerle yeksân olan Almanya, ilk olarak tiyatro binalarını ayağa kaldırmakla başlamış işe.

size Amerika'dan basit bi örnek veriyim: bi arkadaşım düzenli olarak yürüyor ve kilo veriyordu. bi gün dondurmayı azıcık fazla kaçırdı. ben de şaka yollu, 'Sen dün 10 bin adım yürümüştün di mi? Gitti o 10 bin adım!' dedim gülerek. Ama aramız çok iyidir ve sürekli şakalaşırız. Bu kadarcık takılma bile, 3. Amerikalı tarafından, 'Ooooo, that's cynical!' yorumuyla karşılandı.

Sizin maruz kaldığınız şeylere maruz kalsalar, majör depresyona girerler heralde.
  • compadrito  (31.08.14 17:47:32 ~ 17:48:18) 
alıngan bir döneminde gibisin. tabii son zamanlarda insanlarda hoşnutsuzluk seviyesinin yükselişi de bunu mutlaka etkiliyordur. ayrıca yaz mevsiminde oluşumuz anksiyeteyi tetikler, arttırır. anksiyete kaygı bozukluğudur ve şu an bu belirtilere uygun hareket ediyorsun.

not: insanlar dalga geçerlerken alınganlık gösterirsen daha çok üstüne gelmeye devam edeceklerdir. hiç sallamaz görünürsen, tekrarlamayacaklardır.
  • jonathan safran foer  (31.08.14 17:47:48) 
insanların saygısızlıklarını umursamıyor gibi göründüğümde, evet daha çok üstüme gelecek gücü kendilerinde buluyorlar. yaptıklarından rahatsız olduğumu belirtince de "aaa, şakalaşıyorduk, niye kızdın? çok alıngansın/çok sertsin, bunda sinirlenecek/alınacak bi şey yok, biz kendi aramızda birbirimize de öyle takılıyoruz" diye saçma şekilde kendilerini savunuyorlar. ne yapsan kurtulamıyorsun yani. saygı duymak bir zorunluluktur yahu! en yakın arkadaşı olsan da nefret etsen de saygı duyacaksın!
uyarmaya devam edip gerekirse bazılarını hayatımdan çıkarmak mantıklı.

  • girdaptaki  (31.08.14 18:39:13) 
Çevrende çok pasif agresif var. Tepelerine binebilecekleri birini bulduklarında aktif moda geçiyorlar. Negatif insanları hayatından çıkar. Böyle olmayan dar bir çevreyle daha mutlu olursun.


  • arnold schwarzeneger  (01.09.14 09:10:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.