[]

duşta soğuk su tercihi

yaş 28. Bu yaşa kadar sıcak su ile duş almayı seven ben son bir aydır buz gibi suyla duş almaya başladım. İşin garibi zorlama yok sıcak beni baymaya başladı.

Siz ne zamandan beri soğuk suyla duş alıyorsunuz?


 
hiçbir zaman sadece soğuk suyla duş alamadım ben. bu konuda fazla bir bilgim yok ama çok sağlıklı da bulmuyorum açıkçası. bence soğuğa yakın ılık su en güzeli. cildimdeki kızarıklık problemi için doktora gittiğimden bu yana (yani yaklaşık 3 senedir) onun tavsiyesi üzerine duşumu bu şekilde alıyorum.


  • köstebek kurabiye  (31.08.14 16:48:57 ~ 16:49:51) 
Son 15 yıldır. Spor sonrası vücut sıcaklığını normale çekmek için zaten soğuk suyla duş almak şart. Onun dışında, kış mevsiminde ılık. Sıcak suyla duş alan insanlar nasıl dayanıyorlar o bunaltıcı ortama her zaman hayret etmişimdir.


  • angelus  (31.08.14 16:54:22) 
Yaş 27. Liseden kışın ılık, baharlarda ve yazın çeşme suyuyla duş alırdım. Bu sene nedense ılık ve hatta sıcak suyla duş aldım yazın. Soğuk suyun hiç bi' zararını görmedim. Bilâkis, sıcaktan daha çok rahatlatıyor yazın. Bak sinir oldum şimdi, gideyim bi' soğuk duş patlatayım.


  • Dunedan  (31.08.14 16:59:31) 
konunun uzmanı değilim ama soğuk duşun kalp krizi gibi ciddi sorunlara neden olabileceğiyle ilgili söylentiler vardı. soğuk duşun kalbi ve damarları zorladığından bahsediliyordu diye hatırlıyorum. çok sıcak su da aynı şekilde, kalp/damar sağlığı açısından risk oluşturabilirmiş.

bence ılık su en iyisi. mevsim ayırt etmeksizin kendimi bildim bileli ılık sudan şaşmam. sıcak veya soğuk su beni rahatsız ediyor zaten.
  • girdaptaki  (31.08.14 17:38:21 ~ 17:43:35) 
sıcak suyla güzel ovalanırım keselenirim
çıkmadan hemen önce buz gibi olmayan soğuk su tutarım saçıma vücuduma
iyi geliyor ama baştan sona soğuk suyla duş almak cazip gelmiyor
kese işi nasıl olacak?
  • lily briscoe  (31.08.14 18:04:30) 
eğer amaç serinlemekse soğuk değil ılık suyla yıkanmak lazım.

soğuk suyla soğuyan vücudu ısıtmak için vücut efor sarfediyor, tekrar ısınıyorsun.
  • mea maxima culpa  (31.08.14 18:31:40) 
doğalgaz faturasını unuttuğumdan beri.

bağladılar gerçi ama bozuk herhalde sıcak su gelmiyor. ama yanlışlıkla birkaç kez geldiğinde de çok sıcaaak!! diyerek ılık sudan kaçtım. soğuk su daha bir güzel. zaten iki üç günde bir değil günde iki kere duş alınca kirin çıkması dert olmuyor pek amaç serinlemek, rahatlamak çünkü.
  • iste o kavunici balik  (31.08.14 18:36:35 ~ 18:36:48) 
Yaz-kış soğukla alıyorum. Seneler önce öğrencilikte İhlas şofbenin bir gün bozulmasıyla başladı her şey.

Geyik bir yana gayet de sağlıklıdır.
  • arnold schwarzeneger  (01.09.14 09:11:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.