[]

evine erasmuslu arayanlar? niye erasmuslu?

bilmediğimden soruyorum, neden özellikle erasmuslu istiyorsunuz? 400 lira olan kirayı 300€ olarak almak için mi? yoksa başka bir sebebi var mı?




 
şu ana kadar hiç erasmuslu ev arkadaşım olmadı, böyle bir istek içine de girmedim ama farklı bir kültürü tanımak ya da dil pratiği yapmak olabilir belki. fazla mı iyimserim ne?


  • köstebek kurabiye  (31.08.14 16:42:43 ~ 16:43:01) 
büyük ihtimal kültürel farklılık ve zenginlik için.


ben böyle düşünmek istiyorum. bari bu konuda temiz olsun insanlar.
  • m e b  (31.08.14 16:43:48) 
ya bu bize has bir pislik değil, dünyanın her yerinde yabancı skiliyor affedersiniz ama bilmiyorum yine de bana çok terbiyesizce geliyor. türkiye yeterince zengin bir ülke bence. yani hataylı bir ev arkadaşı da size bissürü şey öğretebilir örneğin. üniversite öğrencisinin dil ya da kültür tanımak için ev arkadaşına ihtiyacı olduğunu sanmıyorum, tonla imkanı var. sonuçta o şehirde okuyan, ev arkadaşı olacak erasmuslu çocuk berlin-istanbul yapmıyor otobüsle sabah akşam, onunla aynı okulda okuyor.

ne bileyim ben erasmuslu ev arkadaşı arasam en azından ulu orta yazmaktan çekinirdim herhalde. tabii belki sadece ben kötü niyetliyimdir, gerçekten tek dertleri kültürdür bilemiyorum.
  • pescador  (31.08.14 16:46:14) 
vay anasını 400 liralık kira payını 300 euro olarak almak... süper fikirmiş ben de hemen bir erasmuslu bulayım evime. her yer türk biz zaten doymuşuz türke ve yeni yeni dışarı açılan bir milletiz insanlar da o yüzden yabancı birileriyle yaşamak istiyor olabilirler bir nevi dışarı açılma olarak. ama illa sadece erasmus olayı saçma ben ev arkadaşı ararım sadece erasmus öğrencisi nispeten avantajlı olur. tabii bu demek değil ki öküzse kafası bana uymuyorsa evime alırım.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (31.08.14 16:51:04) 
eve erasmus öğrencisi alacak kadar genç değilim ama geçen yıl maddi bir sıkışıklık sebebiyle ev arkadaşı edinmek zorunda kaldım, önce türk biri geldi, 2 ay zar zor dayandım. ev böcekleniyordu neredeyse onun odasında günlerce küflenene kadar tuttuğu yiyeceklerden. genel alan temizliği falan hak getireydi zaten. ama dışardan baktığında gayet kokoş, süslü püslü bir arkadaştı. yani hayatta demezsin bu kadın bu kadar pis olabilir diye. sonra couchsurfingten avustralyalı bir kadın geldi. 1 yıl kaldık, sıfır problem yaşadık, hatta çok iyi arkadaş olduk ve birbirimize kısa sürede çok şey kattık. insan eşyalarıma bu kadar mı özenli davranır, mevcut ev düzenine bu kadar mı saygı duyar. ağlaştık karşılıklı kadın başka ülkeye taşınırken. gayet normal paylaştık masrafları falan. şimdi ev arkadaşına ihtiyacım kalmadı ama yine de yabancı biriyle evi paylaşmayı düşünüyorum. tabii bu örnek demek değil ki türklerin tamamı o kız gibi, yabancıların hepsi de eski ev arkadaşım gibi.


  • Phoebe  (31.08.14 16:51:40) 
Hiç eve Erasmuslu almadım, öyle bir uğraşı içinde de değilim ama daha önce yurtdışında 7 ay ev paylaştım, oradan bir şeyler bulabilirim. Herkesin dediği gibi dil geliştirme ve kültür tanıma çalışmaları dışında Erasmus demek aslında 6 ayda bir değişen ev arkadaşı demek. Bu da ev arkadaşlığına daha az sorumluluk getiriyor. Ev arkadaşlığının eğlence kısmı bitip sorumluluk kısmı başladığında ev arkadaşı hemen değişiyor ve eve taze kan geliyor. Beğenmediğin bir ev arkadaşı ile en fazla 6 ay bir aradasın, beğendiğin bir ev arkadaşı ile ülkesine gittiğinde iletişim içinde olabilirsin. Hem de belki bir gün onun ülkesine de gidebilirsin. Aslında biraz daha fazla sosyallik getiriyor yani.

Ayrıca, bildiğim birtakım öğrenciler Erasmus ile gelenlerle ev kirasını paylaşmıyor, onlara oda kiralıyor. Yani, diyelim ki evin kirası 700 TL. Onu 3 kişi paylaşmıyorlar da evdeki Türk her şeyi ödeyip, her şey dahil ayda 500-600 gibi bir fiyat çekiyor gelenler için, o da insaflıysa. Normalde bir Türk öğrenci için bu para pahalı olabilecekken ve ödemeler aksayabilecekken Erasmus ile gelen 170-200 Euro civarı bir şey bozduruyor, onun için hiç bir şey değil. Yabancı ve ucuz bir ülkede bizim ayda 200 TL kira vermemiz gibi bir şey. Bu yüzden ödeme sıkıntılı olmuyor, bazıları da fiyatı biraz daha büyütebiliyorlar.

Bir de Erasmus ile gelenler eve kız-erkek atma konusunda daha rahat olabiliyorlar, bu da evdeki Türk için "Komşuda pişer, bize de düşer" durumu oluşturabiliyor.
  • aychovsky  (31.08.14 16:52:51 ~ 16:54:27) 
400 lira olan kirayı 300 euro olarak almak için genelde.


  • baldur2  (31.08.14 16:55:34) 
kısa süreli oldugu için erasmuslu tercih ettim ben. cok dayanılamaz olursa bi kaç ay idare ederim nasıl olsa diye.


  • slalom  (31.08.14 16:59:39) 
Evdeki tek Türk sizseniz, onlar yolcu siz hancı oluyorsunuz. Yani evde sizin kurallarınız geçerli oluyor. Onlar zaten 6 aya gidecekleri için size uyuyorlar. Güzel güzel geçiniyorsunuz.


  • bazilika  (31.08.14 17:04:38) 
maddi bir beklentiyle ya da fırsatçılık yapmak için değil. kız ev arkadaşı bulmak, aramak çok zor, yok efendim erkek arkadaşın gelmesin o evdeyken duş alamam?!?! yok efendim kahvaltıda benim peynirimden yenmiş bıkbık. SANANE!! desen de anlamıyor milletimiz, o yüzden erasmuslu tercih ederim, istiyorum da.


  • iste o kavunici balik  (31.08.14 17:06:05) 
Ben yapmadım ama yeni kültür tanımak, dil öğrenmek veya pratik yapmak, ortamlara akmak, yurtdışından çevre edinmek falan filan


  • secilmis uye  (31.08.14 17:25:10) 
Bir arkadasim hem speaking pratigi icin istiyor, hem de gelip gecici olduklari icin. Oyle 1-2 yil ayni kisiyle kalsa bunalirmis.


  • letheavendangered  (31.08.14 17:34:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.