[]

yer değiştiren alman-türk ve bunların mali işleri

azıcık karışık bir durum var.

ben almanyaya gidiyorum ve orda alman vatandaşı bir arkadaşın evine yerleşeceğim. kendisi de ben oraya gider gitmez türkiyeye gelecek. kira kontratı hala kendi adına olacak. ben kiranın bana düşen kısmını ona göndereceğim, o da ev sahibine gönderecek. yalnız içinden çıkamadığımız olay şu:

1- bu insan 6 ay kadar türkiyede kalacak. alman banka hesabındaki parayı burada en az kesintiyle hangi yöntemle çekebilir?
2- bir alman vatandaşı ikametgahı falan olmadan gelip burda banka hesabı açabilir mi?
3- oha şimdi aklıma geldi. oturum izni almadan bu kişi zaten 3 aydan fazla kalamaz ki? ama sanırım bunu da sakız adasına falan geçerek çözecekti ama emin değilim bu durumdan hiç.

 
ev sahibi Almanya'daki evin sahibi di mi?
cevap evetse, bu kişinin Almanya'daki banka hesabına para yatırmanız gerekmiyor mu?
neden Türkiye'de bir hesap gerekiyor?
bir Amerikan vatandaşının ikametgâhı filan olmadan Garanti'de hesap açabildiğini biliyorum.
  • compadrito  (31.08.14 15:50:44 ~ 15:51:03) 
sen onun almanyadaki hesabına yatır o da internet bankacılığından almanyadaki hesabından göndersin öbür türlü bi sürü uğraşırsınız. kesintisi, süresi derken...


  • niye ama  (31.08.14 16:26:47) 
Arkadasim da kiraci. Kirayi ev sahibine gonderiyor. Ev sahibi parca parca istemedigini soyledigi icin parayi arkadasimin hesabinda birlestirip gonderecegiz ve evet internet uzerinden yapacak para transferini. Ama aldigi bir burs var ve alman banka hesabina yatiyor. Bu yuzden alman banka hesabindaki parasini en pratik ve kesintisiz sekilde turkiyede nasil kullanabilecegini arastiriyoruz. Turkiyede harcligi o burs olacak yani.


  • letheavendangered  (31.08.14 16:44:18) 
siz onun Türkiye'de açtıracağı TL ya da avro hesabına Türk bankanızın internet şubesinden yatıracaksınız kiranızı.
o da Almanya'daki burstan Almanya'daki evinin kirasını internetten ödeyecek.

olma mı öyle?
  • compadrito  (31.08.14 16:49:52 ~ 16:50:30) 
Neeeiiinn olma! Benim alman hesabim olacak oraya gidince. Dolayisiyla benim onun alman hesabina parayi aktarmamda sikinti yok. Sikinti onun almanyadaki bursunu buradan nasil cekeceginde. Benim ona tl olarak odeme yapmam da soz konusu degil. Euro olarak odeyebilecegim sadece. Benim turk bankam da olmayacak artik. Olsa da zaten tl olmayacak elimde hic.


  • letheavendangered  (31.08.14 16:56:24) 
Haa bi dk biseyler yeni yeni oturuyor kafamda. Dusuneyim ben bi.


  • letheavendangered  (31.08.14 16:58:02) 
Almanya'ya para gönderen biri bulabilseniz olur aslında.
Almanya'ya para göndermesi gereken kişi, o parayı sizin Türkiye'deki hesabınıza yatırır. Siz de Alman arkadaşınıza Türkiye'den havale/EFT yaparsınız. Almanya'ya para göndermesi gereken kişinin alıcısına da Alman hesabınızdan Almanya içi transfer yaparsınız.
Alman da, Almanya'daki bursuyla kirasını öder.

Siz Türkiye'deki bankanızda Euro hesabı açtıracaksınız. Almanya'ya para göndermesi gereken 3. kişi, sizin o Euro hesabınıza yatıracak parayı. Siz Türkiye'deki o Euro hesabınızdan, Alman arkadaşınızın Türkiye'deki Euro hesabına kiranızı yatıracaksınız.
Alman arkadaşınız, Almanya'daki burs hesabından sizin Almanya'da oturacağınız evin kirasını ödeyecek.
Siz Almanya'daki hesabınızdan, Almanya'ya para göndermesi gereken 3. kişinin alıcısına Almanya içi transfer yapacaksınız.

Sorun sizin Alman hesabınızın olup olmaması diil, para transferini masrafsız halledebilme meselesi.

Bankalar da yurtdışı transfer masrafı kesemez. Her 3 taraf da kârlı çıkar.
  • compadrito  (31.08.14 17:09:47 ~ 17:16:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.