[]

Betta balığına nasıl bakılır?

Karpuz alır gibi balık almışlar, nasıl bakılır bilen yok. Bilinmesi gereken en temel şeyler neler?




 
yanına bir balık koymayın yeter, ölümsüz sayılır resmen kirli su, aç v.s şeklinde çok uzun zaman dayanabilir yani çok pimpirikli bir bakıma ihtiyacı yok, saklanabileceği bir yer yaparsanız bir de keyiften dört köşe olur. yalnız yanına bir balık koymayın kan akıyor.


  • exodia  (31.08.14 13:10:20) 
sonuçta beta olduğu için, problemleri olabilir.


  • drdolantin  (31.08.14 13:13:20) 
Yukarıda soylendigi gibi yanina balik koymayin. petshoplar aman bu betta kadehte bile yasiyor deseler de siz cok ufak bir akvaryum almayin. Hayvana resmen iskence ediliyor hem de hareket alani cok dar olunca hastalaniyor. Akvaryum kare olsun zira diger akvaryumlarda hayvan depresyona giriyor. Dibine minik taslar koyun, bir iki tane irice tas koyun, bir de saklanabilecegi bir bitki ekleyin.


Suyunu iki haftada bir dipten degistirin, her degistirdiginizde ozel damlası var bundan bir iki damla ekleyin ( bir kutusu 2 sene gidiyor zaten, hayvanin ömrü kadar). Isitici koyup koymamak size kalmis, biz bir buyuk akvaryumu bolup iki betta baktigimiz icin minik bir isitici koymustuk.

Bir tane normal yem bir tane de bitkisel yem alin. Bu baliklar tek tip beslenme yuzunden kabiz olabiliyor. Bizimki oldu. Zor kurtardik. Zaten gunde 3-4 yem yiyorlar en fazla.

Bu saydiklarim bettanin geldiği ilk etapta yapilacak seyler, sonrasinda zaten gayet kolaylıkla bakiliyor. Cok cabuk hastalanip olen bir hayvan turu degildir zaten.
  • fraise  (31.08.14 13:29:50) 
su sicakliginin degismesi strese sokar. eger beyaz benekler gorurseniz derhal metilen mavisi alip tedavi etmeniz lazim. hatta simdiden alin cunku ihtiyaciniz olacak kesin.

cok ozel bir balik. cok sevdigim halde alip petshop'lara destek olamam ki zaten dogal ortamindan ayri olmasi beni uzer. ufak bir poset ve bir damla su icinde tasiniyorlar petshoplara. bunu haketmek icin sadece guzel olmak ne kadar uzucu.
  • bir varmis bir yokmus  (01.09.14 22:56:37) 
benim beta 1 yıl yaşamıştı. vay be canım benim özlemişim. günde 1 tane minnacık yemden atıyosun. suyunu haftada birden daha sık değiştirme. epey kirlense bile yaşar. su hep oda sıcaklığında olsun. bu kadar. aşırı dayanıklı hayvanlar. fazla karışmıcan işine.


  • emm  (01.09.14 23:09:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.