[]

İstanbul'un Düşüşü İçin Ağıt çevirisi

İstanbul'un fethinden sonra Bizanslı bir genç ağıt yazmış. Uzun araştırmalardan sonra ancak ingilizce sözlerini bulabildim. Rica etsem ağıdı çevirebilir misiniz?

O God, the heathen have come into your inheritance, they have defiled your holy temple, O Lord. They have given the dead bodies of your servants to the beasts of the earth. They have shed their blood like water round about Jerusalem and there was no one to bury them. We have become a reproach to our neighbors, subjected to scorn and derision from those around us. How long, O Lord? Again how long, O Lord? Will you be angry forever? How long shall your jealousy burn as fire? Pour out your wrath on the nations that do not know you, and on kingdoms which have not called upon your name. Do not remember our old sins, but quickly help us, and have mercy on us.

Merak edenler için ağıt:

www.youtube.com

 
@freekara ağıdı söyleyen gruba mail attım ama sadece bu ingilizce sözleri verdiler. internetin altını üstüne getirdim ama bulamadım.


  • efreet sultan  (31.08.14 01:02:33) 
yok mu şunu çevirecek bizanslı.

up.
  • efreet sultan  (02.09.14 22:08:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.