[]

Kadinsal bir soru

Hayatimda Ilk kez d.kontrol hapi kullandim. Haplarin bitmesine 3 gun kala kahverengi lelelenme basladi. Prosoektuste olabilir yaziyordu kafama takmadim. Ama biteli 2 gun oldu ancak bitmedi lekelenme. Dogal olarak reglime 1 hafta var daha o yuzden o olmadigina eminim. Bu gun de sabahtan beri hafif bas donmesi ve migde bulantim vardi. Hala da var. internette biraz arastirma yaptim hamileligim basinda da olabiliyormus boyle hafif kanamalar. Hapi kullanirken atmayi unutup ertesi gun iki kere attigim uc sefer oldu. Prospektuste unuttugunuzda oyle yapin yaziyordu ama ben aralikli olarak uc kere unuttum ve oyle yaptim. Acaba bu yuzden bir hormonal dengesizlik olmus olabilir mi? Ya da koruma etkisi ortadan kalkmis olabilir mi.

Kadinlar kulubune kovalanmadan once duyuru kadinlarina soruyorum acaba boyle bir seyle karsilasmis olanlar var mi hap kullanirken? Normal mi acaba ben mi paranoya yapiyorum. Bilemedim.


 
yavrum sen geçenlerde geciktirici almamış mıydın? onun etkisidir belkim.

hamilelikte de bi kaç hücre rahme tutunurken azcıcık kanar. miktarından farkını anlarsın.

sen en iyisi doktoruna git anlat durumu. en doğru şeyi o söyler sana.
  • seksen9  (30.08.14 22:32:29) 
Regline bir hafta olmaması gerek. Hapı reglin başladığı ilk gün kullanmışsan (öyle yapman lazımdı), hap kullanmaya başladıktan sonraki ilk reglin 3 hafta sonra olur, 4 hafta değil. Sonra düzene girer.

Sen tam olarak hangi gün başladın kullanmaya?
  • harzem  (30.08.14 22:35:20 ~ 22:35:53) 
Ne kadardır kullanıyorsunuz? 5 aydır kullanıp şimdi 3 kere unuttuysanız bu ay biraz dikkatli olun da 5 yıldır kullanıp bu seferlik 3 kere unuttuysanız çok da etkilemez. Aslında cevabı sizin elinizde biraz. Şu an en iyisi bir jinekoloğa gitmeniz.

Bir de hap bitince regl olmanız gerekiyor. Hap bittikten bir hafta sonra değil.

Doğum kontrol hapı ilk ay korumaz.
  • aychovsky  (30.08.14 22:42:19 ~ 22:42:42) 
annenim aslında ben :) polis numarası işe yaramadı burdan takip ediyom seni:p

neden maddi problem değilse kayıt tutulmayan bi yere gidebilin. hangi şehirdeysen burdan adres verecek insanlar vardır.
  • seksen9  (30.08.14 22:49:27) 
@aychovsky ilk kez kullaniyorum evet ancak prospektusu okdugumda adetimin ilk gunu baslarsam korumaya hemen baslayacagini soyluyordu. Baya dikkatli okumustum cok iyi hatirliyorum bunu. Yasminin prospektusu.


  • Mamutabi  (30.08.14 22:52:49) 
Ben de Yasmin kullandım ve adetin ilk günü başlamıştım. Doktor "İlk 1 ay dikkat edin yine, tam performanslı koruma sağlamayabilir" demişti zamanında. Belki de bünyeden bünyeye değişen bir şeydir.


  • aychovsky  (30.08.14 22:57:33 ~ 22:57:56) 
Hadi ya o zaman risk olabilir demek. Ama az once baktim kanamaya donmus hafif hafif. Normalde reglim cok asiri fazla olur ilk saatler disinda o yuzden emin olamiyorum ama eger ustte denildigi gibi ilk kullanimda bitince basliyorsa baslamis da olabilir o zaman...


  • Mamutabi  (30.08.14 23:10:27) 
kullanmayi unutma, cok pis sakata gelebilirsin. Bir gun unutmak bile seni hamile birakabilir. 2 arkadasimin bebekleri var, sadece 1 gun unttuklari icin. Aman diyeyim.


  • earthsea  (31.08.14 13:47:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.