[]

Bu ülkede sivil toplum örgütü yok mu yoksa işe mi yaramıyor?

Malum ülkenin değişim süreci, bin türlü talan/rant havada uçuşuyor. Hak ihlalleri, kadına şiddet ucu uzuyor gidiyor.

mesela sadece İstanbul'da doğa katliamı/plansız kentleşme almış başını gitmiş. her yer beton dökülüyor. ama kaç milyon insandan bir ses yok. ancak cılız ufak tefek çabalar. ben dahil hiç kimsede kitlesel bir hareketlenme yok.

neden?

 
belki bi ilgisi vardır.
(bkz: taraf olmayan bertaraf olur)

  • archmage mahmut  (30.08.14 21:05:43) 
  • dafaiss  (31.08.14 00:18:17) 
aslında bahsettiğiniz konularda çok aktif çalışan birçok stk ya da girişim var, bunların çoğu hükümet tarafından gereksiz ve kendilerine tehdit olarak görülüyor, davalarda müdahillik talepleri kabul edilmiyor, haklarında dava açılabiliyor. kimi zaman HES protestolarında olduğu gibi halkın aktif katılımı sağlanıyor.

ama toplumumuzda zaten örgütlülük gelişmiş değil, ayrıca tüm bu çabalar birilerinin işine çomak soktuğu için zor mücadeleler ve hakim anlayışa karşı gelmeyi gerektiriyor. ne yazık ki bu cesareti gösterebilecek insanlar az.

Kuzey Ormanları Savunması, kadın katliamına karşı her dava için mahkemelere giden feministler bianet.org (mahkeme adamı rapor olmasına karşı ısrarla tutuklamıyor), insan hakları derneği'nin çalışmaları vb.
  • kaset  (31.08.14 10:27:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.